Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ενημέρωση > Αξιοπερίεργα
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 16-06-07, 13:38
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Διάφορα αξιοπερίεργαΗ μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα του κόσμου, μήκους 34 χιλιομέτρων, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στις ελβετικές Αλπεις. Η σήραγγα Λότσμπεργκ αναμένεται να μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού από τη Γαλλία στην Ιταλία κατά το ένα τρίτο.

Από την σήραγγα θα διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 100 αμαξοστοιχίες, οι περισσότερες από τις οποίες θα είναι εμπορικές. Οι συρμοί θα είναι σε θέση να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες μέχρι και 250 χιλιόμετρα

Η Ελβετία, που είναι σημαντικός κόμβος των ευρωπαϊκών μεταφορών διασχίζεται καθημερινά από χιλιάδες φορτηγά τα οποία προκαλούν προβλήματα μόλυνσης και κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η χώρα έχει σχεδιάσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για να μεταφέρεται η εμπορική κίνηση από τρένα.

Μέρος του σχεδίου είναι η σήραγγα Λότσμπεργ ενώ σχεδιάζεται και μία ακόμη μεγαλύτερη μήκους 60 χιλιομέτρων που θα ολοκληρωθεί το 2015.

Το έργο ολοκληρώθηκε σε οκτω χρόνια και κόστισε 1,75 δισ. ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη σήραγγα στην ξηρά και η τρίτη μεγαλύτερη συνολικά μετά τη σήραγγα της Μάγχης και την ιαπωνική Σεικάν.

Η σήραγγα θα παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία τον Δεκέμβριο.

Πηγή : Pathfinder / swissinfo.org
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 19-08-07, 08:36
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Οι εθνικές όψεις στα νομίσματα του ενός ευρώ

Τα τραπεζογραµµάτια και κέρματα ευρώ αποτελούν µέρος της καθημερινής ζωής για περισσότερους από 315 εκατοµµύρια ανθρώπους στη ζώνη του ευρώ.

ΤΑ ΚΕΡΜΑΤΑ έχουν µια «ευρωπαϊκή» όψη και µια «εθνική», η παράσταση της οποίας διαφέρει από χώρα σε χώρα. Εκτός από τις 13 χώρες της ζώνης του ευρώ, δικά τους κέρματα εκδίδουν επίσης το Πριγκιπάτο του Μονακό, η δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου και η Πόλη του Βατικανού.

Βέλγιο

Το θέμα που είναι κοινό για όλες τις ονομαστικές αξίες επέλεξε ομάδα από διακεκριμένους αξιωματούχους, καλλιτέχνες και νομισματολόγους της χώρας. Απεικονίζει τον Βασιλέα Aλβέρτο Β΄ και το μονόγραμμά του - ένα κεφαλαίο «A» κάτω από ένα στέμμα - ανάμεσα στα 12 αστέρια που συμβολίζουν την Ευρώπη. Περιλαμβάνει επίσης το έτος έκδοσης και κοπής κάθε κέρματος.

Γερμανία

Στα κέρματα του ενός ευρώ απεικονίζεται το παραδοσιακό σύμβολο της γερμανικής εθνικής κυριαρχίας, ο αετός, ανάμεσα στα αστέρια της Ευρώπης. Το θέμα σχεδίασαν ο Heinz και η Sneschana Russewa-Hoyer.

Ελλάδα

Το κέρμα είναι αντίγραφο όψης αρχαίου αθηναϊκού τετράδραχμου του 5ου αιώνα π.Χ. που φέρει παράσταση γλαύκας

ΙσπανίαΣτα κέρματα του 1 και των 2 ευρώ απεικονίζεται η μορφή του Βασιλέα Χουάν Κάρλος A' των Βουρβώνων. Η στεφάνη του κέρματος των 2 ευρώ φέρει την επιγραφή «2 * *» έξι φορές, με εναλλαγή κανονικής και ανεστραμμένης γραφής.

Γαλλία

Τα κέρματα του 1 και των 2 ευρώ απεικονίζουν ένα δέντρο που έχει σχεδιαστεί από τον καλλιτέχνη Joaquim Jimenez και συμβολίζει τη ζωή, τη συνέχεια και την ανάπτυξη. Είναι τοποθετημένο μέσα σ' ένα εξάγωνο και γύρω του αναγράφεται το σύνθημα της γαλλικής επανάστασης «Liberte, Egalite, Fraternite» (ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη).

Ιρλανδία

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αποφάσισε όλα τα ιρλανδικά κέρματα να έχουν την ίδια εθνική όψη, στην οποία απεικονίζεται η κελτική άρπα, παραδοσιακό σύμβολο της Ιρλανδίας, και αναγράφεται το έτος έκδοσης και η λέξη «Ιρλανδία» στα ιρλανδικά (Eire). Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Jarlath Hayes.

