Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 23-02-07, 12:03
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Έχετε δημιουργήσει ένα δικό σας φαγητό ή γλυκό;

Έχετε ποτέ επιχειρήσει να ξεκινήστε να φτιάχνετε κάτι δικό σας; Κάτι για το οποίο δεν έχετε συνταγή, ή έχετε κάποια υλικά και θέλατε να τα ταιριάξτε.

Αυτό που έκανα πραγματικά δεν ήξερα αν υπήρξε σαν γλυκό, ο Γρηγόρης ίσως ξέρει καλύτερα.

Τα υλικά που είχα ήταν λίγα σαβαγιάρ, γάλα, κονιάκ, ζελέ Γιώτη αυγά και άνθος αραβοσίτου.
Πείναγα και ήθελα ένα ελαφρό γλυκάκι.
Πότισα τα σαβαγιάρ σε ένα μπωλ με κονιάκ και λίγο γάλα και κάλυψα τον πάτο ενός μπωλ, ετοίμασα μια ζαχοροπλαστική κρέμα με το γάλα τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου. Την κρέμα την έκανα στο τσουκάλι ζέστανα λίγο γάλα και αφου κτύπησα καλά το γάλα το άνθος αραβοσίτου και ένα αυγό το έβαλα στην φωτιά να πήξει και αμέσως μετά το έβαλα πάνω στο μπωλ και σκέπασα τα σαβαγιάρ.
Αραίωσα το ζελέ με ενάμιση ποτήρι ζεστό νερό και ένα κρύο και το άφησα λίγο απλα να ρευστοποιηθεί κάπως στο ψυγείο και αμέσως μετά το εβαλα πάνω στην κρέμα.

Φυσικά θα μπορούσα να το στολίσω και με λίγη σαντιγύ αλλά είπαμε με ότι είχαμε.

Το γλυκάκι ήταν εξαιρετικό καμιά άλλη ιδέα από εσάς :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 23-02-07, 12:24
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 19-01-21 19:02
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Συνήθως δημιουργώ ποτά μιας και δεν είμαι φανατικός με τα γλυκά.
Για μαγειρική δεν το συζητάω, ποτέ δεν πηγαίνω σύμφωνα με συνταγές. Δουλεύω πάντα με ότι έχω.
Στα ποτά λοιπόν, το πιό πετυχημένο μου πιστεύω πως είναι το Ντέρμπυ.
Είναι ένα μέρος Mozart (δεν έχει σημασία αν είναι λευκής σοκολάτας ή μαύρης) και δύο μέρη Malibu. Μερικοί το προτιμούν με τρία μέρη Malibu αλλά μετά η καρύδα γίνεται πολύ έντονη IMHO...
Απλό, εύκολο και έχει τη γεύση της Derby της ΙΟΝ.
Άλλο "ποτό" είναι με διπλή μερίδα εσπρέσσο (μηχανής ε; Όχι κακέκτυπο στιγμιαίο! ) τρείς κουταλιές σοκολάτας σε σκόνη και 4 cl Captain Morgan.
Φτιάχνουμε το εσπρέσσο (προσθέτουμε όση ζάχαρη θέλουμε).
Ζεσταίνουμε νερό και βάζουμε τρείς κουταλιές σοκολάτας.
Βάζουμε σε ένα ποτήρι του κοκταίηλ το Captain Morgan και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τον καφέ. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε τα τοιχώματα με σιρόπι σοκολάτας. Προσθέτουμε από πάνω σαντιγί (ή αφρόγαλα από την μηχανή) και είμαστε έτοιμοι.
Αν μάλιστα έχουμε τίποτα ψάρια στο ψυγείο από captain morgan το αφέψημα θυμίζει Captain Iglo...
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diamond : 23-02-07 στις 12:27
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 23-02-07, 13:41
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Στελιο αυτο ειναι ενα γλυκο που με καποιες παραλαγες, και αλλοι εχουν 'εφευρει' αυτοσχεδια. Η θεια μου μου το χε παρουσιασει σα δικο της, ενω το ειδα σε ενα περιοδικο αργοτερα, παλι ως εεφευρεση του γραφοντος. Νομιζω απο τοτε το εχω ξαναδει σε μια επισκεψη, που η νοικοκυρα παλι μας το παρουσιασε ως εφευρεση της

Παραλλαγες εχω δει με φρυγανιες αντι για σαβουαγιαρ και κρεμα Γιωτης αντι για αυγά

