Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > AcroBase > Acro Club
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Κλειστό Θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολόγηση: Αξιολόγηση θέματος: 1 Ψήφοι, 5,00 κατά μέσο όρο. Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 06-09-06, 16:37
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Το καταστατικό της AcroBase

AcroBase

Καταστατικό Λειτουργίας


Αθήνα 18 Σεπτεμβρίου 1988

Αναθεωρήσεις : 10/9/1991, 16/10/1995, 1/1/2001, 19/7/2006, 6/9/2006, 1/1/2011

Άρθρο 1: Γενικά

1.1 Η AcroBase είναι ερασιτεχνική, μη κερδοσκοπική προσπάθεια στον χώρο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

1.2 Το παρόν Καταστατικό Λειτουργίας («Καταστατικό») θεσπίστηκε ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των χρηστών.

1.3 Η εγγραφή και η συμμετοχή κάποιου στην AcroBase σημαίνει την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του Καταστατικού της.

Άρθρο 2: Θεμελιώδης αρχή

2.1 Η συμμετοχή με οποιοδήποτε τρόπο στη δραστηριότητα της AcroBase δεν μπορεί να παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα της Ελλάδας.

2.2 Κανένα άρθρο του Καταστατικού δεν μπορεί να ερμηνευθεί με τρόπο που παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα της Ελλάδας, τα οποία υπερισχύουν του Καταστατικού σε κάθε περίπτωση αμφιβολίας.

Άρθρο 3: Εγγραφή και χρήστες

3.1 Εγγεγραμμένος χρήστης (στο εξής «χρήστης») της AcroBase μπορεί να είναι οποιοσδήποτε.

3.2 Η εγγραφή στην AcroBase είναι δωρεάν.

3.3 Κατά την εγγραφή ο χρήστης δημιουργεί ένα λογαριασμό που υποχρεωτικά περιέχει τα εξής:
 • Ένα όνομα χρήστη (user name).
 • Έναν μυστικό κωδικό πρόσβασης (password).
 • Μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) η οποία θα χρησιμοποιηθεί για επιβεβαίωση της εγγραφής.
 • Το πραγματικό του όνομα και επώνυμο.
3.4 Κάθε χρήστης επιτρέπεται να δημιουργήσει ένα και μόνο ένα λογαριασμό.

3.5 Η αποδοχή του Καταστατικού της AcroBase είναι η μοναδική υποχρέωση που έχει κάποιος χρήστης από τη χρήση του λογαριασμού του χωρίς να υπονοείται αποδοχή οποιασδήποτε άλλης ιδέας ή άποψης ή πληροφορίας ή ενέργειας ή υποχρέωσης.

3.6 Όλοι οι χρήστες είναι ισότιμα μέλη της AcroBase. Κάποια επιπλέον λειτουργικά δικαιώματα (πχ μετακίνηση ή διόρθωση μηνυμάτων) έχουν δοθεί σε μερικούς χρήστες («διαχειριστές») της AcroBase, τα οποία χρησιμοποιούν κατά την κρίση τους για την εύρυθμη λειτουργία της AcroBase και την τήρηση των άρθρων του Καταστατικού.

Άρθρο 4: Ανάρτηση μηνυμάτων και περιεχόμενο

4.1 Οι χρήστες μπορούν να αναρτούν μηνύματα σε όλες τις περιοχές της AcroBase στις οποίες έχουν πρόσβαση, με μόνο περιορισμό τους όρους του Καταστατικού.

4.2 Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα ανάρτησης περιορισμένου αριθμού μηνυμάτων.

4.3 Η θεματολογία των μηνυμάτων είναι γενικά ελεύθερη, με εξαίρεση τα παρακάτω:
 • Μηνύματα που παραβιάζουν με οποιοδήποτε τρόπο το Καταστατικό
 • Φασιστικά ή ρατσιστικά συνθήματα ή μηνύματα που προσβάλουν τις μνήμες και ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου
 • Μηνύματα που προσβάλλουν αισθήματα περί πίστεως και θρησκείας
 • Διαφημιστικά μηνύματα και μηνύματα spam
 • Μηνύματα πορνογραφικού περιεχομένου
 • Μηνύματα με πληροφορίες, συνδέσμους, torrents, κλπ. που μπορούν να οδηγήσουν σε αρχεία που ενδεχομένως παραβιάζουν τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως εικόνες, ταινίες, μουσική, λογισμικό, cracks, hacks, serials, κλπ.
4.4 Oι χρήστες οφείλουν να τεκμηριώνουν επαρκώς τις πληροφορίες που μεταφέρουν από άλλες πηγές. Οι διαχειριστές μπορούν να επέμβουν αν κατά την κρίση τους υπάρχει μη τεκμηριωμένη ανάρτηση πληροφοριών, ιδιαίτερα μάλιστα σε τομείς που μπορεί να δημιουργηθούν έντονες αντιπαραθέσεις ή φανατισμός, όπως για παράδειγμα σε θέματα πολιτικής ή θρησκείας.

