Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 19-12-07, 23:17
Το avatar του χρήστη Rider
Rider Ο χρήστης Rider δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 24-08-10 01:55
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Γέμιση γαλοπούλας και άλλα ομορφα...

ξέρω οτι ΄το κάθε σπίτι έχει την δικιά του συνταγη απο τη μαμα-γιαγια-θεια για γέμιστη γαλοπούλα, όπως και επίσης δεν ξεχνω οτι η ελληνική μας παράδοση τα Χριστούγεννα γυρίζει γύρω απο το χοιρινό και τα παράγωγα του (μπομπάρια,τσιγαριδες κλπ) ωστόσω μιά που η μόδα πλέος κλίνει προς την γαλοπούλα θα σας καταθέσω και την δική μου άποψη περι γέμισης.

Κατ αρχήν να υποσημειώσω οτι δεν μου αρέσει το ρύζι στην γέμιση γιατι θεωρω οτι φτηναίνει την γεύση, ενω την ιδιότητα του (δηλ να τραβάει τα ζουμιά) την κάνει μια χαρα το ψωμι...

Πάμε λοιπόν...

για 1 γαλοπούλα 4κιλη θα χρειαστείτε:

- 1,5 κιλο συκωτάκια η εντόσθια(καρδιες-συκωτια κλπ) πουλιών (κατα προτίμηση φρέσκα)
- 150 γρ μπεικον
- 30 γρ σταφίδες ξανθιές
- 60 γρ κουκουνάρι
- 50 γρ κρεμμυδάκι φρεσκο ψιλοκομμένο
- 200 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμενα (200 η ψιχα)
- 1 κλωνάρι σελερυ ψιλοκομμένο
- 2 φετες του τόστ τριμμενες (ή στο μούλτι ακομα καλυτερα)
- 3 αυγά
- 150 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 75 γρ κοκκινο κρασι
- 75 γρ μαυροδαφνη
- 30 γρ κονιάκ

σωτάρουμε τα συκωτάκια με μισό ελαιολαδο και μισό βούτυρο.
Προσθέτουμε το μπεικον, τα λαχανικά τα κάστανα τις σταφίδες και το κουκουνάρι .
Μόλις σωταριστούν καλά, προσθέτουμε και ανάβουμε με το κονιάκ, μετα την μαυροδάφνη και τέλος το κόκκινο κρασι.
Βράζουμε μέχρι να κατεβούν τα μισά υγρά τους και τρβάμε απο τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ψωμί, και μόλις ψιλοκρυώσει τα αυγά
Αλατοπιπερώνουμε κατα το δοκούν και γεμίζουμε τη γαλοπούλα.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και με στήθος γαλοπούλας εαν δεν θέλετε να ψήσετε ολόκληρη, αφου ζητήσετε απο το χασάπη σας να σας το ανοίξει για ρολο (και φυσικα κάνετε την μισή, η τη μιση της μισης γέμιση)
η υπόλοιπη γέμιση μπορέιτε να την βάλετε σε φόρμα του κεικ και να την ψήσετε για 25-30 λεπτά στο φούρνο και να την σερβίρετε σε φέτες.

επίσης τη γαλοπούλα μπορέιτε απο την προηγούμενη να την μαρινάρετε με 1/8 χυμό λεμόνι, 2/8 χυμό πορτοκάλι και 4/8 βούτυρο λιωμένο.Ανακατευετε και αλειφετε την γαλοπούλα (ή το στήθος)
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε.
- Ferran Adria

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Rider : 19-12-07 στις 23:20
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:00.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.