Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Υπολογιστές και Τεχνολογία > Τεχνολογικές ειδήσεις
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 12-02-07, 10:27
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Οι υπολογιστές και η Πληροφορική το θέμα ημερίδας που ξεκινάει σήμερα

Το ζήτημα της σωστής χρήσης και αξιοποίησης των υπολογιστών εξετάζεται υπό ένα επιστημονικό αλλά και φιλοσοφικό πρίσμα στην ημερίδα που διοργανώνει το Megaron Plus τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Ομιλητές τρεις κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στις ΗΠΑ, ο Πασχάλης Αλεξανδρίδης, ο Αντι Βαξεβάνης και ο Ιωάννης Τσιτσικλής.

Η ημερίδα Οι Υπολογιστές και η Πληροφορική -Εξελίξεις και Εφαρμογές, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, εξετάζει την αξιοποίηση των υπολογιστών στην Επιστήμη, και ιδιαίτερα στην Χημική και Βιολογική Μηχανική, τη Βιολογία, τη Φυσικοχημεία, την Ηλεκτρολογική Μηχανική και τα Μαθηματικά.

Ο Πασχάλης Αλεξανδρίδης, απόφοιτος του ΕΜΠ, είναι σήμερα καθηγητής Χημικής και Βιολογικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο -Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και είναι κάτοχος 10 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Το ερευνητικό έργο του εντάσσεται στους τομείς της Μοριακής Μηχανικής και της Νανοτεχνολογίας.

Ο Ανδρέας Βαξεβάνης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Cornell, είναι διευθυντής του Προγράμματος Υπολογιστικής Γονιδιωματικής στο Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας του Ανθρωπίνου Γονιδιώματος του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας. Το ερευνητικό έργο εστιάζεται στην περαιτέρω κατανόηση των σχέσεων δομής-λειτουργίας στον τομέα των πρωτεϊνών και στο πώς οι μεταλλάξεις σε αυτές τις πρωτείνες συντελούν στην εμφάνιση ανθρωπίνων νόσων.

Ο Ιωάννης Τσιτσικλής σπούδασε στο Κολέγιο Ανατόλια και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου σήμερα έχει θέση καθηγητή στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του καλύπτουν τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής, του αυτοματισμού και της επιχειρησιακής έρευνας, με έμφαση στις μαθηματικές μεθόδους και στις εφαρμογές σε διάφορες περιοχές όπως οι τηλεπικοινωνίες. Έχει περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Συντονιστής της συζήτησης είναι ο Πάνος Λιγομενίδης, ομότιμος καθηγητής Ηλεκτρονικής και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 19.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 17.30 ή τις 18.00, ανάλογα με την προσέλευση.

Πηγή : news.in.gr
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:58.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.