Ιταλία

Στο κέρμα του 1 ευρώ απεικονίζεται το περίφημο σχέδιο του Λεονάρντο ντα Βίντσι με τις ιδανικές αναλογίες του ανθρώπινου σώματος, το οποίο βρίσκεται στην Πινακοθήκη της Ακαδημίας της Βενετίας.

Λουξεμβούργο

Τα κέρματα σχεδιάστηκαν από την Yvette Gastauer-Claire κατόπιν συμφωνίας με την Αυλή του Μεγάλου Δουκάτου και την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου. Η εθνική όψη όλων των κερμάτων απεικονίζει τη μορφή της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Μεγάλου Δούκα Ερρίκου σε κατατομή. Στα κέρματα αναγράφεται επίσης το έτος έκδοσης και η λέξη «Λουξεμβούργο».

ΜονακόΣτο κέρμα του 1 ευρώ απεικονίζεται η μορφή της Αυτού Γαληνότητας Πρίγκιπα Ραινιέ Γ΄, καθώς και της Αυτού Γαληνότητας Διαδόχου Πρίγκιπα Αλβέρτου.

Ολλανδία

Στα κέρματα του 1 και των 2 ευρώ απεικονίζεται η Βασίλισσα Βεατρίκη με τη φράση «Βεατρίκη, Βασίλισσα της Ολλανδίας» στα ολλανδικά. Η στεφάνη του κέρματος των 2 ευρώ φέρει την επιγραφή «GOD * ZIJ * MET * ONS *» ("Ο Θεός μεθ' ημών").

Αυστρία

Στο κέρμα του 1 ευρώ απεικονίζεται ο διάσημος Αυστριακός συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, προβάλλοντας την Αυστρία ως χώρα της μουσικής.

ΠορτογαλίαΣτα κέρματα του 1 και των 2 ευρώ απεικονίζονται κάστρα και οικόσημα της χώρας ανάμεσα στα αστέρια της Ευρώπης, συμβολίζοντας το διάλογο, την ανταλλαγή αξιών και τη δυναμική της οικοδόμησης της Ευρώπης. Στο κέντρο των κερμάτων απεικονίζεται η βασιλική σφραγίδα του έτους 1144.

Άγιος Μαρίνος

Στο κέρμα του 1 ευρώ απεικονίζεται το επίσημο οικόσημο της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου.

Σλοβενία

Απεικονίζεται ο Primo Trubar, συγγραφέας του πρώτου βιβλίου που τυπώθηκε στα σλοβενικά.

Φιλανδία

Στο κέρμα του 1 ευρώ εμφανίζεται το θέμα δύο κύκνων που πετούν. Φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη Pertti Mckinen στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο διαγωνισμό σχεδίου για τη δημιουργία αναμνηστικού κέρματος για την 80ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Φινλανδίας.

ΒατικανόΗ τρίτη σειρά, που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2006, απεικονίζει την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' και φέρει την επιγραφή «CITTE DEL VATICANO». Δεξιά της προτομής εμφανίζεται το έτος κοπής «2006» και το σήμα του νομισματοκοπείου «R». Στα αριστερά φαίνονται τα αρχικά της σχεδιάστριας «DL».

Πηγή Καθημερινή και δείτε όλα τα κέρματα εδώ
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 27-11-07, 16:58
sofia Ο χρήστης sofia δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 14-10-10 23:28
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Διάφορα αξιοπερίεργα

Δεν ξέρω αν είναι αξιοπερίεργο...

... αλλά αν θέλετε να βοηθήσετε τους κατοίκους μιας πόλης της Ουκρανίας να σταματήσουν τις βάναυσες θανατώσεις σκύλων από τις Δημοτικές Αρχές της πόλης τους, μπορείτε να υπογράψετε την έκκληση που έχουν ξεκινήσει στο διαδίκτυο, στο www.thepetitionsite.com/petition/604115013

Έχοντας εμπειρία από εκκλήσεις, μπορώ να πω με σιγουριά ότι μια έκκληση δεν είναι αναγκαστικά κάτι ξενέρωτο, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς. Ίσως οι άνθρωποι κάνουν δυναμική χρήση των υπογραφών μας, οπότε περιμένουν από μας να τους στηρίξουμε... Λίγα δευτερόλεπτα από το χρόνο μας δεν είναι πολλά.Ενημερωτικά, για όσους δεν θέλουν να δίνουν πολλά στοιχεία, εκεί όπου το site ζητά ταχυδρομική διεύθυνση, μπορεί κανείς να γράψει απλά ----.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 09-01-08, 19:04
Το avatar του χρήστη maralin
maralin Ο χρήστης maralin δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 14-02-23 23:09
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Η χειραψία του έσωσε την ζωή!

Ένας άντρας, από την Κροατία, που υπέφερε από φρικτούς πόνους στο στομάχι χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να του αφαιρεθεί μια βελόνα 9 εκατοστών!

