Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 06-10-06, 14:57
Το avatar του χρήστη mimo
mimo Ο χρήστης mimo δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 26-05-20 20:01
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Talking (Πολίτικη Κουζίνα) Καζάν ντε πι

Καζάν ντε πι

Υλικά
για 12 κομμάτια:

* 1,5 λίτρο γάλα
* 500 γραμ. ζάχαρη
* 100 γραμ. νεσεστέ
* 50 γραμ. ρυζάλευρο
* 1 κουτ. γλυκού μαστίχα


Διαδικασία

Αρχικά, ζεσταίνουμε το μισό γάλα μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Περιμένουμε, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Παράλληλα, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νεσεστέ με το ρυζάλευρο και τα λιώνουμε μέσα στο άλλο μισό κρύο γάλα. Ακόμη, πασπαλίζουμε το τραπέζι με λίγη έξτρα ζάχαρη και λιώνουμε με τον χοντρό πλάστη τη μαστίχα. Έπειτα, τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μπολ, για να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Όταν το μίγμα της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ, δηλαδή το κρύο γάλα με τη μαστίχα το ρυζάλευρο και το νεσεστέ, χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να δέσει η κρέμα.

Πριν δέσει τελείως η κρέμα, αλείφουμε το ταψί με λίγο από το περιεχόμενό της για να το κάψουμε. Στο μάτι της κουζίνας καίμε το ταψί σιγά σιγά από όλες τις μεριές. Η κρέμα μαυρίζει και βγάζει φούσκες.

Η κρέμα είναι έτοιμη, όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τότε τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στο ταψί.

Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε λωρίδες του γλυκού γυρνώντας το και σχηματίζουμε ρολάκια.

Καλή όρεξη!
__________________
Βρε βρε τα παιδιά......
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 13-12-06, 16:27
Το avatar του χρήστη amiridis
amiridis Ο χρήστης amiridis δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 09-05-08 12:10
Φύλο: Άντρας
Ουάου! Η συνταγή που έψαχνα. Θα την εκτελέσω (όχι στο απόσπασμα) και θα αναφέρω εντυπώσεις!
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 13-12-06, 17:22
Το avatar του χρήστη papa
papa Ο χρήστης papa δεν είναι συνδεδεμένος
Administratore Symphoroso (Ιταλιστι)
 

Τελευταία φορά Online: 17-10-14 00:05
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από mimo Εμφάνιση μηνυμάτων
Καζάν ντε πι
* 100 γραμ. νεσεστέ
!
τι για το ονομα του ακατανομαστου ειναι το νεσεστε;;;;

και καζαν ντε πι;

δηλαδη αγγλιστι cazan de piss!!!!

και το τρωτε αυτο μετα;;;

:-))))))))))
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 13-12-06, 17:28
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 19-01-21 20:02
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Καζάν ντε πι είναι αυτό που έχει κολήσει στον πάτο του καζανιού... Δηλαδή αυτό που έχει καεί.
Στα ΤΕΙ πάντος το καζάν ντε πι της μακαρονάδας μας το σερβίρανε μετά από δύο μέρες για μακαρονάδα ογκρατέν...
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 13-12-06, 17:33
Το avatar του χρήστη Liria
Liria Ο χρήστης Liria δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 04-06-17 23:47
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Νισεστές

Αμυλόκολλα είναι. Αν δεν βρεις στα μπαχαρομάγαζα της Ευριπίδου (στην Αθήνα), μπορεις να αντικαταστήσεις με ίση ποσότητα από άνθος αραβοσίτου.Η γιαγιά μου έφτιαχνε μ΄αυτόν, κολλοχαλβά. Δηλαδή χαλβά της κόλλας.

Η σχετική συνταγή στη διάθεσή σαυ.
__________________
Λέω να βγω για Τζόκερ!
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 13-12-06, 18:02
Το avatar του χρήστη costas22222
costas22222 Ο χρήστης costas22222 δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 03-05-08 12:06
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από mimo Εμφάνιση μηνυμάτων
Καζάν ντε πι
Θα μας πεις τώρα πως φτιάχνουνε και το οκγρατεν (το έγραψα σωστά

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Xenios : 13-12-06 στις 20:08
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 14-12-06, 02:01
Το avatar του χρήστη papa
papa Ο χρήστης papa δεν είναι συνδεδεμένος
Administratore Symphoroso (Ιταλιστι)
 

Τελευταία φορά Online: 17-10-14 00:05
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Smile ανευ

Αρχική Δημοσίευση από Liria Εμφάνιση μηνυμάτων
Αμυλόκολλα είναι. Αν δεν βρεις στα μπαχαρομάγαζα της Ευριπίδου (στην Αθήνα), μπορεις να αντικαταστήσεις με ίση ποσότητα από άνθος αραβοσίτου.Η γιαγιά μου έφτιαχνε μ΄αυτόν, κολλοχαλβά. Δηλαδή χαλβά της κόλλας.

Η σχετική συνταγή στη διάθεσή σαυ.
να εισαι καλα λενα σε ευχαριστω πολυ.
αν και για χαλβα θα προτιμουσα την συνταγη του σπιτικου σιμιγδαλενιου αν
την ξερεις φυσικα
φιλικα
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 14-12-06, 02:06
Το avatar του χρήστη papa
papa Ο χρήστης papa δεν είναι συνδεδεμένος
Administratore Symphoroso (Ιταλιστι)
 

Τελευταία φορά Online: 17-10-14 00:05
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Smile χε χε

Αρχική Δημοσίευση από Diamond Εμφάνιση μηνυμάτων
Καζάν ντε πι είναι αυτό που έχει κολήσει στον πάτο του καζανιού... Δηλαδή αυτό που έχει καεί.
Στα ΤΕΙ πάντος το καζάν ντε πι της μακαρονάδας μας το σερβίρανε μετά από δύο μέρες για μακαρονάδα ογκρατέν...
αποκαιδια δηλαδη μιχαλακη...
ουτε η βεφα να μαγειρευε :-)







στην λαμπερη μου την φαλακρα τωρα η ψειρα παιζει αρπα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:45.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.