Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ενημέρωση > Οικονομία
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 18-03-10, 08:22
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Μια... κουβέντα είναι η προσφυγή στο ΔΝΤ

Η καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε χθες, μιλώντας στη γερμανική Βουλή, ότι η βοήθεια στην Ελλάδα δεν πρέπει να δοθεί πρόωρα. Μάλιστα η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόωρα σημαίνει όχι πριν η ίδια η χώρα αντιμετωπίσει... μόνη της το πρόβλημα.

Πρόκειται αναμφίβολα για παραβίαση της... λογικής. Προφανώς, αν η χώρα μας λύσει το πρόβλημά της, δεν θα έχει ανάγκη καμία γερμανική στήριξη. Όπως θα έλεγε και ο Αριστοτέλης, αν η υπόθεση είναι εκπληρωμένη δεν υπάρχει υποθετικός λόγος, αλλά συντελεσμένο γεγονός, που αποκλείει την ανάγκη για γερμανική βοήθεια.

Με δεδομένη, ωστόσο, την άκαμπτη γερμανική θέση, η Ελλάδα δεν φαίνεται έχει άλλο δρόμο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Και τότε το «επιχείρημα» θα μετατραπεί σε σκληρή πραγματικότητα. Βέβαια αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά το έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής των 27 ηγετών της Ε.Ε., που έχει προγραμματιστεί για τις 25 και 26 Μαρτίου. Αν και εκεί η Γερμανία δεν συνεργαστεί με τους υπόλοιπους της Ευρωζώνης για στήριξη του ευρώ και της Ελλάδας, η χώρα μας δεν θα μπορεί να περιμένει σχεδόν τίποτε από την Ευρώπη. Άρα το ΔΝΤ θα γίνει μονόδρομος.

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΔΝΤ ως επιχείρημα απέναντι σε Γερμανία και Γαλλία, που δεν επιθυμούν ανάμειξη του Ταμείου στο ευρώ. Ωστόσο, σημαντικοί παράγοντες της Ευρωζώνης προτρέπουν την Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε. Δεν είναι πάντως ακόμα σαφές αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αυτό ως πραγματική προοπτική.

Φαίνεται, όμως, ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά σε λύση ΔΝΤ. Και αν το θέμα τελικά καταλήξει εκεί, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα, είναι όμως βέβαιο ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι πολιτικές που έχουν ήδη εξαγγελθεί και έχουν καταγραφεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς και για νέες εκτεταμένες μειώσεις των ελλειμμάτων. Και αυτά δεν είναι ούτε πολιτικά ούτε κοινωνικά εύκολες υποθέσεις.

Ναυτεμπορική
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 18-03-10, 11:58
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
κι η Αργεντινή πήγε (ή την ανάγκασαν ή το μεθόδευσαν να πάει) στο ΔΝΤ...

...άλλο σημείο που καλλιεργείται έντεχνα ως αυτοσκοπός, είναι η εξυπηρέτηση μόνο των υποχρεώσεων προς τρίτες χώρες και όχι των εσωτερικών υποχρεώσεων του κράτους. Προηγούνται δηλαδή οι διεθνείς δανειστές που έχουν δανείσει με επαχθείς όρους έναντι των ντόπιων πιστωτών, ήτοι των πολιτών που καλούνται όχι μόνο να απεμπολήσουν τις απαιτήσεις τους αλλά να σηκώσουν και το βάρος της αποπληρωμής των διεθνών τοκογλύφων...

Η χώρα χρωστάει περισσότερα στους πολίτες απ’ ότι στους Δανειστές εξωτερικού!
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 18-03-10, 13:28
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
Το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ πιέζει το ευρώ

Για δεύτερη μέρα υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, με τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα αναζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires οι αναλυτές εκτιμούν ότι το νόμισμα θα συνεχίσει να κινείται καθοδικά, καθώς οι επενδυτές είχαν αγοράσει το ευρώ θεωρώντας πως τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας θα επιλυθούν χωρίς την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, δήλωσε έπειτα από τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, πως η Ε.Ε. είναι έτοιμη να διαθέσει βοήθεια στην Ελλάδα αν της ζητηθεί.

