Πολύ ευκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε τούρτα με μερέντα!!
Υλικα
μπισκοτα σαβαγιαρ ή ετοιμες βασεις παντεσπάνι (3 τεμαχια)(βανιλια η σοκολατα κατα προτιμηση)
- 500 γρ μερεντα
- 1 αυγό
- 1 βιταμ
- 1/5 lt γαλα φρεσκο
- λιγο κονιάκ
Τροπος παρασκευής- Χτυπάμε στο μιξερ το βιταμ ,τη μερεντα και το αυγο μεχρι να γινει ενα ομοιογενες μειγμα.
- Αδειαζουμε σε ενα μπωλ το γαλα και το κονιακ και αναμειγνύουμε.
- Σε ενα δισκο τοποθετούμε μια βαση παντεσπανι και με ενα κουταλι της σούπας περιχυνουμε προσεχτικα λιγο απο το παραπανω μειγνα μας με το γαλα κ το κονιακ.(προσοχη οχι μεγαλη ποσοτητα για να βγει σταθερη η βαση μας).
- καλυπτουμε με το μειγμα της μερεντας.
- τοποθετουμε τη δευτερη βαση
- Βάζουμε κ σε αυτη γαλα κ κονιακ
- στη συνεχεια αλειφουμε την επιφανεια της με το μειγμα της μερεντας μας.
- Τοποθετουμε την τριτη βαση και επαναλαμβανουμε .
- Στη συνεχεια γαρνιρουμε με τρουφα,κερασακια και καβουρντισμενο αμυγδαλο!
καλη επιτυχια!!!