Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
|
|||
Καρυδόπιτα χωρίς αυγά
Υλικά ( τα μετράμε με το κεσεδάκι 200γραμμαρίων)
4 κεσεδάκια γιαούρτι 2% ή 0% 3 κεσεδάκια ζάχαρη 4 κεσεδάκια σιμιγδάλι ψιλό 2 κουταλάκια κανέλα 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο 1 κουταλάκι σόδα 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ 4 κεσεδάκια καρύδια ψιλοκομμένα Σιρόπι 3 ποτήρια νερό 3 ποτήρια ζάχαρη 1/2 λεμόνι και μία φλούδα λεμονιού Βράζουμε για 3 λεπτά Χτυπάμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι, προσθέτουμε το γαρύφαλο και την κανέλα. Διαλύουμε στο κονιάκ τη σόδα, τη ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ με το σιμιγδάλι, στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά της ώρας. Όταν θα σιροπιάσουμε το γλυκό μας θα προσέξουμε να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό . Ενα μυστικό δικό μου για να σας πετύχει και να μη σας φύγει όλο το σιρόπι κάτω ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και με υπομονή Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη HelenA : 27-12-09 στις 08:56 |
#2
|
#3
|
|
|||
#4
|
|
||||
Μου αρέσει που οι παλιές νοικοκυρές, είχαν απλό τρόπο μέτρησης υλικών. Φλιτζάνια κεσεδάκια κλπ.
Βλέπω εκείνον τον γνωστό ζαχαροπλαστην στην τηλεόραση, που φτιάχνει γλυκά... και λεει 12 γραμμάρια κρεμα, 131 γραμμαρια ζάχαρι, 251 γραμμαρια αλεύρι ... Άσε που χρησιμοποιεί στο μιξερ του, καμια 25 ρια μπωλ... Ασε μας βρε φίλε, φρου φρου και αρώματα... τις κάνετε επίτηδες δύσκολες τις συνταγές, για να μην μπορεί κανείς να τις αντιγράψει ... Κεσεδάκια φλιτζάνια ποτήρια, αυτά ξέρουμε εμείς. (Άσε που κάθε γλυκό του, έχει τόση χοληστερίνη, που σκοτώνει από μακριά..)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#5
|
|
||||
Μα, chief, βλέπεις λάθος κανάλι... δοκίμασες το BECEL TV ?
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|