Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
|
||||
πρωτοχρονιατικο μενου
εδω....
(με φωτογραφιες)
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria |
#2
|
#3
|
|
||||
είναι πάγος χρωματισμένος και φορμαρισμένος;
__________________
...When there's nothing left to burn, you have to set yourself on fire.... |
#4
|
|
||||
Τοτε προτεινω να αλλαξει το ονομα σε 'χρωματισμενος παγος με γαρνιτουρα γρανιτα βατομουρο' (αλλα δεν ειναι τοσο πιασαρικο) :Ρ
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! |
#5
|
|
||||
ορθόν! λειτουργει ως ψύκτης μεχρι να φτασει η γρανιτα στον πελάτη για να μην λιωσει καθως και ως πρωτοτυπος τροπος σερβιρισματος
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria |
#6
|
|
||||
Θα πρότεινα μία σειρά μηνυμάτων με ιδέες για τρόπους σερβιρίσματος.
Αν βέβαια αυτά δεν είναι κρατικά μυστικά που μόνο οι σεφ ξέρουν.
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#7
|
|
||||
χμμμ δηλαδη τροπους στησιματος πιατου? δεν ειναι κατι που εχει κανονες ειναι στην εμπειρια και στην φαντασια του εκάστοτε που σερβιρει...
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria |
#8
|
|
||||
Συμφωνώ, αλλά από κάπου δεν ξεκινάς;
Δεν υπάρχουν κάποιοι κανόνες που αν τους παραβείς πρακτικά να χαλάσει το πιάτο; Καλά, και κάποιες φωτογραφίες πιστεύω θα δούλευαν. Η γυναίκα μου έχει έναν θείο που είναι υπεύθυνος στησίματος κρύων πιάτων σε καράβι και νομίζω ότι παρακολούθησε κάποια μαθήματα.
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#9
|
|
||||
Μαθήματα μπορουν να γινουν αλλα περισσότερο αφορα τη σύνθεση μεταξυ των,τα σχηματα ,τα κοψιματα και τα διπλωματα των υλικων επάνω στο πιάτο (πχ πως μπορεις να διπλωσεις μια φετα προσουτο) αλλα αυτό επιδεχεται πολλες παραλλαγες πανω σε ενα υλικο και δεν ειναι κατι το οποιο ακολουθει κανόνες.Σαφως μπορουν να δουλεψουν καποιες φωτογραφιες αλλα το καθε πιατο εχει τις παραμετρους που καθοριζουν το στησιμο πχ αν εχω χοιρινο φιλετο με ριζότο και σαλτσα μουσταρδας μπορω να σου δωσω καποιες εναλλακτιες στησιματος, αλλα κανονες γενικοι δεν υπαρχουν.Βοηθητικά εργαλεία πάλι οπως εργαλειακια για σκαλισμα η τσερκια σε διαφορα σχηματα για το στησιμο υλικων οπως ρυζι-πατατες κλπ παιζουν ρολο. Αυτο πουθ μπορει να γινει για να καταληξω ειναι να παρουμε σαν παραδειγμα ενα συγκεκριμενο πιατο και να παιξουμε με παραλλαγες πανω σε αυτο.
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Rider : 01-01-08 στις 22:21 |
#10
|
|
||||
E, κάποια πράγματα που θεωρούν δεδομένα οι κατέχοντες το άθλημα είναι άγνωστα για εμάς τους θνητούς.
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#11
|
|
||||
οπως σε καθε επαγγελμα))))
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria |
#12
|
|
||||
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|