![]() |
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
|
![]() |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Easty για αυτό το μήνυμα: | ||
investor314 (09-01-15) |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Ο πιστός φίλος
Πιστεύω[1] τω φίλω.
Πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις[2]. Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις[3] και κινδύνοις ου λείπει. Τοις των φίλων λόγοις αεί πιστεύομεν. Ει[4] κινδυνεύετε, ω φίλοι, τους των ανθρώπων τρόπους[5] γιγνώσκετε. Οι μεν γαρ άπιστοι φίλοι ού μετέχουσι[6] του κινδύνου, οι δε πιστοί συνκινδυνεύουσι τοις φίλοις. Πιστοίς φίλοις μάλλον[7] ή χρυσώ και αργύρω πιστεύομεν. Οι αγαθοί άνθρωποι και εν κινδύνοις αεί αγαθόν έχουσι θυμόν[8]. Τω γαρ θεώ πιστεύουσιν. Ώ φίλε, ο θεός τους αγαθούς ανθρώπους ού λείπει. Πολλοί άνθρωποι τω πλούτω μάλλον ή τω θεώ πιστεύουσι. [1]: έχω εμπιστοσύνη [2]: γνωρίζω [3]: κόπος [4]: εάν [5]: χαρακτήρας [6]: λαμβάνω μέρος [7]: περισσότερον [8]: διάθεση Αναγνωστικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, Α΄Γυμνασίου
![]() |
|
![]() |
|
||||
![]()
![]() |
|
![]() |
|
||||
|
![]() |
|
|||
Χρήστο τόσο μεγάλος είσαι; σε είχα για πιο μικρούλη.
Καλέ εγώ έκανα τον Ζούκη ![]() |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην HelenA για αυτό το μήνυμα: | ||
Oasis (27-06-10) |
![]() |
|
![]() |
|
||||
χο χο...
Κάτι κρύβεται εδώ!!! Ο Στέλιος πάντως, μπορεί να ήταν στην επιτροπή που ενέκρινε το βιβλίο... Τιμής ένεκεν, για να επιβεβαιώσει ως αυτόπτης μάρτυρας το πως μιλούσαν την Ελληνική, την εποχή του Περικλή. ![]()
|
![]() |
|
||||
Τσου, το είπε για μένα ο Πεισίστρατος, που με θεωρούσε καλό του φίλο.
|
![]() |
|
||||
Τα Τέμπη
Τα Τέμπη τα Θεσσαλικά χώρος εστί μεταξύ του Ολύμπου και της Όσσης. Όρη δε ταύτα υπερυψηλά εστί και σχίζεται, οιόν[1] υπό θείας φροντίδος. Χωρίον ούτω γίγνεται το μεν μήκος επί τεσσαράκοντας σταδίους, το δε πλάτος σχεδόν πλέθρου[2].
Εν τούτω άλση εστί και δάση σκιερά και πλήθος ανθέων. Όρνιθες δ' ήδέως[3] άδουσι και τω μέλει[4] τον κάματον των οδοιπόρων αφανίζουσι. Δια μέσω δε των Τεμπών ο Πηνειός ποταμός ρει, εις ον χείμαρροι και ρύακες εμβάλλουσι. Τούτου αι πηγαί εν τοις όρεσιν εισίν. Έχει δ' ούτω διατριβάς ποικίλας ο τόπος ουκ ανθρωπίνοις χειρός έργα, αλλά φύσεως. Εν δε τω όρει Ολύμπω, ος υπέρκειται[5] των Τεμπών, οι δώδεκα Ολύμπιοι θεοί το πάλαι της κατοικίας είχον και ήδοντο[6] επί τη θέα των Τεμπών και τω μέλει των ορνίθων. Επεξηγήσεις [1]: τρόπον τινά [2]: το πλέθρον ισοδυναμεί με περίπου 30μ. [3]: γλυκά [4]: μουσικό κελάηδημα [5]: υψώνεται υπεράνω [6]: ευχαριστούμαι Αναγνωστικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, Α΄Γυμνασίου
|
![]() |
|
||||
Οι Γαλάται
Οι Γαλάται ήσαν το μεν σώμα ευμήκεις, την δε σάρκα κάθυγροι και λευκοί, την δε κόμην φύσει ξανθοί. Καταπληκτικοί δεν την όψιν ήσαν και τραχείς την φωνήν και κατά τας ομιλίας βραχύλογοι.
Τα δε πολλά υπερέβαλλον την φύσιν επ' αυξήσει μεν εαυτών, μειώσει δε των άλλων. Ήσαν δε την διάνοιαν οξείς, προς δε την μάθησιν ουκ αφυείς[1], ώστε και ποιηταί μελών παρ' αυτοίς εγένοντο, ους βάρδους ωνόμαζον. Εν δε τω πωλέμω ουδενός ήσαν χείρους το φρόνημα. Κατά γαρ την μάχην ειώθεσαν προάγειν της παρατάξεως και προκαλείσθαι τους αντιτεταγμένους εις μονομαχίαν [1]: εκ φύσεως ελατωματικός, αδύναμος Αναγνωστικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, Α΄Γυμνασίου, Γ. Ν. Ζούκη Υ.Γ. Σαν εισαγωγή για Asterix μου μοιάζει!!!!
|
![]() |
|
||||
Και αναρωτιόμουν τι μου θυμίζει
![]() Ναι, το είχα κάνει και εγώ αυτό. Οπότε είμαι.... "ομοιοπαθής" με τον Xenio ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
||||
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|