Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Επιστήμη & Εκπαίδευση > Ιατρικές συζητήσεις
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολογήστε το θέμα Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 15-02-08, 15:20
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 27-02-08 12:13
Πολύποδες στη χολή & Νηματώδεις

Καλησπέρα. Θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα για 2 θέματα, τα οποία δεν ξέρω αν σχετίζονται μεταξύ τους.
1. Πως αντιμετωπίζονται οι νηματώδεις και τι μπορούν να προκαλέσουν στον άνθρωπο?
2. Πως αντιμετωπίζονται οι πολύποδες στη χολή και αν είναι κάτι ανησυχητικό?

Οι παραπάνω "παθήσεις" σχετίζονται μεταξύ τους?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 17-02-08, 18:27
Το avatar του χρήστη Xena
Xena Ο χρήστης Xena δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 13-12-09 03:12
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Καλησπέρα ChocolatePuma.

1. Οι νηματώδεις έλμινθες παρασιτώνουν κατά κύριο λόγο στα παιδιά. Θα βοηθούσε αν έγραφες για ποιο είδος έλμινθα θέλεις να μάθεις. Σε γενικές γραμμές πάντως αντιμετωπίζονται με συνδιασμό του κατάλληλου αντιελμινθικού φαρμάκου (ή και δύο φάρμακα) από το στόμα και πολύ καλών συνθηκών υγιεινής ώστε να αποφευχθεί η επαναμόλυνση. Για μερικά είδη νηματελμίνθων, πρέπει να πάρει φαρμακευτική αγωγή όλη η οικογένεια προληπτικά.
Συχνά δεν έχουν συμπτώματα. Οι έλμινθες εγκαθίστανται στο γαστρεντερικό σύστημα (τα συμπτώματα μπορεί να είναι πόνος στην κοιλιά, διάρροιες, κνησμός του πρωκτού) και χρησιμοποιούν για την αναπαραγωγή τους το αίμα (αναιμία, αυξημένα ηωσινόφιλα) και τους πνεύμονες (βήχας, αιμόφυρτα πτύελα, μπορεί να φαίνονται ευρήματα και στην απλή ακτινογραφία θώρακος). Πρόκειται για συμπτώματα και όχι για μόνιμες βλάβες. Σπάνια, ως επιπλοκή στην ασκαριδίαση (έλμινθας: Ascaris lumbicoides ) μπορεί να συμβεί εντερική απόφραξη από τους σκώληκες και στην οξυουρίαση (έλμινθας: Enterobius vermicularis ) κολπίτιδα και/ή σαλπιγγίτιδα λόγω μετανάστευσης των σκωλήκων εκεί.

2. Οι πολύποδες της χοληδόχου κύστης δεν χρειάζονται αντιμετώπιση αν το μέγεθος της αλλοίωσης δεν ξεπερνά το 1 cm και δεν μεταβάλλεται με το χρόνο. Αν υπάρχουν συμπτώματα (πχ. κολικός χοληφόρων) , χολολιθίαση, πάχυνση του τοιχώματος της χοληδόχου ( >1cm) στο υπερηχογράφημα ή αύξηση του πάχους με το χρόνο, τότε ενδείκνυται χολοκυστεκτομή.
Οι πολύποδες της χοληδόχου κύστης είναι συνήθως πολύποδες χοληστερίνης. Δεν είναι νεοπλάσματα. Συμπτώματα υπάρχουν μόνο αν συνυπάρχουν χολόλιθοι. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό και συνήθως ανακαλύπτεται ως τυχαίο εύρημα.

3. Οι πολύποδες στη χολή είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας διεργασίας σε ενήλικες.
Οι ελμινθιάσεις από νηματώδεις είναι μολύνσεις που συμβαίνουν κυρίως στα παιδιά.
Για να συνυπάρχουν οι δύο καταστάσεις, σημαίνει πως ένας ενήλικας που από πριν είχε πολύποδες στη χολή, έτυχε να μολυνθεί από παιδί του οικογενειακού περιβάλλοντος ή σε κακές συνθήκες υγιεινής. Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο καταστάσεις μπορούν από κοινού να επιβαρύνουν τη λειτουργία του λεπτού εντέρου.
Οι δύο "παθήσεις" "συναντιούνται" ως ανεξάρτητες η μία από την άλλη. Δεν σχετίζονται αιτιολογικά.

