Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
#2
|
|
||||
Εγω να σου πω για τα ρύζια που προτιμω και ειναι το πράσινο agrino (συγνωμη για την διαφήμιση αλλα αυτό ξέρω αυτό λεω). Η αναλογία είναι 2 φλιτζάνια ρύζι (καλο πλυμένο) 5 υγρό. Αυτή την αναλογία χρησιμοποιώ για άσπρα πιλαφάκια με ζωμό κοτόπουλου ή κόκκινα με ζωμό κρέατος. Όμως κάθε ρύζι έχεις τις αναλογίες του.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#3
|
|
||||
Το βράζεις μέχρι να απορροφήσει το νερό ?
Το σωτάρεις με λάδι πριν το βράσεις? |
#4
|
|
||||
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#5
|
|
|||
Λ. |
#6
|
|
||||
Επείσης μπορείς να κάψεις λίγο το ρύζι στην κατσαρόλα χωρίς τίποτα άλλο εκεί μέσα μέχρι να γίνει σκούρο κίτρινο. Φυσικά και η αναλογία ρυζιού/νερού είναι ΠΟΛΥ βασική.
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#7
|
|
||||
Πάντα σπυρωτό!
Εκτός από το είδος του ρυζιού που πρέπει να είναι το σωστό (πάλι σωστός ο σύσοπ) μπορείς να βοηθήσεις λίγο κι εσύ.
Επειδή το άμυλο βγαίνει από το ρύζι με το βράσιμο μπορείς να κάνεις μια αλλαγή νερού στο μέσο της βράσης. Προσοχή όμως γιατί πρέπει το νέο νερό που θα προσθέσεις (μόλις χύσεις το παλιό) να είναι ήδη βραστό γιατί τότε θα σου χυλώσει το ρύζι για άλλο λόγο (δεν ξέρω γιατί, μη με ρωτάτε, άγνωστες οι βουλές του ρυζιού). Ένας άλλος τρόπος να βοηθήσεις την κατάσταση είναι να σωτάρεις ή να τηγανίσεις το ρύζι ελαφρά πριν το βράσεις: Π.χ. για δύο μερίδες ρύζι ψιλοκόβεις ένα μέτριο κρεμμύδι και βάζεις στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο, ένα ποτήρι ελαιόλαδο και το ρύζι (χωρίς νερό!). Όταν έχει ροδίσει το κρεμμύδι (μετά από 4 με 5 λεπτά) και το ρύζι ''τριτσιρίζει'' το σβήνεις με ένα΄ποτήρι κρασί, σωτάρεις για ένα λεπτό και προσθέτεις το (ήδη βραστό) νερό για να πάρει βράση. Δοκίμασε επίσης και τα αναποφλοίωτα ρύζια, ή ακόμη και τα ρύζια με το φύτρο τους. Χυλώνουν ακόμη πιο δύσκολα από τα λευκά. |
#8
|
|
||||
Να σου κάνω μι ασφάλεια ζωής ? Σκέψου τα παιδάκια σου!
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε |
#9
|
|
||||
Δεν την συνταγή της καρμπονάρας του και θα καταλάβεις γιατί έχει χοληστερίνη .... Αυτήν δεν την τρως, σε τρώει.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#10
|
|
||||
Για να μήν πεθάνετε απο χολυστερίνη λοιπόν...
Βάζετε το ρύζι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε (μόνο του) μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει. Το ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να μην κολήσει, μιας και δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από ρύζι η κατσαρόλα. Όταν αυτό ασπρίσει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε νερό σε αναλογία 1 ρύζι 2 νερό, ελαιόλαδο (σε αυτή την φάση είναι υγειές γιατί ΔΕΝ το τσιγαρίζουμε με το ρύζι) και αν θέλουμε έναν κύβο ζωμού βοδινού. Το κλείνουμε και περιμένουμε να πιεί το νεράκι του...
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#11
|
|
||||
Λάθος Μιχάλη, κάθε είδος ρυζιού έχει την αναλογία του. Για παράδειγμα το ελληνικό ρύζι Αγρινίου τύπου νυχάκι ή καρολίνα, η αναλογία είναι 1 ρύζι 2 1/2 νερό.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#12
|
|
||||
Μμμμναι... ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ parboiled ρύζι..
Σωωωωστός!
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#13
|
|
||||
Ρύζι σπυρωτό
Λίγο βούτυρο Κέρκυρας. 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι για 1 άτομο 1 κούπα βραστό νερό (για 1 άτομο) αλάτι Εκτέλεση: Με τον τρόπο που θα σου πω, θα πετύχεις το καλύτερο σπυρωτό ρύζι. Ακολουθήσε τα εξής βήματα: Λιώνεις σε δυνατή φωτιά το βούτυρο σε μεσαία κατσαρόλα αλλά όχι να κάψει. Ρίχνεις το ρύζι και το ανακατεύεις μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Χαμηλώνεις στο μισό την φωτιά, ρίχνεις το βραστό νερό ανακατεύεις και ρίχνεις το αλάτι. Το αφήνεις σκεπασμένο να σιγοβράζει, ανά καιρούς ανακατεύεις ελαφρώς. Μέχρι να πιει το νερό. Πριν το πιει, δοκιμάσε το να δεις εάν έβρασε. Αν δεν είναι έτοιμο, ρίχνεις μίση κούπα βραστό νερό για να μην διακοπεί το βράσιμο. Όταν ετοιμαστεί το βγάζεις από την φωτιά και βάζεις πάνω μια πετσέτα βαμβακερή και από πάνω το καπάκι για 10' να ρουφήξει τους ατμούς ή ακομα καλυτέρα βγαλε απλως το καπακι. Σημειώσεις: - Το βούτυρο Κέρκυρας δίνει γεύση και δεν λασπώνει το ρύζι. Το βιταμ και το λαδί, τα λασπώνουν. - Το αμερικανινο δεν χρειάζεται πλύσιμο και είναι μόνο για σπυρωτό ρύζι (προτιμώ της εταιρίας Agrino αλλά δεν έχει σημασία γιατί όλα είναι ίδια, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλον τύπο ρυζιού αρκεί να το πλύνεις αρκετές φορές με κρύο νερό και να το στεγνώσεις καλά) - Σε οποιοδήποτε φαγητό εάν θέλεις να συμπληρώνεις νερό, πάντα να χρησιμοποιείς βραστό νερό. Καλή τύχη!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Helen : 05-09-06 στις 13:56 |
#14
|
|
||||
Βάζω Άριστα στην Ελένη, πέτυχα μόλις το πιο σπυρωτό και νόστιμο ρύζι που έχω φτιάξει ποτέ.
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε |
#15
|
|
||||
Χε, χε, χε... Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|