Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 17-07-10, 13:30
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Σπαγγέτι αλα Μπολονέζ

Σε ποιον δεν αρέσει μια μακαρονάδα; Μια όμορφη ιταλική συνταγή που πήρα από Ιταλίδα φίλη, σας την παραθέτω σήμερα. Είναι μια προσεγμένη συνταγή χωρίς βαριά καβουρδίσματα, ειδικά για όσους προσέχουν την χοληστερίνη τους.

Σπαγγέτι αλα Μπολονέζ

Υλικά :
Ένα πακέτο σπαγγέτι ή ότι άλλο ζυμαρικό προτιμάτε
Μισό κιλό κιμά με όσο το δυνατόν λιγότερο λίπος
Ένα κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλά κομμένες
Μισό ποτήρι χυμό ντομάτας ή ένα κουταλάκι πελτέ ντομάτας (πιο υγιεινό το πρώτο)
1 ποτήρι καλό κόκκινο ξηρό κρασί (μην βάζατε φτηνιάρικα κρασιά στο φαγητό σας)
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι βασιλικού φρέσκο (αν δεν έχετε να πάρτε μια γλάστρα ορίστε μας)
2-3 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι ζάχαρη και ένα κλαδάκι κανέλλας
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Σκληρό τυρί ψιλοκομμένο

Παραγωγή

Βάζουμε τον κιμά σε σιγανή φωτιά στο τηγάνι (χωρίς ίχνος λαδιού)
Μόλις λίγο ροδίσει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το κρασάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε την ντομάτα και όλα μας τα μυρωδικά και μπαχαρικά και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν το μίγμα δείχνει να μην έχει ζουμιά, κλείνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό, όταν πάρει βράση, προσθέτουμε μια γενναία κουταλιά αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
Θα πρέπει να βράσουν σε μέτρια φωτιά στο κατώτατο όριο χρόνου που λέει η συσκευασία. Πχ αν λέει 12-14 λεπτά, εσείς θα τα αφήσετε 12 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε μισό ποτήρι κρασί.
Η παραδοσιακή μαγειρική, εδώ λέει, ότι βάζουμε μακαρόνια στο πιάτο ρίχνουμε το τυρί και τον κιμά και έτοιμοι.
Αυτή όμως η συνταγή είναι γνήσια Ιταλική και στην Ιταλία τα μακαρόνια τα … τηγανίζουν

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε λίγο από το μίγμα της μπολονέζ που έχετε φτιάξει, μια κουταλιά βούτυρο και τα μακαρόνια ενός πιάτου, τα ανακατεύετε καλά, τα σερβίρετε ρίχνετε και το τυράκι σας και μμμμμμ!

Να προσθέσω ότι όσοι δεν έχουν πρόβλημα χοληστερίνη, μπορούν να ρίξουν από πριν το λάδι.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 30-07-10, 18:59
Το avatar του χρήστη Nelly
Nelly Ο χρήστης Nelly δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 09-05-12 11:04
Φύλο: Γυναίκα
Σήμερα έκανα κάτι ανάλογο αλλά στον κιμά έριξα μαυροδάφνη γιατί δε μου βρισκόταν κάτι άλλο σε κρασί. Μια χαρά βγήκε!
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 30-07-10, 19:08
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Nelly Εμφάνιση μηνυμάτων
Σήμερα έκανα κάτι ανάλογο αλλά στον κιμά έριξα μαυροδάφνη γιατί δε μου βρισκόταν κάτι άλλο σε κρασί. Μια χαρά βγήκε!
Αν έβαλες και ντομάτα στο κιμά, μια χαρά του πάει η μαυροδάφνη.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 30-07-10, 19:14
Το avatar του χρήστη Nelly
Nelly Ο χρήστης Nelly δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 09-05-12 11:04
Φύλο: Γυναίκα
Έβαλα, έβαλα!
Η μαυροδάφνη "σπάει" με τη γλυκύτητά της την ελαφριά ξινίλα της ντομάτας.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 30-07-10, 19:18
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Nelly Εμφάνιση μηνυμάτων
Έβαλα, έβαλα!
Η μαυροδάφνη "σπάει" με τη γλυκύτητά της την ελαφριά ξινίλα της ντομάτας.
Ναι γι αυτό βάζουμε και ζάχαρη στην ντομάτα.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:44.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.