4.5 Τα πνευματικά δικαιώματα των πρωτότυπων μηνυμάτων ανήκουν στους δημιουργούς τους.

4.6 Μηνύματα που δεν αποτελούν προσωπικές δημιουργίες των χρηστών αλλά μεταφέρουν μέσω διαδικασίας αντιγραφής-επικόλλησης (copy-paste) πληροφορίες από οποιαδήποτε άλλη πηγή (ελληνική ή ξένη, έντυπη ή ηλεκτρονική, κλπ.) πρέπει υποχρεωτικά να την αναφέρουν.

4.7 Οι χρήστες παραχωρούν ανέκκλητα και χωρίς αντάλλαγμα στην AcroBase το δικαίωμα να δημοσιεύει στο δικό της χώρο τα μηνύματα που αναρτούν ως τμήματα ηλεκτρονικών συζητήσεων.

4.8 Η ανάρτηση μηνυμάτων πρέπει να τηρεί τους γενικούς κανόνες ευγένειας και ευπρέπειας, όπως αυτοί έχουν επικρατήσει στην ηλεκτρονική επικοινωνία, καθώς και κάποιους κανόνες (κυρίως μορφοποίησης) που καθορίζονται σε ειδικό για το σκοπό αυτό θέμα, εδώ.

4.9 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος του υλικού της AcroBase (μηνύματα, άρθρα, γραφικές παραστάσεις, φωτογραφίες, κλπ.) σε άλλα μέσα χωρίς την έγγραφη άδεια των διαχειριστών της AcroBase.

4.10 Για λόγους αναφοράς και πάντα σύμφωνα με τη νομοθεσία, μπορεί να δημοσιευθεί τμήμα του υλικού της AcroBase εφόσον συνοδεύεται με ξεκάθαρη ρητή αναφορά στο φορέα και την αρχική πηγή που τα δημοσίευσε, δηλαδή την AcroBase και το σχετικό URL.

Άρθρο 5: Διαχείριση μηνυμάτων (moderation)

5.1 Στα πλαίσια της τήρησης του παρόντος Καταστατικού, οι διαχειριστές της AcroBase μπορούν χωρίς προειδοποίηση να διορθώσουν, διαγράψουν, μεταφέρουν ή να μετατρέψουν σε προσωπικό κάθε δημόσιο μήνυμα, να κλειδώσουν κάποιο θέμα (thread) ή να απαγορεύσουν προσωρινά ή μόνιμα την πρόσβαση σε συγκεκριμένους χρήστες.

5.2 Οποιαδήποτε απορία για τέτοιες ενέργειες των διαχειριστών θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα ή e-mail στους δαχειριστές και όχι με δημιουργία δημόσιου μηνύματος.

5.3 Ενδεικτικά αλλά όχι αποκλειστικά οι διαχειριστές έχουν δικαίωμα να επέμβουν στις ακόλουθες περιπτώσεις:
 • Υπάρχει παραβίαση του Καταστατικού με οποιοδήποτε τρόπο
 • Υπάρχουν ύβρεις, προσβολές, δυσφήμιση, έντονες προσωπικές αντιπαραθέσεις και κατηγορίες (ad hominem), flaming
 • Παρατηρούνται φαινόμενα trolling
 • Αναρτώνται αστήρικτες πληροφορίες, ιδιαίτερα όταν αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε παραπλάνηση των αναγνωστών ή σε δημιουργία κλίματος φανατισμού
 • Επαναλαμβανόμενα μηνύματα με σκοπό τη διατήρηση ενός θέματος στην επικαιρότητα (post bumping)
 • Αναρτώνται μηνύματα άσχετα με την ειδική περιοχή που αναρτήθηκαν ή με παραπλανητικούς τίτλους ή γίνεται ανάρτηση του ίδιου ή παρεμφερούς μηνύματος σε πολλαπλές περιοχές (cross posting)
 • Γίνεται διακίνηση προσωπικών στοιχείων
 • Αναρτώνται προσωπικά μηνύματα σε δημόσιες περιοχές
 • Οι συζητήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο
5.4 Οι διαχειριστές της AcroBase έχουν τον τελικό λόγο για οποιαδήποτε επέμβαση στα μηνύματα των χρηστών.

