Χοιρινό με πράσα
Υλικά
* 1 κιλό χοιρινό κρέας
* 1 ½ κιλό πράσα
* 1 φλιτζάνι λάδι
* 1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι
* 1 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτα
* 2-3 φύλλα δάφνης
* 1 κουτ. σούπας λίπος γουρουνιού (λίγδα)
* 1,5 ποτήρι νερό
* αλάτι και μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λαδάκι μέχρι να σκεπαστεί ο πάτος της και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας. Έπειτα συμπληρώνουμε 1,5 ποτήρι νεράκι και βράζουμε.
Βγάζουμε τα μουστάκια από τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκατ.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τα πράσα στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί με το κρέας. Προσθέτουμε την σάλτσα, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι και κουνάμε την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψουμε. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα για να σιγοβράσουν.
Μόλις είναι έτοιμα βάζουμε το αλάτι και μια κουταλιά της σούπας λίγδα. Τα αφήνουμε 2’ να λιώσει και έπειτα το φαγητό είναι έτοιμο
Καλή όρεξη!
__________________
Βρε βρε τα παιδιά......
|