Ο κύριος Toma Zupan είχε την βελόνα στο στομάχι του για 16 χρόνια όταν είχε τραυματιστεί κατά την διάρκεια του πολέμου και οι στρατιωτικοί γιατροί την ξέχασαν!

Ο εν λόγω άντρας είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την διάρκεια του πολέμου της διάσπασης της Γιουγκοσλαβίας το 1991.

Οι γιατροί έκαναν ολέθριο λάθος και ξέχασαν την βελόνα μέσα στο στομάχι και παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια υποβλήθηκε σε εξετάσεις κανείς δεν την ανακάλυψε!

Τελικά μια ακτινογραφία που έβγαλε στο νοσοκομείο Gospic έδειξε την βελόνα και έτσι του την αφαίρεσαν.

«Κανονικά θα έπρεπε να κατηγορήσω τους γιατρούς αλλά μου είχαν σώσει την ζωή τότε και έτσι δεν θα δώσω συνέχεια το γεγονός,» είπε κύριος Toma Zupan.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 09-01-08, 19:31
Το avatar του χρήστη maralin
maralin Ο χρήστης maralin δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 14-02-23 23:09
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Τράβηξε αεροπλάνο με τα δόντια του!

Ένας άντρας, από την Κίνα, τράβηξε ένα αεροπλάνο για περισσότερα από δέκα μέτρα μόνο με τα δόντια του!

Ο κύριος Zhang Shaoxiong, που έχει το ψευδώνυμο Dragon Boy, πραγματοποίησε το εγχείρημα στην πλατεία Red Sun της πόλης Xiangtan.Ο 42-χρονος χρησιμοποίησε ένα κόκκινο σχοινί για να τραβήξει το βάρους 1.4 τόνων αεροπλάνο μάρκας Nanchang CJ-6.

«Δεν ήταν δα και μεγάλο πράγμα. Έχω τραβήξει πράγματα πολύ βαρύτερα από αυτό,» είπε ο κύριος Zhang Shaoxiong.

http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...7&pubid=292557

Ο εν λόγω άντρας δήλωσε πως ξεκίνησε να τραβάει βαριά αντικείμενα πριν από είκοσι χρόνια.

Έκτοτε προπονείται σκληρά και έχει καταφέρει να τραβήξει ένα φορτηγό βάρους 4 τόνων.
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 26-01-08, 12:24
Το avatar του χρήστη maralin
maralin Ο χρήστης maralin δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 14-02-23 23:09
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Παρέδωσαν ένα ανθρώπινο μάτι!

Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου κύριος Gabriel Winner δήλωσε πως παρέλαβε το δέμα πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει γιατί ακριβώς επρόκειτο.

«Μου άφησε ένα κουτί που περιείχε ένα ανθρώπινο μάτι. Μου φάνηκε πολύ παράξενο αλλά τι να έκανα. Το έβαλα στο ψυγείο γιατί δεν ήξερα τι να το κάνω,» είπε ο κύριος Gabriel Winner.

Μετά από λίγη ώρα κατέφθασε ένας άλλος courier που εξήγησε πως είχε γίνει λάθος και ότι έπρεπε να παραλάβει το δέμα.

Η εταιρεία μεταφορών, Australian Air Express, ανακοίνωσε πως τελικά είχε δοθεί το λάθος δέμα στον courier και πως θα διεξαχθεί έρευνα για το παράδοξο περιστατικό!

http://www.acrobase.gr/attachment.ph...1&d=1201339368

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maralin : 25-10-08 στις 08:47
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 16-02-08, 00:52
Το avatar του χρήστη maralin
maralin Ο χρήστης maralin δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 14-02-23 23:09
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Η χειραψία του έσωσε την ζωή!

Η ζωή ενός άντρα, στην Μεγάλη Βρετανία, σώθηκε όταν αντάλλαξε μια χειραψία με γιατρό και διαγνώστηκε πως έχει ένα θανατηφόρο όγκο!

Ο κύριος Mark Gurrieri εργάζονταν σε εστιατόριο όταν ένας γνωστός του τον σύστησε στον γιατρό Chris Britt.

Κατά την χειραψία ο γιατρός αισθάνθηκε το μεγάλο, σαν σφουγγάρι χέρι του άντρα καθώς και τα μεγάλα σε μέγεθος χαρακτηριστικά του προσώπου του ως σύμπτωμα «ακρομεγαλίας» δηλαδή ενός όγκου στην βάση του μυαλού που είναι θανατηφόρος!

Ο κύριος Gurrieri υπεβλήθη σε εξετάσεις και οι γιατροί ανακάλυψαν έναν όγκο 2 εκατοστών!

«Η μητέρα μου πιστεύει πως ο γιατρός Chris Britt είναι ο φύλακας άγγελος μου. Θα μπορούσα να χάσω την όραση μου η ακόμα και την ζωή μου εάν δεν το προλάβαινα,» είπε ο κύριος Gurrieri.

πηγή : εθνος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:06.Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.