![]() |
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Από DnD είναι το ζάρι; Καλά όλα αυτά, αλλά πώς θα ξέρουμε αν μας κλέβεις;
![]()
|
![]() |
|
||||
Θα πρέπει κάποιος να είναι συνέχεια στο θέμα αυτό, μπας και προλάβει να απαντήσει πρώτος. Αυτό συνεπάγεται απώλεια χρόνου. Λογικά θα πρέπει ένας να κάνει τις ερωτήσεις και οι παίκτες να απαντούν στον αρχηγό του παιγνιδιού με προσωπικό μήνυμα, σε τακτές προθεσμίες. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί, όπως το λες. Φυσικά αυτή είναι δικιά σου απόφαση :-)
|
![]() |
|
||||
Εγώ πάντως στα PBM παιγνίδια απέφυγα τα ζάρια για ευνοήτους λόγους.
|
![]() |
|
||||
Nαι από DnD για να γίνεται παιχνίδι στο Forgotten Realms και Ravenloft...
![]() φορές στον Ελευθερουδάκη δεν είχα το χρόνο να βρίσκομαι συνέχεια σε εγρήγορση για να απαντάω και πραγματικά ήταν αρκετά δύσκολο να ελεγχθεί η ροή του παιγνιδιού σε πραγματικό χρόνο. Αλλά εδώ στο Φιδάκι υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια που πρέπει όμως να λάβουμε σοβαρά υπόψη: o κάθε παίχτης θα πρέπει να ελέγχει ο ίδιος τον ρυθμό με τον οποίο θα απαντάει στην ερώτηση γιατί δεν τον συμφέρει να στέλνει πάντα πρώτος την σωστή απάντηση! Εάν για παράδειγμα βρίσκεται στην θέση 68 και βιαστεί να απαντήσει πρώτος θα πάρει τους 5 πόντους που θα τον οδηγήσουν στη θέση 73 αλλά τότε θα έχει πάρει μία λάθος απόφαση αφού δεν θα βρεθεί πιο κοντά στον τερματισμό αλλά στη θέση 46...! Οπότε δεν νομίζω πως κάποιος χρειάζεται να βιάζεται για να απαντήσει! Πρέπει πρώτα να ελέγχει την επόμενη κίνησή του, να βλέπει τι τον συμφέρει και τι όχι και να λαμβάνει και σοβαρά υπόψη την θεά τύχη και το 20εδρο ζαράκι μας... ![]() ![]() Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο κάποιος να ευνοηθεί από εμένα για λόγους συμπάθειας ή επειδή μπορεί να μου το ζητήσει ή επειδή εγώ θα θελήσω να οδηγήσω τη ροή του παιχνιδιού σε διαφορετική πορεία από αυτή που πάει. Μάλιστα ένας από τους λόγους που το έφτιαξα είναι από τη περιέργειά μου να δώ πως θα πάει και πως θα εξελιχθεί από μόνο του με τη βοήθεια της τύχης! Εάν πάω να βοηθήσω κάποιον θα έχω καταστρέψει αυτό που ο ίδιος έφτιαξα αλλά και την ίδια την περιέργειά μου...! |
![]() |
|
![]() |
|
|||
Forgotten Realms έ; d4, d8, d20 κλπ τι μου θύμισες τώρα... Καλό φαίεται σαν ιδέα, άμα είναι να το τεστάρουμε μέσα αλλά τον έλεγχο της ροής μάλλον δεν θα τον αποφύγουμε...
|
![]() |
|
||||
Aυτό το ζαράκι με είχε σώσει πολλές φορές αλλά με έστειλε
για πάντα στη κόλαση μια φορά στη Menzoberranzan όταν μου την είχαν στημένη Goblins, Tρωγλοδύτες και...Gnolls! ![]() Μου ρούφηξαν μέχρι και το μεδούλι τα καταραμένα!!! ![]() και θα πρέπει πρώτα να ελέγχει την κάθε κίνηση του. Σίγουρα δεν μπορούμε να ελένξουμε τη ροή και πόσο γρήγορα θα κυμανθεί αλλά εδώ πιστεύω θα είναι ομαλότερη γιατί θα πρέπει οι παίχτες να σκέφτονται τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν! Και εγώ είμαι περιέργος να δω πως θα αντιδρά ο κάθε παίχτης και πόσο τυχερός θα είναι με το ζάρι... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CORSAIR : 20-05-07 στις 23:09 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Το ποιός θα προλάβει να απαντήσει είναι κάτι που δεν γίνεται να παιχτεί.
