Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 10-02-17, 01:48
Το avatar του χρήστη Oasis
Oasis Ο χρήστης Oasis δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 22-03-24 23:59
Φύλο: Γυναίκα
Αρνάκι φρικασέ

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 1 κ.σ.)
1200 γρ. αρνίσιο μπούτι με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. κύμινο
400 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
500 γρ. μαρούλι
30 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος(κρατάμε λίγο για το αυγολέμονο και το σερβίρισμα)

Για το αυγολέμονο

3 κρόκοι αυγού
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα) και επιπλέον για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ταχίνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Ρίχνουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο στα κομμάτια του αρνιού και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα μας μέχρι να πάρει το αρνί μας χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το κύμινο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά μας (μέτρια) και βράζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια, ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, χοντροκόβουμε το μαρούλι (δεν θέλουμε να χαθεί στο φαγητό μας).
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κρατάμε και λίγο στην άκρη για το αυγολέμονο και το σερβίρισμα.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το μαρούλι στην κατσαρόλα μας, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Λίγο πριν να είναι έτοιμο φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός.
Προαιρετικά μπορούμε σε αυτό το σημείο να βάλουμε και το ταχίνι. Το ταχίνι βοηθάει να δέσει καλύτερα το αυγολέμονο ενώ παράλληλα δίνει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας.
Ρίχνουμε και μία χούφτα από τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει στο μπολ με το αυγολέμονο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί (3-5 κουταλιές), αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άνηθο, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού.

συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:05.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.