Κέϊκ με γέμιση κρέμας
Έχουμε ήδη φτιάξει το κλασσικό κέϊκ που όλοι ξέρουμε σε στρογγυλή φόρμα
και αφού κρυώσει , το κόβουμε οριζόντια σε δύο μέρη.
Υλικά
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
3 αυγά
1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλη πρέζα αλάτι
Για το γλάσο σοκολάτας
120 γραμμάρια κουβερτούρα (με εξτρά κακάο)
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν τα αβγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος (με το γάλα), το μείγμα με τα προηγούμενα υλικά και ανακατεύετε με το σύρμα σε δυνατή εστία για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια σουρώνουμε την κρέμα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Βάζουμε την βανίλια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε την γκανάζ για την επικάλυψη.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο έως να πάρει μια βράση.
Απομακρύνουμε από την εστία , ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ . Αφήνουμε να κρυώσει .
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο κέικ πάνω σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Τοποθετούμε και τον δεύτερο δίσκο κέικ από πάνω .
Ρίχνουμε την γκανάζ και αφήνουμε να τρέξει, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Oasis : 13-02-17 στις 00:43
|