Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
|
||||
Γλυκό κουταλιού: Μήλο φιρίκι
Γλυκό Μήλο
Χρόνος προετοιμασίας: 1 - 1.5 λεπτό για το ξεφλούδισμα κάθε μήλου Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα Γίνονται: 28 μήλα περίπου Υλικά: Για το σιρόπι:
Ξεκινάμε με την ετοιμασία του σιροπιού. Θα βάλουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλλα και τη φλούδα λεμονιού να βράσουν για 15 λεπτά. Αφού βράσει θα το αφήσουμε να κρυώσει. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε νερό και μισή κούπα χυμό λεμονιού και αφού ξεφλουδίσουμε κάθε μήλο και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια θα τα βάζουμε στο νερό. Επειδή τα μήλα θα επιπλέουν και θα κοκκινίσουν, καλό είναι να έχουμε ένα πιάτο από πάνω για να τα κρατά βυθισμένα στο νερό. Αφού έχει κρυώσει το σιρόπι θα στραγγίξουμε τα μήλα και βάλουμε στο κάθε μήλο ένα γαρύφαλλο και θα τα βάλουμε στο σιρόπι. Θα ξαναβάλουμε το πιάτο από πάνω και θα τα βάλουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα. Θα βγάλουμε τα μήλα σε ένα σουρωτήρι και αφού κρυώσουν θα βάλουμε μέσα στην κοιλότητα από ένα καβουρδισμένο αμύγδαλο. Ελέγχουμε εάν το σιρόπι έχει δέσει. Εάν δεν είναι έτοιμο το ξαναβάζουμε να βράσει. Όταν θα έχει δέσει, θα ρίξουμε μέσα το κονιάκ και το χυμό λεμονιού και θα ξαναβάλουμε μέσα τα μήλα να βράσουν για πέντε λεπτά. Θα τα βγάλουμε από τη φωτιά και θα τα αφήσουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα βάλουμε σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα. Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα, μόνο του ή με γιαούρτι με λίγο σιρόπι και κανέλα!!! Πηγή (*)Εγώ έβαλα 1300 γραμμάρια ζάχαρη και απλά έβρασα λίγο παραπάνω το σιρόπι μέχρι να δέσει. Την επόμενη φορά που θα το φτιάξω σκέφτομαι να βάλω και λιγότερη. Απ' ότι μου είπαν, είναι καλό...Καλή επιτυχία!
__________________
«Όποιος έχει το πόδι του έξω από τη φωτιά, μπορεί εύκολα να δώσει συμβουλές σ' αυτούς που καίγονται» Αισχύλος |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|