Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
#2
|
|
||||
Συνήθως δημιουργώ ποτά μιας και δεν είμαι φανατικός με τα γλυκά.
Για μαγειρική δεν το συζητάω, ποτέ δεν πηγαίνω σύμφωνα με συνταγές. Δουλεύω πάντα με ότι έχω. Στα ποτά λοιπόν, το πιό πετυχημένο μου πιστεύω πως είναι το Ντέρμπυ. Είναι ένα μέρος Mozart (δεν έχει σημασία αν είναι λευκής σοκολάτας ή μαύρης) και δύο μέρη Malibu. Μερικοί το προτιμούν με τρία μέρη Malibu αλλά μετά η καρύδα γίνεται πολύ έντονη IMHO... Απλό, εύκολο και έχει τη γεύση της Derby της ΙΟΝ. Άλλο "ποτό" είναι με διπλή μερίδα εσπρέσσο (μηχανής ε; Όχι κακέκτυπο στιγμιαίο! ) τρείς κουταλιές σοκολάτας σε σκόνη και 4 cl Captain Morgan. Φτιάχνουμε το εσπρέσσο (προσθέτουμε όση ζάχαρη θέλουμε). Ζεσταίνουμε νερό και βάζουμε τρείς κουταλιές σοκολάτας. Βάζουμε σε ένα ποτήρι του κοκταίηλ το Captain Morgan και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τον καφέ. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε τα τοιχώματα με σιρόπι σοκολάτας. Προσθέτουμε από πάνω σαντιγί (ή αφρόγαλα από την μηχανή) και είμαστε έτοιμοι. Αν μάλιστα έχουμε τίποτα ψάρια στο ψυγείο από captain morgan το αφέψημα θυμίζει Captain Iglo...
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diamond : 23-02-07 στις 12:27 |
#3
|
|
||||
Στελιο αυτο ειναι ενα γλυκο που με καποιες παραλαγες, και αλλοι εχουν 'εφευρει' αυτοσχεδια. Η θεια μου μου το χε παρουσιασει σα δικο της, ενω το ειδα σε ενα περιοδικο αργοτερα, παλι ως εεφευρεση του γραφοντος. Νομιζω απο τοτε το εχω ξαναδει σε μια επισκεψη, που η νοικοκυρα παλι μας το παρουσιασε ως εφευρεση της
Παραλλαγες εχω δει με φρυγανιες αντι για σαβουαγιαρ και κρεμα Γιωτης αντι για αυγά Μου κανει μεγαλη εντυπωση
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 24-02-07 στις 11:32 |
#4
|
|
||||
απο ποτα να σας πω και εγω: pisang ambond με πορτοκαλι και τριμμενο παγο και αλλο ενα που δεν ειναι ακριβως ποτο, coca-cola αρωματισμενη με agnostura..
__________________
...When there's nothing left to burn, you have to set yourself on fire.... |
#5
|
|
||||
Έχω την εντύπωση Μιχάλη ότι ανέφερα ρητά ότι δεν γνωρίζω ότι αυτό είναι κατι αγνωστο ή γνωστό; Και γιατί να μην είναι δεν εχει σπάνια υλικά. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι, φυσικά αν έβαζα κόκκινο πιπέρι και καυτερές πιπεριές θα ήταν πρωτότυπο και δεν θα μου έβαζες εισαγωγικά στο 'εφεύρει' ;
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#6
|
|
||||
Αν σου τύχαινε και σένα κάτι τέτοιο, ελαφρώς παράξενο, δε θα μου τό λεγες;
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! |
#7
|
|
||||
μια χαρα μου ακουγεται για σπιτικο και ελαφρυ...την επόμενη φορά δοκίμασε να αντικαταστήσεις μισο απο το μέρος που θέλει το ζελε με γιαούρτι (το οποίο θα ανακατεψεις αφου κρυώσει ο ζελες) και να προσθέσεις και λιγα φρουτάκια κομπόστα
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria |
#8
|
|
||||
τι μου έκανε εντύπωση
Λοιπόν σήμερα έλαβα ένα email απο το acrobase ότι έχω καιρό να το επισκεφτώ.
