![]() |
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
|
![]() |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην konstantin@ για αυτό το μήνυμα: | ||
Nikoscot (16-01-11) |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Hellas είναι το Ελλάς (το h- είναι η δασεία)
Το Greece εχει προκύψει απο το λατινικό Graecia, απο το Γραικός. Το αθλητικο παρακλαδι, γιατι στο ταδε αθλημα ειναι ετσι, και στο αλλο ειναι αλλιως, και αν υπαρχει καποιος λογος, δεν το γνωριζω
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 14-01-11 στις 01:38 |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Gildor για αυτό το μήνυμα: | ||
konstantin@ (14-01-11) |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Έλληνες (κι όχι ελληναράδες) - γραικοί (κι όχι γραικύλοι) είναι οι δύο όψεις του αυτού νομίσματος, άσχετα αν οι νεοταξικοί πολιτικάντηδες και άλλοι ''διανοητές'' θέλουν να μας πείσουν - βαφτίσουν πως καμμία σχέση δεν έχουν οι παληοί με τους νέους [κατά φαλμεράϋερ (φάλτσα) μεριά...].
Επειδή λοιπόν η Hellas είναι η επάνω όψη (και στο συγκεκριμμένο άθλημα basket) παίζεται με τα χέρια, γιαυτό και προσφωνείται έτσι. Η κάτω όψη, τα πόδια, όπου και το οικείο κλωτσοσκούφι (ποδόσφαιρον) ονοματίζεται τοιουτοτρόπως (Graecia). Μπορεί βέβαια να είναι και πως στο μπάσκετ τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη δλδ hell as ... Hellas να μας το κοτσάρανε ![]() ![]() |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην mystakid για αυτό το μήνυμα: | ||
konstantin@ (14-01-11) |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Τρελαίνομαι να ρωτάει η Κωνσταντίνα και ν' απαντάει ο Myst! Τ ρ ε λ α ί ν ο μ α ι !
![]() |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Nelly για αυτό το μήνυμα: | ||
konstantin@ (15-01-11) |
![]() |
|
![]() |
|
|||
Τ ρ έ λ α όντως!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitrios83 : 22-02-11 στις 18:06 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Γιατί, τρελαίνεστε ; Ρώτησα κάτι και ο Mystakid ,μου απάντησε!!!
![]() Είχα αυτήν την απορία ,παρόλο που είμαι πρώην αθλήτρια,( οχι πρωταθλητισμό) δέν είχα σκεφτεί τότε να ρωτούσα ποια είναι η διαφορά αυτών των δύο λέξεων. Θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν και αλλοι άνθρωποι με την ίδια απορία με εμένα!!! ![]()
|
![]() |
|
||||
Χρησιμοποιώ πάντα το Hellas και το Athina.
Όμως δυστυχώς το σύμβολο της Ελλάδος είναι GR (Greece). Αυτό κακώς, αφήσαμε να επικρατήσει....
![]() |
|
![]() |
|
||||
Και συνοπτικά, Hellas από το Ἑλλάς (και Ελλάδα αργότερα), Greece από την Γραικία και τους Γραικούς (μέσω του λατινικού Graecia, δίχως άλλο), που ήταν αρχαία ονομασία αλλά επικράτησε επί Τουρκοκρατίας (από εκεί και ο Γραικύλος). Στα τουρκικά (και στα περσικά) μάλιστα είναι Yunanistan, από τους Ίωνες. Και νομίζω κάνουν μια διάκριση μεταξύ εθνικά Έλληνα (Rum από το Ρωμιός) και του πολίτη του ελληνικού κράτους (Yunan), αλλά δεν παίρνω και όρκο.
Στα κινεζικά πάντως λένε Hellas με στον τρόπο τους: Xīlà. |
The Following 2 Users Say Thank You to meidei For This Useful Post: | ||
Archmage (22-02-11), konstantin@ (24-02-11) |
![]() |
|
![]() |
|
||||
...Ο Αριστοτέλης, το Πάριο χρονικό, ο Απολλόδωρος κ.α. αναφέρουν ότι οι Έλληνες πριν λέγονταν Γραικοί, πρβ: «πρώτον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες» (Πάριο Χρονικό). Ειδικότερα, ο Απολλόδωρος λέει ότι οι πέτρες που πετούσαν πίσω τους ο Δευκαλίωνας και η γυναίκα του Πύρρα και γίνονταν άνθρωποι λέγονταν Γραικοί και μετά μετονομάστηκαν σε Έλληνες από τον βασιλιά Έλληνα, γιο του βασιλιά Δευκαλίωνα... συνέχεια... [αναφέρεται και από τον κ.Κων/νο Χολέβα (στο βίντεο που πρόσθεσα στο ''1821'' στο 32']
...Ο Όμηρος απαριθμώντας στον Κατάλογο των «νηών» τις μεγάλες πόλεις που έλαβαν μέρος στον πόλεμο της Τροίας περιλαμβάνει και την πόλη Γραία (Ιλ. Β 498 και ο Θουκυδίδης (Β 23,3) αναφέρει: παριόντες δε (οι Πελοπονήσιοι) Ωρωπόν την γην την Γραικήν καλουμένην, ην νέμονται Ωρώπιοι Αθηναίων, υπήκοοι, εδήωσαν).... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mystakid : 26-02-11 στις 00:38 |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην mystakid για αυτό το μήνυμα: | ||
konstantin@ (26-02-11) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|