Σημείωση:
Η αναφορά στους νηματώδεις έλμινθες είναι γενική μιας και δεν γράφεις για ποιον ακριβώς θέλεις πληροφορίες.
Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε ανθρώπους που δεν επιβαρύνονται από άλλα προβλήματα υγείας.
Είναι βιβλιογραφικά δεδομένα και προσωπικές εκτιμήσεις και σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστούν τίποτα από την συνεννόηση και τις πολύτιμες πληροφορίες από τον προσωπικό σου γιατρό.
__________________
"I'll meet you on the other side, I'll meet you in the light"
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 27-02-08, 12:13
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 27-02-08 12:13
Καταρχην ευχαριστώ για την απαντηση
Οι πολύποδες (2 στον αριθμό) έχουν μέγεθος 3 & 5 mm. Ο γιατρό μου είπε πως απλά πρέπει να τους ξαναδούμε σε έναν χρόνο και πως δεν τίθεται θέμα ανησυχίας
Όσο για τους νηματώδεις περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλα όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην προσβολή από οξύουρους.
Το μεγάλο πρόβλημα (τουλάχιστον στο δικο μου μυαλο) είναι πως αν τελικά οι εξετάσεις είναι θετικές, τότε από όσο ξέρω πρέπει θεραπεία να κάνει και η σύζυγος μου, η οποία διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Ποσο σοβαρό μπορεί να είναι για εκείνη κάτι τέτοιο?
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 27-02-08, 21:37
Το avatar του χρήστη Xena
Xena Ο χρήστης Xena δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 13-12-09 03:12
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Καλησπέρα και πάλι ChocolatePuma.

Πιστεύω πως ο μοναδικός αρμόδιος γι αυτό το θέμα είναι ο γιατρός σου.
Δεν μπορώ να δώσω συμβουλές, όμως πιστεύω πως αυτή τη στιγμή πρωτεύουσα σημασία έχει η πολύ σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής.

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου και θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω μερικές πληροφορίες για το θέμα μόλις βρω ευκαιρία.
__________________
"I'll meet you on the other side, I'll meet you in the light"
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 28-02-08, 11:41
Το avatar του χρήστη Xena
Xena Ο χρήστης Xena δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 13-12-09 03:12
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Αν οι εξετάσεις σου είναι θετικές για οξύουρο, τότε πράγματι μαζί μ’ εσένα πρέπει να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή και η υπόλοιπη οικογένεια, μόνο που η εγκυμονούσα σύζυγός σου εξαιρείται! Για εσένα η αγωγή θα είναι θεραπευτική, για τους άλλους όμως θα είναι προληπτική και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβαρυνθεί η έγκυος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και αν έχει ήδη μολυνθεί η σύζυγός σου, δεν είναι απαραίτητο να πάρει φάρμακα.
Στην περίπτωση που έχει μολυνθεί, είτε θα είναι ασυμπτωματική (υπάρχουν γυναίκες που δεν έτυχε να ανακαλύψουν πως είχαν οξύουρους κατά την εγκυμοσύνη) είτε θα έχει τα συμπτώματα που ήδη θα ξέρεις με επιπλέον πιθανή εμφάνιση αναιμίας. Σοβαρότερες συνέπειες στην υγεία της γυναίκας υπάρχουν, αλλά είναι σπάνιες. Ο οξύουρος δεν εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος ούτε στους πνεύνομες. Ούτε μέσω του πλακούντα μπορεί να φτάσει στο έμβρυο. Πρέπει να γνωρίζετε πως δεν έχουν αναφερθεί πουθενά μέχρι τώρα βλάβες ή γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο που να συνδέονται με οξύουρους. Εγώ τουλάχιστον, δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στη βιβλιογραφία κάτι τέτοιο. Αντίθετα, μερικά ανθελμινθικά φάρμακα, έχουν σχετιστεί με πιθανές μεταλλάξεις στο έμβρυο. Όλα τα ανθελμινθικά φάρμακα, είτε αντενδείκνυνται είτε έχουν άγνωστες μέχρι τώρα συνέπειες στην εγκυμοσύνη. Αν τα συμπτώματα είναι ενοχλητικά για την έγκυο και κάνουν τη ζωή της δύσκολη, υπάρχουν φάρμακα που χορηγούνται όμως με προσοχή. Η πιο επικίνδυνη φάση για τη λήψη ανθελμινθικών φαρμάκων είναι το πρώτο τρίμηνο ή εξάμηνο της εγκυμοσύνης. Συνεπώς, και αυτή την "ενδεχόμενη" δυσκολία την έχετε ξεπεράσει μιας και βρίσκεστε ήδη στον 8ο μήνα.