Το ευρώ βρέθηκε να υποχωρεί σε χαμηλά και συγκεκριμένα στα 1,3645 δολάρια και 122,63 γεν. Λίγο μετά τις 12:30 το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,38 δολάρια με πτώση 0,35% και στα 123,33 γεν με απώλειες 0,58%.

«Εάν το ΔΝΤ παίξει τον κύριο ρόλο στην διάσωση της Ελλάδας, θα απαιτήσει ενδεχομένως πολύ πιο αυστηρά μέτρα από τη χώρα», ανέφερε ο Mitsuru Sahara της Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. «Αυτό θα σύρει την Ελληνική οικονομία περαιτέρω, τουλάχιστον προσωρινά, σε σχέση με την Ευρωπαϊκή βοήθεια, οδηγώντας το ευρώ σε χαμηλότερα επίπεδα».

πηγή
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 18-03-10, 14:48
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
για το ΔΝΤ
Προηγούνται οι διεθνείς δανειστές, έναντι των πολιτών
και πάμε τώρα, στο κράτος... σε σχέση με τους πολίτες.
...το επίδομα των 176 το κρατάει ''παράνομα'' παρά τη δικαίωση από τον Άρειο Πάγο με αμετάκλητες αποφάσεις, αναγκάζοντας τον πολίτη να προβαίνει σε αμοιβές δικηγόρων για τα αυτονόητα. Κι ΑΝ τα πήραν όλοι οι δικαιούμενοι... σε κάποιους ''παρακατιανούς πολίτες'' ακόμη τους τα χρωστά.

Να πούμε για το νόμο 2084/92; από το 1996 έχει σταματήσει να κρατείται από τα άλλα ταμεία (ως βοήθεια) πλην ενός του ίδιου παρακατιανού πολίτη... με 192 ευρώ μηνιαίως κράτηση.

Και ''λέμε'', πως βοηθάμε την πατρίδα.

Την πατρίδα όμως βοηθάμε;;;; όχι βέβαια. Αν γίνονται δρόμοι στην Αλβανία και στα Σκόπια, αν τους δίνουμε χρήματα για να αναγείρουν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, αν βοηθάμε την επιχειρηματικότητα των σκοπιανών, των τούρκων, των βουλγάρων... αν δίνουμε 65.000.000 στην Ρουμανία για να μας υποστηρίξει (με το αζημίωτο και για λόγους ιστορικής αληθείας) υπέρ του ονόματος, αν δίνουμε 3.500.000 στην Παλαιστίνη για ανοικοδόμηση αντί για το 1.000.000 που ζήτησε, αν... αν... αν...

ΑΝ ΔΕΝ έχουμε λεφτά να βοηθήσουμε τα ελληνόπουλα στην Αυστραλία να μάθουν ελληνικά, αλλά ΕΧΟΥΜΕ να σπουδάσουμε τα αλβανόπουλα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ την αλβανική ιστορική οπτική (Τσαμουριάς κλπ), όταν επιδοτεί τούρκικες εφημερίδες στην Θράκη, παίζοντας το ανθελληνικό τους παιχνίδι, οι παραγραφές δεκάδων εκατομμυρίων εκ των βακουφίων και χίλια δυο... ατοπήματα και σας παρακαλώ μην με προκαλείτε, τότε αυτό το κράτος ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΜΟΝΟ χρήματα στους πολίτες, αλλά κάτι που δεν αγοράζεται με όλα τα χρυσάφια του κόσμου. Το καταλαβαίνουν οι ''έχοντες λαϊκή εντολή σωτηρίας μας'';;;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mystakid : 18-03-10 στις 19:10
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 21-03-10, 21:37
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
...Οι δραματικές εξελίξεις στην οικονομία και η πιθανή υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, το οποίο ήδη ελέγχει την οικονομία μας μαζί με την Κομισιόν και την ΕΚΤ, αποτελεί τη χείριστη εξέλιξη με προοπτική την ολοκλήρωση των νεοφιλελεύθερων επιλογών και την οριστική διάλυση των μεσαίων στρωμάτων από το ίδιο κόμμα που το ’80 τα έφερε στην εξουσία.