Μου κανει μεγαλη εντυπωση
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 24-02-07 στις 11:32
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 23-02-07, 14:00
Το avatar του χρήστη fifi
fifi Ο χρήστης fifi δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 06-01-24 16:01
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
απο ποτα να σας πω και εγω: pisang ambond με πορτοκαλι και τριμμενο παγο και αλλο ενα που δεν ειναι ακριβως ποτο, coca-cola αρωματισμενη με agnostura..
__________________
...When there's nothing left to burn, you have to set yourself on fire....
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 23-02-07, 14:13
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Gildor Εμφάνιση μηνυμάτων
Στελιο αυτο ειναι ενα γλυκο που με καποιες παραλαγες, και αλλοι εχουν 'εφευρει' αυτοσχεδια.
Έχω την εντύπωση Μιχάλη ότι ανέφερα ρητά ότι δεν γνωρίζω ότι αυτό είναι κατι αγνωστο ή γνωστό; Και γιατί να μην είναι δεν εχει σπάνια υλικά. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι, φυσικά αν έβαζα κόκκινο πιπέρι και καυτερές πιπεριές θα ήταν πρωτότυπο και δεν θα μου έβαζες εισαγωγικά στο 'εφεύρει' ;
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 23-02-07, 16:42
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω την εντύπωση Μιχάλη ότι ανέφερα ρητά ότι δεν γνωρίζω ότι αυτό είναι κατι αγνωστο ή γνωστό;
Και εγω σε ενημερώνω τί ξέρω γιαυτό

Αν σου τύχαινε και σένα κάτι τέτοιο, ελαφρώς παράξενο, δε θα μου τό λεγες;
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 23-02-07, 23:47
Το avatar του χρήστη Rider
Rider Ο χρήστης Rider δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 24-08-10 01:55
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχετε ποτέ επιχειρήσει να ξεκινήστε να φτιάχνετε κάτι δικό σας; Κάτι για το οποίο δεν έχετε συνταγή, ή έχετε κάποια υλικά και θέλατε να τα ταιριάξτε.

Αυτό που έκανα πραγματικά δεν ήξερα αν υπήρξε σαν γλυκό, ο Γρηγόρης ίσως ξέρει καλύτερα.

Τα υλικά που είχα ήταν λίγα σαβαγιάρ, γάλα, κονιάκ, ζελέ Γιώτη αυγά και άνθος αραβοσίτου.
Πείναγα και ήθελα ένα ελαφρό γλυκάκι.
Πότισα τα σαβαγιάρ σε ένα μπωλ με κονιάκ και λίγο γάλα και κάλυψα τον πάτο ενός μπωλ, ετοίμασα μια ζαχοροπλαστική κρέμα με το γάλα τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου. Την κρέμα την έκανα στο τσουκάλι ζέστανα λίγο γάλα και αφου κτύπησα καλά το γάλα το άνθος αραβοσίτου και ένα αυγό το έβαλα στην φωτιά να πήξει και αμέσως μετά το έβαλα πάνω στο μπωλ και σκέπασα τα σαβαγιάρ.
Αραίωσα το ζελέ με ενάμιση ποτήρι ζεστό νερό και ένα κρύο και το άφησα λίγο απλα να ρευστοποιηθεί κάπως στο ψυγείο και αμέσως μετά το εβαλα πάνω στην κρέμα.

Φυσικά θα μπορούσα να το στολίσω και με λίγη σαντιγύ αλλά είπαμε με ότι είχαμε.

Το γλυκάκι ήταν εξαιρετικό καμιά άλλη ιδέα από εσάς :-)
χαχα δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα το έκανε και μια παρομοια βερσιον η μαδερ ))
μια χαρα μου ακουγεται για σπιτικο και ελαφρυ...την επόμενη φορά δοκίμασε να αντικαταστήσεις μισο απο το μέρος που θέλει το ζελε με γιαούρτι (το οποίο θα ανακατεψεις αφου κρυώσει ο ζελες) και να προσθέσεις και λιγα φρουτάκια κομπόστα
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε.
- Ferran Adria
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 22-03-07, 21:14
Το avatar του χρήστη the-GJst
the-GJst Ο χρήστης the-GJst δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 24-07-07 09:57
Red face τι μου έκανε εντύπωση

Λοιπόν σήμερα έλαβα ένα email απο το acrobase ότι έχω καιρό να το επισκεφτώ.
Συγχωρέστε μου το να μην προλαβαίνω και για να δείτε ότι έχω διάθεση να μετέχω στα forum θα σας εκμηστηρευτώ ότι έβαλα άριστα σε μία συνταγή
για τυροπιτάκια που διάβασα εδώ. !!!!!



μόνο που λένε ότι πρέπει να προσέχουμε και το βάρος μας.....