Για παράδειγμα εγώ δεν μπόρεσα καν να παρακολουθήσω το παιχνίδι με τις ερωτήσεις γιατί οι ώρες που μπορώ να είμαι online και να απαντάω είναι σχετικά λίγες λόγω δουλειάς. Δεν λέω, χαβαλέ έχει αλλά για αυτούς που μπορούν να παρακολουθούν ένα άρθρο συνέχεια και real time. ![]()
|
![]() |
|
||||
Δεν θα αλλάξει κάτι στους κανόνες του παιχνιδιού απλά ο παίχτης που θα προηγηθεί στη πρώτη ζαριά και θα έχει δικαίωμα να βάλει την πρώτη ερώτηση θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα στις 22:00 το βράδυ για να λάβει τις απαντήσεις των άλλων παιχτών. Ο παίχτης που θα απαντήσει πρώτος και σωστά (Εάν απαντήσει στις 21 ![]() απαντήσει στις 22:00:01 για να είναι έγκυρη) θα πάρει τους 5 πόντους και θα έχει δικαίωμα να βάλει την επόμενη ερώτηση της οποίας τις απαντήσεις θα λάβει την επόμενη μέρα μετά τις 10 το βράδυ και ούτο καθεξής... Θα μπορέσουμε έτσι όλοι να πάρουμε μέρος, να έχουμε χρόνο να σκεφτούμε την απάντηση και να μην χρειάζεται να παραμένουμε με τις ώρες μπροστά στην οθόνη για να μην χάσουμε τη σειρά μας. Όποιος κρίνει πως πρέπει να απαντήσει πρώτος και να πάρει τους βαθμούς θα μπορεί να το κάνει στις 10 και ένα δευτερόλεπτο αλλά θα πρέπει να βάζει και ερώτηση για την επόμενη μέρα. Εγώ θα ετοιμάζω τις θέσεις και θα βγάζω τα αποτελέσματα για να ξέρουμε σε ποια θέση είναι ποιος αλλά και για να γνωρίζει ο κάθε ένας ξεχωριστά ποια τακτική θα πρέπει να ακολουθήσει στη συνέχεια του παιχνιδιού. Νομίζω πως έτσι τα πράγματα γίνονται καλύτερα και μπορούν να ελεγχθούν ευκολότερα. ![]() για να ξεκινήσουμε!!! Άντε χαβαλέ θα έχει και αυτό... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CORSAIR : 21-05-07 στις 16:17 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
τωρα σας καταλαβα πληρως....
οδηγιες ειναι αυτες η δελτιο τυπου του πολυδωρα;; ![]()
|
![]() |
|
||||
![]() Θες να πω περισσότερες λεπτομέρειες και άλλα κόλπα του παιχνιδιού για να μας τσακίσεις όλους...Έχεις σχέδιο εσύ! Αλλά όχι, όχι! Δεν πέφτω τόσο εύκολα στη παγίδα! Θα αρκεστείς με αυτές τις λιγοστές πληροφορίες και οδηγίες για την αρχή! Πρέπει να κάνουμε λιτοδίαιτη ζωή! ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Πω πω ! ΧΑΜΟΣ γίνεται από τις συμμετοχές... Ένας ένας ρε παιδιά!
Μην συνωστίζεστε και μην σπρώχνεστε...Όλοι θα πάρετε! Δεν προλαβαίνω να ανοίγω προσωπικά μηνύματα χρηστών που θέλουν να παίξουν στο ΦΙΔΑΚΙ! Αλλά δεν γίνεται να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις. Η επιτροπή συνεδριάζει και κρίνει ποιος έχει τις δυνατότητες και πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει μέρος. Μέχρι τώρα έχουν περάσει στον τελικό και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν την πρωτιά οι : teo64x, Platinum, Xenios, Diamond, papa, Corsair και η επιτροπή ελέγχει τις αιτήσεις των MechaNikos, Κiwi, Tertios, pazo, amigos, Archmage και τριών γυναικών της fifi, purple anemone και Liria για να τους δεχτεί και αυτούς στο παιχνίδι. Μέχρι να γίνει αυτό έχουμε την επίσημη παρουσίαση του πίνακα που θα αποτελέσει και τη βάση πάνω στην οποία θα βγαίνει η βαθμολογία, οι θέσεις και οι κινήσεις των παιχτών. ![]() Ο χρόνος λοιπόν πιέζει ασφυκτικά και ο πίνακας περιμένει να γεμίσει με τα ονόματα σας. Άντε άντε για να ξεκινήσουμε! ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
|||
εντάξει μέσα είμαι όπως πάντα....
|
![]() |
|
||||
λείπει ο μάρτης από την σαρακοστή; μέσα και εγώ!
|
![]() |
|
|||
Α, τα θέλει και εσένα ο η καρδούλα σου. Μετά μη διαμαρτυρηθείς ότι σκίζουμε, beta δοκιμάζουμε αν δε διασκεδάσουμε και λίγο...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|