Ταυτόχρονα η εξέλιξη αυτή θα σημάνει την πλήρη ευθυγράμμιση στις γεωπολιτικές προτεραιότητες των Αγγλοσαξόνων, ήτοι: Εδραίωση του νεο-οθωμανισμού στη Mέση Ανατολή-Μεσόγειο, με μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο, συνδιαχείριση στο Αιγαίο, αυτονομία της Θράκης, επιβολή του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια και Μεγάλη Αλβανία.

«Πουλήσαμε την ψυχή μας στον διάβολο», ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι Λεττονοί διαδηλωτές τα Χριστούγεννα, όταν η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ οδήγησε σε περικοπές μισθών κάτω από 300 € κατά 60%, ενώ το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 18% και η ανεργία ξεπέρασε το 22%. Ήταν δε τόση η οργή του κόσμου, που στις δημοσκοπήσεις κανένα κόμμα δεν ξεπερνούσε το 5% για να μπει στη Βουλή. Σύμφωνα δε με τον οικονομολόγο Μαρκ Γουάισμπροτ, επικεφαλής του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας στην Ουάσιγκτον, το ΔΝΤ έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά....

Οι λύσεις που θα μας επιβάλουν οι κηδεμόνες είναι οι χειρότερες δυνατές για το μέλλον και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού


.....
Ο Μαρκ Γουάισμπροτ συντόνισε μια μελέτη το 2009 για 41 χώρες που υπήχθησαν στο ΔΝΤ. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν οδήγησαν στην περαιτέρω καταστροφή των οικονομιών των χωρών αυτών και στη μεγαλύτερή τους εξάρτηση από το Ταμείο. Σε αντίστοιχο συμπέρασμα καταλήγει και η μελέτη του Γιόντζα Οζντεμίρ του Τεχνικού Παν/μίου της Μέσης Ανατολής στην Άγκυρα, η οποία ασχολείται με την περίπτωση της Αργεντινής και τη δυνατότητα της χώρας να ανακάμψει ακολουθώντας εντελώς αντίθετες συνταγές από αυτές που επέβαλε το ΔΝΤ.

....
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 22-03-10, 12:32
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
Επτά όροι για δάνειο 40 δισ. ευρώ

Μια πρώτη συμφωνία με το ΔΝΤ συνήφθη κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, όταν ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον οικονομικό σύμβουλο και υπεύθυνο μελετών του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ. Η συμφωνία Παπακωνσταντίνου- Μπλανσάρ, που επιβεβαιώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος-Καν- και για την οποία έχει ενημερωθεί ο κ. Μπαρόζο- προβλέπει:

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Εντός του 2010 δεν απαιτείται κανένα επιπρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο πέραν αυτών που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Απαιτείται η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα ήδη από το 2010, με την κατάργηση των θέσεων όλων των συμβασιούχων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα χωρίς καμία εξαίρεση, ενδεχομένως δε και με κατάργηση μόνιμων οργανικών θέσεων του Δημοσίου.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 2 έτη άμεσα και κατά 5 έτη σε βάθος χρόνου, μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης οριζόντια, αλλά και πλήρη κάλυψη του πληθυσμού που διάγει στα όρια της φτώχειας.

ΤΟ ΕΣΥ

Πλήρη αναμόρφωση του συστήματος υγείας, με στόχο την ταχύρρυθμη εξοικονόμηση πολλών δισ. ευρώ.

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μείωση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, απελευθέρωση ορίου απολύσεων, κατάργηση κλαδικών συμβάσεων και αντικατάσταση με τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, σύνδεση αμοιβών- παραγωγικότητας (σ.σ. μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα), περιορισμό διάρκειας των επιδομάτων ανεργίας.

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Το ποσό που θα διαθέσει στην Ελλάδα το ΔΝΤ για δανεισμό ανέρχεται σε 40 δισ. ευρώ, αλλά θα υπάρξουν δύο δόσεις.

ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ

Το επιτόκιο θα είναι της τάξεως του 4,4%- όσο δηλαδή προέβλεπε και το σχέδιο Ρεν που μπλοκάρισε η Γερμανία.