με εκτίμηση
the-GJst
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 22-03-07, 21:52
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από the-GJst Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγχωρέστε μου το να μην προλαβαίνω και για να δείτε ότι έχω διάθεση να μετέχω στα forum θα σας εκμηστηρευτώ ότι έβαλα άριστα σε μία συνταγή για τυροπιτάκια που διάβασα εδώ.
Άρα το ηθικό δίδαγμα λέει ότι καλά κάναμε και σε καλέσαμε ε; :-)

Όσο για τα τυροπιτάκια αν εννοείς τα δικά μου σ' ευχαριστώ πολύ :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 23-03-07, 15:02
Το avatar του χρήστη Alnaden
Alnaden Ο χρήστης Alnaden δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 18-02-08 23:20
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Κατι δικο μου (που οι περισοτεροι επαγελματιες μαγειρες σνομπαρουν) ειναι το να κανεις σαλτσες με Sangria. Οι περισοτεροι μαγειροι βαζουν καπιο φτινιαρικο κρασι στις σαλτσες τους με αποτελεσμα οχι μονο να μην περνει καλη γευση αλλα να καταστρεφει το φαι. Λοιπον η Alnaden συνταγη για την mango sauce einai...:

Πειναμε... (χμμ τι να φαω ρε γαμοτο και βαριεμαι να φτιαχνω κατι πολυπλοκο... να δω τι εχει στο ψυγειο...) 2 Καπνιστες Χοιρινες μπριζολες... 2 μανγκο... Λιγη sangria (απο το χτεσινο παρτυ) πφφφ... τελος παντων ας τα ενωσουμε ολα να δουμε...

Κοιταμε στο καλαθακι κατω απο το τραπεζι και περνουμε ενα κρεμμυδι. το ψιλοκοβουμε μαζι με λιγο σκορδο και κοβουμε το μανγκο σε κυβακια η σε λωριδες... σωταρουμε το σκορδοκρεμμυδο και σβηνουμε (οχι πως το αναψαμε ποτε) με την σανγκρια. Αρκετη θα ελεγα... Θα ελεγα να βαζαμε λιγη Ντεμι γκλας αλλα θα αρκεστω στο 1/4 κυβο κνορ΄για να παρει λιγη γευση μοσχου.
προσθετουμε τα μανγκο ωστε να βρασουν λιγο και να ''γλασαρουν'' (προτιμω να δεσω την σαλτσα σιγοβραζοντας και οχι να την δεσω με καπιο αμυλο.
Για να παρει μια πιο ομορφη οψη η σαλτσα γιατι θα γινει λιγο σκουρα μπορειτε να προσθεσετε λιγεσ σταγονες κρεμα γαλακτος η γαλα. απλα για εμφανιση οχι πολυ και να αλαξει την γευση.

ΠΩς ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΜΑΝΓΚΟ!!!

Tο κουκουτσι του μανγκο δεν ειναι στρογγυλο. ειναι σαν μια παλαμη με κλειστα δαχτυλα.
Στην πανω μερια του μανγκο εχει ενα καρουμπαλακι σαν μια γραμουλα.
Κρατηστε το μανγκο ορθιο με το καρουμπαλι προσ εσας και κοψτε το μανγκο προς τα κατω παραλληλα με αυτην την γραμμουλα. ωστε να βγαλετε οσο πιο πολυ σαρκα απο το φρουτο μπορειτε. Αρχικα δυσκολευονται πολοι με το μανκγο αλλα μολις βρειτε το κολπο γινεται παιχνιδακι.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alnaden : 23-03-07 στις 15:14
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 23-03-07, 15:09
Το avatar του χρήστη Alnaden
Alnaden Ο χρήστης Alnaden δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 18-02-08 23:20
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Α ναι... και ψηστε τις μπριζολες!!!

Οι καπνιστες προτιμοτερο σε σχαρα και καρβουνα η σε τηγανι με πολυ λιγο λαδι.
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 23-03-07, 15:12
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Alnaden Εμφάνιση μηνυμάτων
Α ναι... και ψηστε τις μπριζολες!!!
Και ότι σε φοβήθηκα Αλέξανδρε με την Ασιατική σου κουζίνα, λέω λες; :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 23-03-07, 15:15
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 19-01-21 19:02
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Γκάλαγκαν! Γκάλαγκαν! Γκάλαγκαν! (και σιγά μην βρούμε... )
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 23-03-07, 15:17
Το avatar του χρήστη Alnaden
Alnaden Ο χρήστης Alnaden δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 18-02-08 23:20
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Οχι η μπριζολα δεν ειναι σουσι.. αλλα.....
Η αληθεια ειναι οτι οι καπνιστες μπριζολες μπορει να φαγωθουν και ωμες... Εαν η σαλτσα ειναι παρα πολυ καυτη... (απλα δεν την τρωμε ωμη γιατι θα ειναι κρυα...)




ΕΧΩ ΓΚΑΛΑΓΚΑΝ ΣΠΙΤΙ ΝΙΑ ΝΙΑ ΝΙΑ ΝΙΑ ΝΙΑ ΝΙΑ!!!!
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 23-03-07, 16:17
Το avatar του χρήστη Rider
Rider Ο χρήστης Rider δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 24-08-10 01:55
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Alnaden Εμφάνιση μηνυμάτων
Α ναι... και ψηστε τις μπριζολες!!!

Οι καπνιστες προτιμοτερο σε σχαρα και καρβουνα η σε τηγανι με πολυ λιγο λαδι.
σωστή η παρατήρηση για το χοιρινό
για το μοσχάρι μια χαρα είναι και άψητες η μαλλον μπλού.....
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε.
- Ferran Adria
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:31.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.