Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
#2
|
|
||||
τίποτα?????????????????????????????????????? ???????????
__________________
Βρε βρε τα παιδιά...... |
#3
|
|
||||
Τόσες πίτες και πιτάκια έχει αυτό το club καλέ! Μα τι λιχούδης Θεέ μου...
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#4
|
|
||||
δεν φτάιω εγώ ο Στέλιος φταίει!!!!!
__________________
Βρε βρε τα παιδιά...... |
#5
|
|
||||
Μπσούντρα (η).
Η μπσούντρα είναι χορτόπιτα με χυλό αντί για φύλλο.
Σε μέτριο ταψί, αφού ρίξεις κάμποσο λαδάκι (μη σε πιάσουν οι τσιγκουνιές), πασπαλίζεις με καλαμποκάλευρο αρκετό, τόσο που να καλυφθεί καλά ο πάτος του ταψιού και να δέσει το αλεύρι πάνω στο λάδι. Ύστερα προσθέτεις τη γέμιση που αποτελείται από διάφορα "πιτολάχανα" και αρωματικά (σέσκουλα, σπανάκι, πράσσο,κρεμμυδάκια, άνηθο, μαϊντανό ή μάραθο) σε αναλογία που να σε ικανοποιεί αρωματικά κυρίως. Το σημαντικό είναι να μην γίνει παχύ το στρώμα. Δυό πόντους πάχος το περισσότερο.Από πάνω, ρίχνεις ένα στρώμα χυλό από καλαμποκάλευρο, αλατάκι και νερό, αρκετά πηχτόν, έτσι που να στέκεται πάνω στα χόρτα όπως η μπεσαμέλ στο παστίτσιο.Του ρίχνεις λάδι να απλωθεί παντού και ψήνεις την πίτα στους 180 με 200 μέχρι να ξεροψηθεί η επιφάνεια και να γίνει σαν τραγανή κόρα ψωμιού. Ο χυλός θα πρέπει να είναι όσο ένα φύλλο δίπλας. Αναλογίες δεν θα βοηθήσουν. Περισσότερο εμπειρικά προχωρείς. Αν όμως είναι απαραίτητες για την επιβίωσή σου, τις απόκριες που θα πάω στο χωριό, θα σου τις φέρω γραμμένες.
__________________
Λέω να βγω για Τζόκερ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Liria : 15-01-07 στις 21:37 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|