Γιατί η προσφυγή συμφέρει το Βερολίνο

Σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, στο Βερολίνο κερδίζει έδαφος η θέση ότι το «σχέδιο ΔΝΤ» της Αθήνας διασφαλίζει τα γερμανικά συμφέροντα για τρεις λόγους:

Η καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ και κορυφαία στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών υπολογίζουν ότι όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερα κράτη θα δυσκολεύονται ολοένα περισσότερο να δανειστούν. Κατά συνέπεια, μια παραβίαση σήμερα της ρήτρας μη διάσωσης κρατών («no bail-out» clause) θα προσφέρει το άλλοθι για τη μίμηση του «ελληνικού μοντέλου» δημοσιονομικής ελαστικότητας από άλλα κράτη-μέλη. Αυτό θα καταστήσει αναπόφευκτη τη διάσωσή τους, το κόστος της οποίας θα μπορούσε να οδηγήσει την ευρωζώνη στο πεδίο των αναμνήσεων.

Η παρουσία του ΔΝΤ στην Αθήνα μπορεί να αποφέρει διπλό κέρδος στη Γερμανία, αφού θα καταστήσει την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγήν για άλλα κράτη-μέλη, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει τη μέγιστη δυνατή εγγύηση ότι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν δανείσει τη χώρα μας.

Η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ενισχύει την πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια νέα συνθήκη, η οποία θα προβλέπει την αποβολή από την ευρωζώνη των δημοσιονομικά απείθαρχων χωρών.

ο κύβος ερρίφθη
Απάντηση με παράθεση
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην mystakid για αυτό το μήνυμα:
zefuros (15-04-10)
  #7  
Παλιά 10-04-10, 21:24
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
ενδιαφέρουσες σκέψεις για το ΔΝΤ σε σχέση με την Ελλάδα. Μπορεί ο τίτλος να αναφέρεται σε Καιάδα.... αλλά είναι αξιόλογο ως προς τις προοπτικές και τους προβληματισμούς που θέτει.
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 15-04-10, 10:40
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
Στην αγκαλιά του ΔΝΤ!

Σε πλήρη αποτυχία οδηγεί η στρατηγική του «γεμάτου πιστολιού», που απέτρεψε μεν μια ανεξέλεγκτη αναταραχή στην αγορά χρήματος, ίσως και με τη μαζική φυγή καταθετών από τις τράπεζες: είναι χαρακτηριστικό, ότι το υπουργείο Οικονομικών πανηγυρίζει επειδή κατάφερε χθες να δανεισθεί για ένα χρόνο με 4,85%, την ώρα που, για παράδειγμα, η Deutsche Telekom ανακοίνωνε ότι έκλεισε δάνειο 15 ετών με επιτόκιο 4,8%!

.......

Δηλαδή, παρά τις διακηρύξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις δεσμεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την αμέριστη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρά την ανακοίνωση από το υπ. Οικονομικών θεαματικά μειωμένου ελλείμματος (-40%) στο πρώτο τρίμηνο και παρότι η ελληνική χρεοκοπία στο κοντινό μέλλον έχει οριστικά αποτραπεί, τα επιτόκια δανεισμού συνεχίζουν να κατακτούν νέες κορυφές.

......

Στο υπουργείο Οικονομικών ανησυχούν για τις μεγάλες εκδόσεις ομολόγων του Μαΐου, καθώς το «καπέλο» σε ένα επιτόκιο ετήσιου ή εξαμηνιαίου δανεισμού μπορεί να γίνει ανεκτό, αλλά δεν θα είναι βιώσιμος για την Ελλάδα ένας υψηλότοκος δανεισμός, που θα γεννά μόνιμες επιβαρύνσεις του κονδυλίου των τόκων στον προϋπολογισμό. Αυτό ακριβώς έχει τονίσει, άλλωστε, και ο Πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη.

.....Δεν είναι σαφές, επίσης, πόσο γρήγορα θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, ή αν θα επιβληθούν πρόσθετοι όροι από το ΔΝΤ. Γι’ αυτό και η αγορά εξακολουθεί να ασκεί αφόρητη πίεση στην Ελλάδα, εξωθώντας την κυβέρνηση να στείλει επιστολή στο ΔΝΤ, για να ενεργοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός και να φανεί αν και πώς ακριβώς θα λειτουργήσει.

