Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 21-12-07, 13:35
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Μπακλαβάς ανατολής

Μπακλαβάς ανατολής

Συστατικά:
1 πακέτο φύλλα ζύμης (Προτιμώ την φρέσκια ζύμη Κανάκη για γλυκά ταψιού)
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος, λιωμένο (να μην ανεβάσει θερμοκρασία ίσα ίσα να λειώσει)
1/2 κιλό καρύδια, ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια κοκκώδης ζάχαρη, άσπρη
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
1 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα ή ¼ κουτ. γλυκού τριμμένη και 1 μπαστουνάκι κανέλα

Οδηγίες:

Ψιλοκόψτε τα καρύδια και ανακατέψτε τα με 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα και 1/4 κουτ. του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο. Λιώστε το βούτυρο. Κόψτε τα φύλλα στη μέση, ώστε κάθε φύλλο να χωράει στον πάτο του ταψιού.

Αλείψτε τον πάτο και τα πλάγια του ταψιού με βούτυρο και τοποθετήστε τα φύλλα, ένα κάθε φορά στο ταψί. Απλώστε μια γερή ποσότητα βουτύρου σε κάθε φύλλο καθώς το τοποθετείτε στο ταψί. Κάθε 6 με 8 φύλλα απλώστε μια στρώση του μίγματος από καρύδια. Συνεχίστε να στρώνετε τα φύλλα και τα καρύδια μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Περιχύστε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω στον μπακλαβά. Το μυστικό για καλό αφράτο μπακλαβά είναι η επάλειψη κάθε φύλλου με αρκετό βούτυρο ώστε να μην κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τον μπακλαβά διαγωνίως ώστε να βγουν τα κομμάτια σε σχήμα διαμαντιού. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε τον μπακλαβά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Για το σιρόπι

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό, δύο φλιτζάνια ζάχαρη, ένα μπαστουνάκι κανέλλα και μερικές φλούδες λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε να βράσει. Σιγοβράστε για 20 λεπτά.

Περιχύστε το βραστό σιρόπι πάνω στον κρύο μπακλαβά και αφήστε το να κρυώσει πάλι.

Σερβίρετε κρύο τον μπακλαβά και πάρτε τα μπράβο :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 21-12-07, 14:39
Το avatar του χρήστη elafaki
elafaki Ο χρήστης elafaki δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-08 12:54
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων
Οδηγίες:

Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τον μπακλαβά διαγωνίως ώστε να βγουν τα κομμάτια σε σχήμα διαμαντιού.
Δηλαδή μόνο σχήμα διαμαντιού?
Σχήμα Ελαφάκι δεν έχει? Σχήμα παπάκι?
__________________
Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος...
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 21-12-07, 14:42
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από elafaki Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδή μόνο σχήμα διαμαντιού?
Σχήμα Ελαφάκι δεν έχει? Σχήμα παπάκι?
Δεν έχει, αλλα τώρα που ψήνεται έχει γεμισει το σπιτι την μυρωδεια του βούτυρου και μετα που θα τρώω μερικά κομμάτια, θα τα αφιερώσω μόνο στα προβατάκια και τις κατσικούλες που έβγαλαν τέτοιο βούτυρο :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 21-12-07, 14:46
Το avatar του χρήστη elafaki
elafaki Ο χρήστης elafaki δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-08 12:54
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν έχει, αλλα τώρα που ψήνεται έχει γεμισει το σπιτι την μυρωδεια του βούτυρου και μετα που θα τρώω μερικά κομμάτια, θα τα αφιερώσω μόνο στα προβατάκια και τις κατσικούλες που έβγαλαν τέτοιο βούτυρο :-)

Τουλάχιστον μία φωτογραφία δεν μπορούμε να δούμε?... αφού δεν πρόκειται να δοκιμάσουμε?
__________________
Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος...
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 21-12-07, 15:19
Το avatar του χρήστη papa
papa Ο χρήστης papa δεν είναι συνδεδεμένος
Administratore Symphoroso (Ιταλιστι)
 

Τελευταία φορά Online: 17-10-14 00:05
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων
θα τα αφιερώσω μόνο στα προβατάκια και τις κατσικούλες που έβγαλαν τέτοιο βούτυρο :-)


Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεε


__________________
μιαπαπιαμαποιαπαπια
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 21-12-07, 15:48
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από elafaki Εμφάνιση μηνυμάτων
Τουλάχιστον μία φωτογραφία δεν μπορούμε να δούμε?... αφού δεν πρόκειται να δοκιμάσουμε?
Ευχαρίστως, φάτα μάτια ψάρια :-)

__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 23-12-07, 14:08
Το avatar του χρήστη Rider
Rider Ο χρήστης Rider δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 24-08-10 01:55
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
που ειναι τα γαρυφαλλα οεο?
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε.
- Ferran Adria
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:38.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.