Συγχωρέστε μου το να μην προλαβαίνω και για να δείτε ότι έχω διάθεση να μετέχω στα forum θα σας εκμηστηρευτώ ότι έβαλα άριστα σε μία συνταγή για τυροπιτάκια που διάβασα εδώ. !!!!! μόνο που λένε ότι πρέπει να προσέχουμε και το βάρος μας..... με εκτίμηση the-GJst |
#9
|
|
||||
Όσο για τα τυροπιτάκια αν εννοείς τα δικά μου σ' ευχαριστώ πολύ :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#10
|
|
||||
Κατι δικο μου (που οι περισοτεροι επαγελματιες μαγειρες σνομπαρουν) ειναι το να κανεις σαλτσες με Sangria. Οι περισοτεροι μαγειροι βαζουν καπιο φτινιαρικο κρασι στις σαλτσες τους με αποτελεσμα οχι μονο να μην περνει καλη γευση αλλα να καταστρεφει το φαι. Λοιπον η Alnaden συνταγη για την mango sauce einai...:
Πειναμε... (χμμ τι να φαω ρε γαμοτο και βαριεμαι να φτιαχνω κατι πολυπλοκο... να δω τι εχει στο ψυγειο...) 2 Καπνιστες Χοιρινες μπριζολες... 2 μανγκο... Λιγη sangria (απο το χτεσινο παρτυ) πφφφ... τελος παντων ας τα ενωσουμε ολα να δουμε... Κοιταμε στο καλαθακι κατω απο το τραπεζι και περνουμε ενα κρεμμυδι. το ψιλοκοβουμε μαζι με λιγο σκορδο και κοβουμε το μανγκο σε κυβακια η σε λωριδες... σωταρουμε το σκορδοκρεμμυδο και σβηνουμε (οχι πως το αναψαμε ποτε) με την σανγκρια. Αρκετη θα ελεγα... Θα ελεγα να βαζαμε λιγη Ντεμι γκλας αλλα θα αρκεστω στο 1/4 κυβο κνορ΄για να παρει λιγη γευση μοσχου. προσθετουμε τα μανγκο ωστε να βρασουν λιγο και να ''γλασαρουν'' (προτιμω να δεσω την σαλτσα σιγοβραζοντας και οχι να την δεσω με καπιο αμυλο. Για να παρει μια πιο ομορφη οψη η σαλτσα γιατι θα γινει λιγο σκουρα μπορειτε να προσθεσετε λιγεσ σταγονες κρεμα γαλακτος η γαλα. απλα για εμφανιση οχι πολυ και να αλαξει την γευση. ΠΩς ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΜΑΝΓΚΟ!!! Tο κουκουτσι του μανγκο δεν ειναι στρογγυλο. ειναι σαν μια παλαμη με κλειστα δαχτυλα. Στην πανω μερια του μανγκο εχει ενα καρουμπαλακι σαν μια γραμουλα. Κρατηστε το μανγκο ορθιο με το καρουμπαλι προσ εσας και κοψτε το μανγκο προς τα κατω παραλληλα με αυτην την γραμμουλα. ωστε να βγαλετε οσο πιο πολυ σαρκα απο το φρουτο μπορειτε. Αρχικα δυσκολευονται πολοι με το μανκγο αλλα μολις βρειτε το κολπο γινεται παιχνιδακι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alnaden : 23-03-07 στις 15:14 |
#11
|
|
||||
Α ναι... και ψηστε τις μπριζολες!!!
Οι καπνιστες προτιμοτερο σε σχαρα και καρβουνα η σε τηγανι με πολυ λιγο λαδι. |
#12
|
|
||||
Και ότι σε φοβήθηκα Αλέξανδρε με την Ασιατική σου κουζίνα, λέω λες; :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#13
|
|
||||
Γκάλαγκαν! Γκάλαγκαν! Γκάλαγκαν! (και σιγά μην βρούμε... )
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#14
|
|
||||
Οχι η μπριζολα δεν ειναι σουσι.. αλλα.....
Η αληθεια ειναι οτι οι καπνιστες μπριζολες μπορει να φαγωθουν και ωμες... Εαν η σαλτσα ειναι παρα πολυ καυτη... (απλα δεν την τρωμε ωμη γιατι θα ειναι κρυα...) ΕΧΩ ΓΚΑΛΑΓΚΑΝ ΣΠΙΤΙ ΝΙΑ ΝΙΑ ΝΙΑ ΝΙΑ ΝΙΑ ΝΙΑ!!!! |
#15
|
|
||||
για το μοσχάρι μια χαρα είναι και άψητες η μαλλον μπλού.....
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|