.... η Ελλάδα είναι μόνο το πρώτο βήμα στο σχέδιο των αγορών και έχει ζητήσει να τεθεί άμεσα σε εφεδρεία αντίστοιχος μηχανισμός και για τη στήριξη της Πορτογαλίας, που θα είναι ο επόμενος στόχος. Τελικά, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι αγορές πιέζουν για αυτό ακριβώς που ισοδυναμεί με τον εφιάλτη της Γερμανίας: να καλυφθούν με εγγύηση των Γερμανών φορολογουμένων τα ομόλογα όλων των ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης.

ολοκληρωμένο το άρθρο

Μιά άλλη φωνή για ελεγχόμενη πτώχευση... με προτάσεις - λύσεις σοβαρές, που ΔΕΝ ακούγονται από τα ΜΜΕ και τους υπευθύνους....

ΥΓ.Έγινε με έντονα γράμματα η πρόταση, ώστε να δικαιολογηθεί και να αναγνωσθεί (παρά τις 6 σελίδες της σε pdf) η τελευταία ανάρτηση....
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 15-04-10, 11:27
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
...θάλεγα, λύσεις υπάρχουν επώδυνες μεν, αλλά όχι καταστροφικές. Θέληση δεν υπάρχει, οργάνωση και σχετική με πολλά ΚΑΙ με τα οικονομικά, αφυπνισμένη συνείδηση του λαού.
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 15-04-10, 12:14
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Γιατι, ο λαος τι μπορει να κανει;

Αν ο λαος ηταν πιο αφυπνησμενος, απλα θα εβριζε πιο πολυ απο ο,τι τωρα.

Πίεση άνωδε δεν μπορει να υπαρξει.
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 15-04-10, 12:24
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
νομίζω πως ΔΕΝ βαρεθήκαμε τόσο, όσο θα ''έπρεπε'' την κλεψιά και την ψευτιά και την διαφθορά, ώστε να κάνουμε σαν λαός κάτι.

Την συνειδησιακή ανατροπή που έρχεται με στάδια, πρώτα προσωπικά και μετά συλλογικά (με ποσοστιαία αύξηση) :
- από το βολεύομαι (και μου αρέσει),
- στο ανέχομαι (δεν μου αρέσει αλλά παθητικά το υπομένω)
- στο αντιδρώ ορθά (δεν μου αρέσει, το αντιπαθώ και κάνω κάτι, ως ενεργός πολίτης)

αρχομένης από τον λόγο, την αντίδραση, την ψήφο και από άλλες ανορθωτικές από την κατρακύλα, δυνάμεις

ωρίμανση και θεραπεία, κάτι σαν του αποστήματος ...
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 28-04-10, 13:47
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
επιστολή Μ. Θεοδωράκη για το ΔΝΤ

Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.

Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

Μακάρι να έχω άδικο.

Αθήνα, 27.4.2010

Μίκης Θεοδωράκης

πηγή - ρεσάλτο
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 28-04-10, 13:58
Το avatar του χρήστη pazo
pazo Ο χρήστης pazo δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: Χθες 17:52
Φύλο: Άντρας
Αυτό λοιπόν που αφήνει να εννοηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι πως η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι προσχεδιασμένη και δεν αφορά μόνο στην οικονομική κατάσταση της χώρας. Απλά, είναι ένα από τα βήματα...

Επειδή ο κ. Θεοδωράκης εκφράζει κι αυτός δυνατά, αυτό που σκεφτόμαστε σιωπηλά οι περισσότεροι, νομίζω πως θα 'πρεπε να τύχει απάντησης απ' αυτούς που είναι στο τιμόνι του (βαθυ)σκάφους.

Τώρα που το σκέφτομαι, την έχω την απορία και θα 'θελα να ρωτήσω τον γνωστό κι έγκριτο δημοσιογράφο, τον κ. Χαρδαβέλλα. Πού είναι λοιπόν η ομάδα "Ε", να μας σώσει; ε;

Παρεμπιπτόντως, κυκλοφορεί σε e-mails και blogs (αδέσποτη) και η πληροφορία , πως η Κυβέρνηση δέχτηκε προτάσεις εξόδου από τη κρίση κι από άλλες 3 πηγές/χώρες/δυνάμεις, στις οποίες, είτε είπε το εθνοσωτήριο ΟΧΙ, είτε απλά, δεν απάντησε.
__________________
VmF Skisters of Mercy ©
An eye for an eye, will make us all blind... Mahatma Ghandi