Οι δραστικές ουσίες με ανθελμινθική δράση και με φθίνουσα -κατά προσέγγιση- προτεραιότητα επιλογής είναι (φυσικά εντελώς πληροφοριακά):
-μεβενδαζόλη (mebendazole) Αντενδείκνυται στην κύηση
-αλβενδαζόλη (albendazole) Πιο αποτελεσματική από την μεβενδαζόλη, αντενδείκνυται στην κύηση και απαγορεύται η εγκυμοσύνη για ένα μήνα μετά το τέλος της θεραπείας
-παμοϊκή πυραντέλη (pyrantel embonate ή pyrantel pamoate) Δεν χρησιμοποιείται συχνά διότι έχει πολλές παρενέργειες, αλλά προτιμάται στην εγκυμοσύνη, ειδικά τους 6 πρώτους μήνες, επειδή τα mebendazol και albendazole απαγορεύονται.
-παμοϊκό πυρβίνιο (pyrvinium pamoate ή viprynium pamoate ή pyrvinium embonate ή viprynium embonate)
-πιπεραζίνη ένυδρη (piperazine hexahydrate) Αντενδείκνυται κατά το α και β τρίμηνο της κύησης.
-θειαβενδαζόλη (thiabendazole) Με προσοχή η χορήγηση κατά την κύηση
Τα φάρμακα πρέπει να αποφεύγονται και κατά τη γαλουχία.

Μια χημική ένωση που θεωρώ πως αξίζει να αναφέρω, είναι το gentian violet (ιώδες της γεντιανής) από το ιώδες χρώμα των πετάλων του φυτού gential, αλλά δεν φτιάχνεται από αυτό. Χρησιμοποιείται τοπικά ως αντιβακτηριακό, αντιμυκητιασικό, ανθελμινθικό, σε πληγές από εγκαύματα αλλά και ως χρωστική στα χημικά εργαστήρια. Το χρησιμοποιούσαν παλιά στην οξυουρίαση (και από το στόμα και εξωτερικά) πριν ανακαλυφθούν τα ανθελμινθικά φάρμακα. Σήμερα, στην ομοιοπαθητική και σε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της οξυουρίασης στην εγκυμοσύνη, χρησιμοποιούν gential violet στην περιπρωκτική περιοχή της εγκύου. Σκοτώνει τα ωά του οξύουρου. Η χρήση του είναι αυστηρά τοπική. Το χρησιμοποιούν στα Νοσοκομεία (για τα εγκαύματα κυρίως) αλλά πιστεύω πως θα υπάρχει και στα φαρμακεία ή σε μαγαζιά με «εναλλακτικά» φάρμακα. Προσοχή γιατί βάφει μόνιμα τα ρούχα.

Ελπίζω όλες αυτές οι πληροφορίες για αντιμετώπιση των οξύουρων να αποδειχθούν αδιάφορες για την σύζυγό σου…

Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι η σχολαστική καθαριότητα! Τα ανθελμινθικά φάρμακα σκοτώνουν εύκολα τους οξύουρους μέσα στο γαστρεντερικό σωλήνα αλλά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στα ωά του που βρίσκονται κολλημένα εξωτερικά στον πρωκτό. Για να εξαλειφθεί ριζικά η οξυουρίαση πρέπει να σταματήσει ο κύκλος της αυτοαναμόλυνσης από τα ωά. Από τη στιγμή που εναποτίθενται γύρω από τον πρωκτό, σε 6 ώρες στη θερμοκρασία του σώματος είναι ικανά να προκαλέσουν και πάλι μόλυνση (η μολυσματικότητά τους μπορεί να διατηρηθεί για 3 εβδομάδες). Ξαναμπαίνουν στο έντερο ή – συχνότερα, μέσω των δαχτύλων - μπαίνουν από το στόμα. Ωά βρίσκονται και πάνω στα ρούχα και στα χέρια. Οι βασικοί κανόνες υγιεινής είναι οι εξής:
-Το πρωί σχολαστικό μπάνιο και αλλαγή εσωρούχων (οι θηλυκοί οξύουροι μεταναστεύουν και γεννούν τα αυγά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, γι αυτό και η νυχτερινή φαγούρα, έτσι το πρωί έχεις το μεγαλύτερο φορτίο μολυσματικότητας)
-Πολύ κοντά κομμένα νύχια (μέσα στα νύχια εγκλωβίζονται και μεταφέρονται πολύ εύκολα τα ωά). Απολύμανση του νυχοκόπτη.
-Μην ξύνεσαι
-Πλύσιμο των χεριών (μην ξεχνάς και τα νύχια, θέλουν βούρτσισμα) πάντα πριν βγεις από την τουαλέτα και πάντα πριν φας οτιδήποτε ή κάνεις οποιαδήποτε δουλειά στην κουζίνα. Πρέπει να «συνηθίσεις» να μην ακουμπάς καθόλου τα χέρια στο στόμα και τη μύτη αν αμέσως πριν δεν τα έχεις πλύνει.
-Συχνές αλλαγές σε πυτζάμες, σεντόνια, κλινοσκεπάσματα, ρούχα. Οι πυτζάμες και τα εσώρουχα να είναι εφαρμοστά. Συχνό πλύσιμο όλων (η απλή πλύση αρκεί, δεν χρειάζεται βράσιμο). Άπλωμα έξω στον ήλιο όσων δεν αλλάζονται καθημερινά (πχ κουβέρτες).
-Μην τρως στην κρεβαροκάμαρα
-Συχνή καθαριότητα του μπάνιου.
-Συχνή αλλαγή στις πετσέτες του μπάνιου. Διαφορετικές πετσέτες για τον καθένα σας.
-Πολύ καλό πλύσιμο της οδοντόβουρτσας αμέσως πριν χρησιμοποιηθεί.
-Αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, προσοχή στα παιχνίδια τους, να πλένονται συχνά. Γενικά, είναι δυσκολότερο να τηρήσουν τους κανόνες τα παιδιά, γι αυτό χρειάζονται περισσότερη προσοχή.
-Μην μπαίνεις σε πισίνα.
-Προσοχή και στα χαρτονομίσματα, πλύσιμο των χεριών (να θυμάσαι πως τα ωά του οξύουρου διατηρούνται μολυσματικά πάνω σε επιφάνειες, μέχρι 3 εβδομάδες.)

Αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και από τη σύζυγό σου όσο το δυνατόν. Δεν έχει κάνει εξετάσεις και δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η οξυουρίαση δεν έχει συμπτώματα, ή αν έχει μολυνθεί ενδεχχομένως να μην έχει ακόμα συμπτώματα τότε θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν ως δυνητικά προσβεβλημένο από οξύουρο. Νομίζω πως – αν δεν το έχετε κάνει ήδη- πρέπει να συζητήσετε με τον γυναικολόγο τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης. Μην ξεχνάς πως εκτός της πρόληψης για τον οξύουρο, χρειάζεται και η ψυχική ηρεμία και η ασφάλεια που πρέπει να αισθάνεται η συζυγός σου έτσι κι αλλίως. Η γνώμη μου είναι πως δεν ειναι σοβαρό για εκείνη και θα άξιζε να το γνωρίζει και να είναι ήρεμη.

Οι οξύουροι ζουν έξι εβδομάδες. Σχολαστική τήρηση των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής γι αυτό το διάστημα, σημαίνει πως δεν γίνεται επαναμόλυνση ούτε μολύνεις άλλον. Μην ξεχνάς πως καμμία φαρμακευτική αγωγή δεν σε απαλλάσσει από την αυτοαναμόλυνση, αντίθετα η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής αρκεί για να εξαλειφθεί ο οξύουρος.