5.5 Σε περίπτωση επέμβασης σε δημόσιο μήνυμα ενός χρήστη, οι διαχειριστές οφείλουν να το επισημάνουν κατάλληλα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος παρανόησης των απόψεων του χρήστη.

Άρθρο 6: Εγγύηση και ευθύνες

6.1 Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά και προσωπικά υπεύθυνα για όλες τις ενέργειες του λογαριασμού τους στην AcroBase.

6.2 Το σύνολο του περιεχομένου της AcroBase παρέχεται «ως έχει». Δεν παρέχεται οποιαδήποτε εγγύηση για την εγκυρότητα, ορθότητα, ασφάλεια, πληρότητα ή νομιμότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων ή συμβουλών που υπάρχουν στο περιεχόμενο αυτό.

6.3 Η ανάρτηση οποιασδήποτε άποψης ή πληροφορίας ή ιδέας δε συνιστά αποδοχή τους από τους διαχειριστές της AcroBase, ούτε υπόδειξη για την καταλληλότητά τους για οτιδήποτε, ούτε παρότρυνση για τη χρήση τους για οποιοδήποτε σκοπό από οποιονδήποτε. Οι χρήστες (εγγεγραμμένοι ή μη) αποδέχονται, απορρίπτουν ή επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το υλικό που αναρτάται στην AcroBase με δική τους αποκλειστική, προσωπική ευθύνη.

6.4 Η AcroBase και οι διαχειριστές της δεν εγγυώνται ούτε φέρουν καμία ευθύνη για την αδιάλειπτη ή απρόσκοπτη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου της AcroBase, ούτε για οποιεσδήποτε βλάβες ή ζημιές ή αρνητικές συνέπειες (άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, κλπ.) μπορεί να προκύψουν από οποιαδήποτε χρήση της AcroBase.

Άρθρο 7: Προσωπικές πληροφορίες

7.1 Οι εγγεγραμμένοι ή μη χρήστες συμφωνούν ότι όλες οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην AcroBase μπορεί να αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων.

7.2 Το user name που δηλώθηκε κατά την εγγραφή είναι ορατό δημόσια και χαρακτηρίζει τα μηνύματα των χρηστών.

7.3 Τα υπόλοιπα στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την εγγραφή δεν είναι ορατά δημόσια.

7.4 Η διεύθυνση IP από όπου συνδέεται ο κάθε χρήστης, εγγεγραμμένος ή μη, καταγράφεται για λόγους διαχείρισης και ασφάλειας, χωρίς να είναι ορατή δημόσια.

7.5 Οι χρήστες μπορούν αν θέλουν, με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη, να δημοσιοποιήσουν στοιχεία για τον εαυτό τους (πχ ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email), σύμφωνα με τις επιλογές που προσφέρει το λογισμικό της AcroBase.

7.6 Η οριστική διαγραφή ενός user name από τη βάση δεδομένων δεν είναι εφικτή για τεχνικούς λόγους. Κάθε χρήστης, όμως, μπορεί να μεταβάλει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του προφίλ του (πχ ονοματεπώνυμο), ώστε να μην είναι πλέον δυνατή η αντιστοίχηση μεταξύ φυσικού προσώπου και user name.

7.7 Η AcroBase δε γνωστοποιεί σε κανέναν με δική της πρωτοβουλία κανένα στοιχείο ενός χρήστη που ο ίδιος ο χρήστης δεν έχει καταστήσει δημόσιο, πχ μέσα από τις επιλογές του λογισμικού ή αναρτώντας το σε δημόσιο μήνυμα.

Άρθρο 8: Επίλογος

8.1 Η AcroBase μπορεί να μεταβάλει το Καταστατικό οποιαδήποτε στιγμή, μετά από δημιουργία νέου σχετικού δημόσιου θέματος (thread) για την πληροφόρηση των χρηστών τουλάχιστον τρεις ημερολογιακές ημέρες νωρίτερα.

8.2 Οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με το περιεχόμενο του Καταστατικού μπορεί να διατυπωθεί με προσωπικό ή δημόσιο μήνυμα.

8.3 Αυτό το δίκτυο, ήταν είναι και θα παραμείνει να είναι μια καθαρά ερασιτεχνική προσπάθεια.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Xenios : 01-01-11 στις 11:46
The Following 7 Users Say Thank You to Xenios For This Useful Post:
goofydia (04-12-08), Hilonp (09-01-12), maralin (17-08-12), minazafir (28-05-10), roula apostolou (05-11-12), vgiagias (17-08-12), VIKTORIA (03-05-10)
Κλειστό Θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:35.Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.