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pazo : 28-04-10 στις 14:00
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 28-04-10, 14:18
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από pazo Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό λοιπόν που αφήνει να εννοηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι πως η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι προσχεδιασμένη και δεν αφορά μόνο στην οικονομική κατάσταση της χώρας. Απλά, είναι ένα από τα βήματα...
Έγραψα πριν ένα μήνυμα εδώ, με περίπου την ίδια απορία : Σκόπιμα ή από λάθος, φτάσαμε εδώ;
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 28-04-10, 14:28
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-24 20:42
Φύλο: Άντρας
ΔΝΤ και αμυντικό δόγμα ΓΑΠ

Επειδή τις τελευταίες ώρες διαφαίνεται πως η προσφυγή της κυβέρνησης ΓΑΠ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον πολύ πιθανή θα ήταν καλό να γίνουν ορισμένες βασικές διαπιστώσεις για το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία, τους μηχανισμούς ασφαλείας την χώρας και το μέλλον μας γενικότερα.

Θα έπρεπε να τονιστεί ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν ήταν εξ' αρχής αναπόφευκτη και μπορεί να αποφευχθεί ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ουδέποτε εζήτησε επισήμως οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την οποία προφανώς περιμένουμε να μας χορηγήσουν .. από μόνοι τους.

Τι ακριβώς σημαίνει όμως η προοπτική της προσφυγής στο ΔΝΤ για την Ελλάδα;

• Σημαίνει σκληρότατη λιτότητα, απολύσεις παντού, επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και πραγματική πείνα για μεγάλη μερίδα του λαού
• Σημαίνει ξεπούλημα του υπόλοιπου εθνικού πλούτου και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων (όσων έχουν απομείνει)
• Σημαίνει ολοκληρωτικό έλεγχο στα έξοδα του κράτους, με πιθανότατη συνέπεια τη συρρίκνωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο μισό ή και στο 1/3, και την αδυναμία τους να αντιτάξουν σοβαρή άμυνα στην Τουρκία.
• Σημαίνει, τέλος, την οριστική διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Επειδή προσφάτως γίνεται προσπάθεια από αυτοπροσδιοριζόμενους ως "πατριωτικούς κύκλους" να παρουσιαστεί η λύση του ΔΝΤ ως "πατριωτική πολιτική" (μέσω κομματικών εφημερίδων και δηλώσεων στα ΜΜΕ) , να πούμε ότι αν είναι έτσι οι πατριωτικές πολιτικές τότε κάποιος νομίζει ότι απευθύνεται σε κοινό μεσημεριανάδικων και όχι σε σκεπτόμενους πολίτες.

Ο χειρισμός της κρίσης από τον ΓΑΠ παρουσιάζει, όλο και περισσότερο, τα χαρακτηριστικά αυτοεκπληρούμενης προφητείας:
- μίλησε για χρεωκοπία το Νοέμβριο, όταν κανένας δε συζητούσε αυτό το σενάριο, και έτσι εκτόξευσε το επιτόκιο δανεισμού της χώρας
- μίλησε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας και όλοι είπαν ότι υπερβάλλει, αλλά αν πάμε στο ΔΝΤ αυτό ακριβώς θα έχουμε.
-προσφάτως δε, μίλησε και για εμπόλεμη κατάσταση..

Αναρωτιέται κανείς, αν ο άνθρωπος είναι απλά ανίδεος, ή αν το ΔΝΤ του δίνει το ιδανικό άλλοθι για τις πολιτικές που θέλει να περάσει (βλέπε:Η εφαρμογή του "αμυντικού" δόγματος ΓΑΠ ξεκίνησε ) Γιατί δεν υπάρχει ιδανικότερη δικαιολογία για να επιβάλλει πχ δραστική συρρίκνωση της ΠΑ (οροφή 200 α/φ..), να διακηρύξει αδυναμία αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής και να μας σύρει σε εξευτελιστικές διαπραγματεύσεις εφ'όλης της ύλης με την Άγκυρα, απο την επίκληση του δήμιου που ακούει στο όνομα Δ.Ν.Τ

Το βέβαιο είναι, ότι όποιος σε αυτή τη φάση λειτουργεί ως νεροκουβαλητής του Γιωργάκη, θα κριθεί σκληρότατα από την ιστορία (και απο τον Ελληνικό λαό..)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:31.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.