Σημείωση:
Όλα τα παραπάνω είναι βιβλιογραφικά δεδομένα και προσωπικές εκτιμήσεις και τίποτα δεν αντικαθιστά τη σχέση με το γιατρό σας.
Πιστεύω πως στη δική σου προσωπική έρευνα για το θέμα είναι χρήσιμο να ξέρεις πως:
-Ο νηματέλμινθας που προκαλεί οξυουρίαση είναι ο Enterobius vermicularis
-Οι αγγλικοί συνώνυμοι όροι για την οξυουρίαση είναι oxyuriasis, pinworm, threadworm.
__________________
"I'll meet you on the other side, I'll meet you in the light"
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 28-02-08, 13:12
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Sysop υπό δοκιμή
 

Τελευταία φορά Online: Χθες 13:01
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Xena μπορείς σε παρακαλώ να συμπληρώσεις και την πηγή σου στα παραπάνω ;


Για τους πολύποδες μπορείς να δεις και παλιότερη συζήτηση εδώ
http://www.acrobase.gr/showthread.php?t=19029
__________________
Δεύτερη ζωή δεν έχει

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη amigos : 28-02-08 στις 13:15
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 01-03-08, 06:56
Το avatar του χρήστη Xena
Xena Ο χρήστης Xena δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 13-12-09 03:12
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Για τις απαντήσεις μου βασίστηκα στις παρακάτω πηγές και στην κρίση μου.

Βιβλία:
Φαρμακολογία, R.A.Harvey-P.C.Champe, Εκδ.Παρισιάνου
Λοιμώξεις και Αντιμικροβιακή Χημειοθεραπεία, Ε.Γιαμαρέλλου και συν, Εκδ.Λίτσας
Ιατρική Μικροβιολογία, Αντωνιάδης-Αντωνιάδης-Λεγάκης-Τσελέντης, Εκδ.Πασχαλίδης
Παθολογία, J.Stein et al, Εκδ.Πασχαλίδης
Επίτομη Παιδιατρική, Παπαδάτος και συν, Εκδ.Λίτσας
Βασική Παιδιατρική Nelson, R.Behrman-R.Kliegman, Εκδ.Λίτσας
Clinical Maternal-Fetal Medicine, H.Winn-J.Hobbins, Parthenon Puplishing
Χειρουργική, Μ.Σέχας, Εκδ.Πασχαλίδης
Χειρουργική, Π.Μπάλας, Εκδ.Πασχαλίδης

Πληροφορίες από το διαδίκτυο
-Γενικές: 1, 2*, 3*** , 4***, 5, 6, 7***, 8***, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19*, 20*

-φάρμακα: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19*

-δημοσιεύσεις εργασιών και περιλήψεις δημοσιεύσεων εργασιών: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20*

- ερωταποκρίσεις στο διαδίκτυο 1*, 2*, 3, 4, 5*

* (η πηγή έχει αναφορές στο gentian violet)
***(στην αρχική σελίδα υπάρχουν σύνδεσμοι για επιπλέον πληροφορίες)
Αν σε κάποια ιστοσελίδα χρειάζεται να εγγραφείτε, η εγγραφή είναι δωρεάν.
__________________
"I'll meet you on the other side, I'll meet you in the light"

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Xena : 01-03-08 στις 08:34
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 18-12-08, 16:46
ειρήνη Ο χρήστης ειρήνη δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 14-01-09 20:36
καλησπέρα,αναζητωντας πληροφοριες για τους νηματωδεις ελμινθες ανακαλυψα τον διαλογο αυτο και θα ηθελα να ρωτησω κατι που με απασχολει οσο ανοητο κι αν ακουγεται.Προ τριων ημερων ανακαλυψα το προβλημα μου του οποιου η διαγνωση ηταν οξύουροι.Ξεκίνησα τοσο την φαρμακευτικη αγωγη όσο και την σχολαστική υγειινή.Ωστόσο αυτο που με απασχολει πολυ ειναι οτι πριν τεσσερις ημέρες ειχα σεξουαλική επαφή με τον συντροφο μου και εκτοτε εχει ενα ελαφρυ πρηξιμο στο γεννητικο του οργανο.Υπάρχει περίπτωση αυτο να σχετίζεται με το δικο μου προβλημα;επειδη ντρέπομαι για την φυση του προβληματος μου,δεν του το εχω γνωστοποιήσει,αλλα αν ειναι σχετικο θα το κανω,,περιμενω αν καποιος γνωριζει κατι,ευχαριστω.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:37.Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.