Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 05-06-10, 15:20
Το avatar του χρήστη Easty
Easty Ο χρήστης Easty δεν είναι συνδεδεμένος
ό,τι προλάβουμε
 

Τελευταία φορά Online: 28-12-23 16:56
Φύλο: Άντρας
Αυτοσχέδιες σάλτσες!!!

Μια φορά, εγώ το είπα.

Σήμερα θα φάω μακαρονάδα με την καταπληκτική μυστική συνταγή σάλτσας, εμπνεύσεως μου.
Μυστική, μέχρι να αναρτηθεί εδώ.

Προτού γράψω τα υλικά, να τονίσω ότι βγήκε ιδιαίτερα νόστιμη!!!

Υλικά για 2 πιάτα μακαρονάδας:
  • Τομάτα πελτέ 4 κουταλιές
  • Νερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • μερικά κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Λίγο αλάτι - Πιπέρι μαύρο
  • Μοσχοκάρυδο (1)
  • Λίγο κίμινο
  • Μισή κουταλιά χαρίσα (harissa: αραβική καυτερή σάλτσα)
  • 2 κουταλιές λάδι
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Κανονικά θα έπρεπε να βράσουν λίγο το κρεμμυδάκι με το μαϊντανό, μέχρι να μαραθούν, αλλά τα έβαλα όλα μαζί στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας και προσθέτοντας νερό, μέχρι που πείνασα κι είπα να κλείσω τη φωτιά.

__________________
Ό,τι προλάβουμε
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 05-06-10, 15:36
mhtsos2007
Guest
 

απλο και ευκολο φαγητο...

μια μακαροναδα απλη οσο πιο απλη....παιρνεις μια κονσερβα τονου με σαλτσα ειδικη για μακαρονια...την ανοιγεις με προσοχη πολυ (αυτο ειναι το δυσκολο της συνταγης γιατι με το ατσαλο ανοιγμα γεμιζεις τη μπλουζα και το παντελονι μπροστα με σαλτσα και μετα αντε να πλενεις..οχι εσυ αλλα το πλυντηριο που πρεπει ομως να γεμισει για να το βαλεις)....και τα ανακατεβεις με πολυ μαεστρια ...για να μη βγουν εξω απο το πιατο....αυτα και καλη επιτυχια που τη θεωρω βεβαια σιγουρη καλοι μου αναγνωστες...
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 05-06-10, 18:13
Το avatar του χρήστη maralin
maralin Ο χρήστης maralin δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 25-03-24 17:33
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
αυτοσχέδια σάλτσα για ψητα μανιταρια πλευρώτους ..
λιγο λαδι,λιγο αλατι,1 κ.γ ριγανη,ελαχιστο πιπερι,1 κ.γ σκορδο τριμμένο,λεμονι ή ξυδι(κατα προτιμηση) και καροτο τριμμενο..
χτυπαμε στο μπλεντερ τα υλικα μας κ στη συνεχεια πασπαλιζουμε τα μανιταρια πριν τα ψησουμε
καλη σας ορεξη
__________________
Ειναι η ζωη πολυ μικρη....μη το ξεχνας......
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 05-06-10, 18:29
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Easty Εμφάνιση μηνυμάτων
[*]Τομάτα πελτέ 4 κουταλιές
Σάλτσα μόνο με πελτέ; Βαριά δεν θα είναι;
Καλύτερα να βάζεις κετσάπ, παρά πελτέ.

Λίγη ώρα παραπάνω θες και το κάνεις με φρέσκια ντοματούλα και με τα ίδια υλικά που σου αρέσουν. Αν βάλεις και 2 σκελίδες σκόρδο και αντί για μαιντανό, φρέσκο βασιλικό, γίνεται μμμμμμ
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 05-10-10, 14:01
Το avatar του χρήστη Nikoscot
Nikoscot Ο χρήστης Nikoscot δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-01-17 17:24
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Μια σάλτσα που έκανα χθές το βράδυ για μακαρόνια :

1 καρότο
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι
1/2 κονσέρβα κόκκους καλαμποκιού
1/2 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (τα βάζω στο τέλος γιατι είναι ήδη ψημένα).
(τα υπόλοιπα από τις κονσέρβες μπορείτε να τα βάλετε σε μια μαρουλοσαλάτα με τόνο)

(Βέβαια μπορείτε να προσθέσετε μέσα και μια καλογινωμένη ντομάτα, μανιτάρι, μπρόκολο και κουνουπίδι και ότι άλλο λαχανικο υπάρχει κοντά σας)

Χοντροκόβω όλα τα λαχανικά στο χέρι, πάνω από το κατσαρόλι.
Προσθέτω ελαιόλαδο.
Αρχίζουν να μαλακώνουν και όταν έχει δυναμώση η "φωτιά" (έχω κουζίνα με μαντεμένιο μάτι) και αρχίζουν να τσιγαρίζονται ρίχνω μέσα το καλαμπόκι και αδειάζω μέσα το ζουμί από τον χθεσινό μπακαλιάρο πού έβρασα, μαζί με μια πατάτα και 2 σκελίδες σκόρδο (έφαγα το ψάρι και την πατάτα με λαδολέμονο και φρεσκοτριμένο πιπέρι και κράτησα το ζουμί)
Προσθέτω και νερό από την βρύση ώστε να είναι αρκετό για να βράσουν τα μακαρόνια και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνω μέσα και μισό πακέτο μακαρόνια.
Ανακατεύω και όταν έχουν μισοψηθεί τα μακαρόνια κλείνω το μάτι της κουζίνας και αφήνω να αποψηθούν μέχρι να κρυώσει το μάτι της κουζίνας.
Τα μακαρόνια είναι τέλεια, ούτε aldente ούτε λυωμένα, το ίδιο και τα λαχανικά. Δεν έχουν λυώσει και έχουν ακόμα κάποιες βιταμίνες μέσα τους.

Δεν έβαλα καθόλου αλάτι στο φαγητό γιατί δεν είχα ξαλμυρήσει καλά τον μπακαλιάρο (ήταν παστός) και όταν τον έβρασα, το νερό και η πατάτα "τράβηξαν" το περίσιο αλάτι και βγήκε η πατάτα τέλεια αλατισμένη και τα μακαρόνια με τα λαχανικά νοστιμότατα
Κατάλαβα οτι δεν είχα ξαλμυρίσει καλά τον μπακαλιάρο γιατί τα κομμάτια που τηγάνισα δεν τρωγότανε από το αλάτι
Απάντηση με παράθεση
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Nikoscot για αυτό το μήνυμα:
Xenios (05-10-10)
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:43.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.