Κολιοί λεμονοριγανάτοι
Ένα πολύ όμορφο εποχιακό ψαράκι πολύ φτηνό που πραγματικά βρίσκεται παντού είναι οι κολιοί. Σήμερα θα μιλήσουμε για κολιούς λεμονοριγανάτους στον φούρνο.
1 κιλό κολιούς ή και άλλα σχετικά ψάρια φούρνου, σκουμπριά κλπ
2 κρεμμύδια
2 λεμόνια
2-3 σκελίδες σκόρδο
λαδάκι αλάτι πιπέρι και ρίγανη
Κόβεται τα κρεμύδια σε φέτες και τα απλώνεται να καταλάβουν τον πάτο ενός μικρό ταψιού. Καθαρίζουμε τους κολιούς τους πλένουμε καλά τους αλατίζουμε και τους απλώνουμε πάνω στα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ρίχνουμε και λίγο νεράκι (περίπου ½ φλιτζανιού )
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και μόλις πιει το ζουμί και ψηθούν τα ψαράκια μας, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού την ριγανούλα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το λαδάκι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά. Στο πιάτο το στολίζουμε με μια φετούλα λεμονιού και ένα κλαδάκι μαϊντανό (που δεν είναι κακή ιδέα αν το θέλετε να το ρίξτε ψιλοκομμένο στο ταψί από την αρχή).
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
|