![]() |
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
||||
(Επειδή κανείς δεν είδα να συνεχίζει την ιστορία, θα το κάνω εγώ και όποιος φιλοτιμηθεί ας ρίξει ένα χεράκι βοηθείας.)
Mια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, βράδυ, η οικογένεια μαζεμένη δίπλα στο τζάκι, προσπαθούσε ο ένας με τον άλλο, να ζεσταθούν. Τα τρόφιμα κινδύνευαν να τελειώσουν, το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα εδώ και μέρες, είχε κόψει κάθε επικοινωνία της μικρής καλύβας, με το υπόλοιπο χωριό. Μέσα στον χαλασμό, ο Πατέρας τους ζήτησε να σωπάσουν και πετάχτηκε όρθιος. Ησυχία τους λέει κάτι άκουσα. Λύκοι θα είναι, είπε η Μάνα. Όχι λέει, ησυχάστε να ακούσουμε. Πραγματικά σαν ψίθυρος ακούστηκε ένα αγκομαχητό και μια φωνή που μόλις έβγαινε ζητούσε βοήθεια. Ο Πατέρας αμέσως πετάχτηκε έβαλε την κάπα του και φώναξε : Γιακουμή το φτυάρι, κάποιος ζητάει βοήθεια. Παναγιά μου λέει η Μάνα, δεν είναι δυνατόν, πως θα ανοίξετε την πόρτα στο σκοτάδι θα έχει πιάσει πολύ χιόνι. Θα φτυαρίσουμε, άναψε μου το λυχνάρι. Η πόρτα ανοίγει και ο κρύος αέρας τους πάγωσε όλους. Με την αξίνα ο μάστρο Παντελής με το φτυάρι ο Γιακουμής, σιγά σιγά έκαναν ένα διάδρομο και ο Πατέρας με το λυχνάρι πετάγεται έξω. Τον ακολουθεί ο γιος του. Η Μητέρα με τα τρια μικρότερα παιδιά ξανάκλεισαν με δυσκολία την πόρτα και περίμεναν γεμάτοι αγωνία. Παναγιά μου βοήθησε τους, μην πάθουν τίποτα. Πέρασε πολύ ώρα. Τα παιδιά κοιτούσαν την Μητέρα τους, που προσπαθούσε να τα καθησυχάσει. Μετά από αρκετή ώρα ακούστηκε η φωνή του Γιακουμή, Μάνα άνοιξε. Ο Πατέρας μετέφερε στα χέρια του, το σώμα ενός γεροντάκου που είχε μελανιάσει από το κρύο. Ζει ζει, γρήγορα να τον βάλουμε κοντά στο τζάκι και φτιάξε ένα ζεστό. Θα συνεχίσει κανείς;
|
![]() |
|
|||
Η μητέρα έστρωσε γρήγορα ένα καθαρό σεντόνι στο ντιβάνι , που ήταν κοντά στο τζάκι και ο πατέρας με την βοήθεια του Γιακουμή τοποθέτησε μαλακά τον γέροντα πάνω στο κρεβάτι. Η Μυρτούλα έτρεξε να φτιάξει ένα ζεστό,ενώ ο Γιάγκος έφερε κουβέρτες για να ζεστάνουν το παγωμένο σώμα του γέρου,που ήταν αβέβαιο,αν τελικά κατάφερνε να σωθεί ,μια και ήταν μελανιασμένος από το πολύ κρύο.
Με την βοήθεια του πατέρα ο γέρος ήπιε λίγο από το ζεστό. Ευχαριστώ σιγοψιθύρισε και αποκοιμήθηκε εξαντλημένος. Η μητέρα κοίταξε ανήσυχη τον πατέρα. Τί θα έκαναν σε περίπτωση που θα χρειάζονταν ιατρική βοήθεια ,σκέφτηκε. Δεν πρόλαβε όμως να τελειώσει την σκέψη της και ένας περίεργος θόρυβος ακούστηκε από έξω.........
|
![]() |
|
||||
... κοιτάχτηκαν όλοι... Τι είναι πάλι αυτό;
Ο Μάστρο-Παντελής πλησίασε τον γεράκο, τον ρωτάει αν ήταν κανείς μαζί του. Ναι λέει εκείνος ξεψυχισμένα, ο φίλος μου. Ο Πατέρας ξαναφόρεσε το πανωφόρι πήρε το λυχνάρι και βγήκε έξω. Σε λίγο κτυπάει την πόρτα, κουβαλούσε στα χέρια του ένα μαύρο τριχωτό πλασματάκι. Ο Γέρος άνοιξε τα μάτια του και με πολύ προσπάθεια είπε, ζει; Στην σιγανή φωνή του, το σκυλάκι τέντωσε τ' αυτάκια του. Έβαλαν το μικρό σκυλάκι δίπλα στο τζάκι και η μικρή Θηρεσία το πήρε στην αγκαλιά της και το χάιδευε.
|
![]() |
|
||||
Μετά όλοι μαζί κοιμήθηκαν, μαζί με όσους διάβασαν αυτό το παραμυθάκι και δεν μπήκαν καν στον κόπο να γράψουν δύο λέξεις.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|