Ταχινόπιτα
Ταχινόπιτα
Πριν δω στα ματάκια σας την αηδία και μόνο με την λέξη ταχίνι που απωθεί πολλούς μεταξύ των οποίων και εμένα, θα σας συστήσω μια συνταγή νηστίσιμη 100% και πιστέψτε με πεντανόστιμη.
Ξεχάστε την γεύση του ταχινιού, η πιτούλα που θα φτιάξουμε θα μοσχομυρίζει τα άλλα υλικά της/
Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ταχίνι
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
Λίγη κανέλλα
Λίγο αλάτι
Παρασκευή
Σε αναδευτήρα επί το ελληνικότερο mixer ή στο χέρι διαλύουμε καλά καλά το ταχίνι την πορτοκαλάδα την ζάχαρη.
Προσθέτουμε και ζυμώνουμε το αλεύρι μαζί με το μπεικιν. Βρέχουμε λίγο τις σταφιδούλες και τους ρίχνουμε λίγο αλεύρι να αλευρωθούν ελαφρά και τις βάζουμε στο μίγμα μαζί με τα καρύδια και το ξυσμένο πορτοκάλι.
Δουλεύουμε καλα καλα το μίγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι που εγώ το καλύπτω με αντικολητικό φύλλο φούρνου ενώ άλλοι το αλευρώνουν ελαφρά το ταψί.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία ~175 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν ειδικά στις μέρες αυτές της νήστειας.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
|