Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ενημέρωση > Αξιοπερίεργα
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 01-04-09, 22:33
Deltatango Ο χρήστης Deltatango δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 

Τελευταία φορά Online: 10-05-09 08:18
Φύλο: Άντρας
Η πυραμίδα

Μια κατασκευαστική λεπτομέρεια της Πυραμίδας, η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή, αποτελεί το “δίπλωμα” των πλευρών της προς τα μέσα, όπως δείχνει η φωτογραφία που ακολουθεί:Η σκιά που χωρίζει την νότια πλευρά σε δυο κομμάτια (η φωτογραφία τραβήχτηκε από συσκευή της R.A.F όταν ο ήλιος έδυε κατά την ισημερία) δεν παρουσιάζεται στην αμέσως μικρότερη πυραμίδα (η οποία αποδίδεται στον διάδοχο του Χέοπα, Χεφρήνο) της οποίας οι πλευρές είναι ευθύγραμμες.
Το κοίλωμα των πλευρών της Πυραμίδας (το οποίο στο σχέδιο που ακολουθεί παρουσιάζεται με παραμόρφωση χάριν διάκρισης)…… ήταν γνωστό ήδη από τον 19ο αιώνα.
Κατά το 1935 ο André Pochan παρατήρησε ένα φαινόμενο το οποίοι ονόμασε «λάμψη» (ή αστραπή). Πρόκειται για το φαινόμενο που έχει απαθανατιστεί ως στατικό στην παραπάνω φωτογραφία. Η περιγραφή του φαινομένου από τον Pochan είναι η ακόλουθη:α) Με την ανατολή του ηλίου (κατά την ισημερία) η σκιά που παράγεται από την ακμή SB της Πυραμίδας διατρέχει το αριστερό (δυτικό) τμήμα της νότιας πλευράς, ASM, από τα αριστερά προς τα δεξιά –αυτό είναι που ονομάζω «το φαινόμενο της λάμψης»- και διαρκεί περίπου 20 δευτερόλεπτα.
β) Το δυτικό τμήμα, ASM, το οποίο φωτίζεται, δημιουργεί αντίθεση με το ανατολικό, MSB, το οποίο συνεχίζει να παραμένει στην σκιά. Το φαινόμενο είναι ευδιάκριτα ορατό για τέσσερα ή πέντε λεπτά.
Κατά την δύση του ηλίου το φαινόμενο παράγεται αντιθέτως.


Οι τρεις φωτογραφίες της νότιας πλευράς οι οποίες ακολουθούν έγιναν με υπέρυθρες ακτίνες κατά την δύση του ηλίου την 21η Μαρτίου (εαρινή ισημερία) 1934 και παρουσιάζουν, όπως γράφει ο André Pochan, με τρόπο αδιαμφισβήτητο το φαινόμενο της λάμψης.Το φαινόμενο παρουσιάζεται, όπως γράφει ο ίδιος, κάθε φορά πιο ευδιάκριτο από την 21η Μαρτίου μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου που τότε είναι ορατό κατά τις 06.40 και τις 17.20 όταν ο ήλιος είναι πλέον ψηλά πάνω από τον ορίζοντα.
Επαναλαμβάνεται για τελευταία φορά στην φθινοπωρινή ισημερία. Τότε παρατηρείται μόνο στις 06.00 το πρωί ενώ κατά την εαρινή ισημερία παρουσιάζεται το απόγευμα στις 18.00.
Η μικρή γωνία α (το α δεν διακρίνεται καλά) είναι της τάξης της μισής μοίρας. Μπορούμε επομένως να υποθέσουμε ότι είναι ίση ή σχεδόν ίση με την γωνιακή τιμή της διαμέτρου του ηλίου ή και της σελήνης. Στην περίπτωση αυτή όταν ο ήλιος βρίσκεται στην θέση (1) η περιφέρειά του ξεπροβάλει από την ακμή Γ και αρχίζει να φωτίζει το τμήμα ΑΒ (η λάμψη, το γεγονός δηλαδή ότι η σκιά διατρέχει για λίγο το τμήμα ΑΒ, πιστεύω ότι οφείλεται στην διάθλαση, που αναγκάζει το χείλος του ηλίου την μια να ξεπροβάλει και την άλλη να κρύβεται πίσω από την ακμή Γ)
‘Όταν ο ήλιος φτάσει στην θέση (2), όπου αρχίζει να φωτίζει πλέον και το τμήμα ΓΑ, έχει μετακινηθεί κατά μια διάμετρο.

Βεβαίως όλα αυτά αποτελούν υποθέσεις αφού η επένδυση της Πυραμίδας λείπει και δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς τιμές των μεγεθών που εμπλέκονται (αν το δικό μου σχήμα περιέχει κάποιο λάθος ελπίζω να το επισημάνει ο hatzisn. Δυστυχώς δεν βρήκα τις σημειώσεις μου και ότι παρουσιάζω γίνεται από μνήμης).

Από τα δυο σχέδια που παρατίθενται στην δεύτερη εικόνα πιο πανω, η κάτοψη της βάσης της Πυραμίδας είναι του David Davidson ο οποίος πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό παρουσιάζονται οι τρεις τρόποι μέτρησης της διάρκειας του έτους.
Δηλαδή το τροπικό έτος (ο χρόνος μεταξύ δυο διαδοχικών εαρινών ή φθινοπωρινών ισημεριών), το αστρικό έτος (ο χρόνος για την συμπλήρωση μιας πλήρους κατά 360 μοίρες φαινομένης περιφοράς του ηλίου γύρω από τη γη) και το ανωμαλιακό έτος (δυο διαδοχικές διαβάσεις της γης από το περιήλιο).

Δεν χωράει αμφιβολία ότι μερικές και ίσως και όλες οι πληροφορίες που βρίσκουν οι ερευνητές κωδικοποιημένες στις διαστάσεις της Πυραμίδας, να είναι σωστές. Όμως δεν μπορεί να χωρέσει αμφιβολία και στο ότι η Πυραμίδα είχε κάποιον λειτουργικό σκοπό. Αυτόν τον σκοπό αν ανακαλύπταμε θα μας οδηγούσε νομίζω στην ημερομηνία κατασκευής της.

Εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς την ένταση με την οποία θα παρουσιαζόταν το φαινόμενο της λάμψης αν συνέβαινε πάνω σε λεία επιφάνεια.
Η επένδυση που αφαιρέθηκε (για να ξαναχτιστεί το Κάιρο μετά από σεισμό) αποτελείτο από στιλβωμένο σκληρό ασβεστόλιθο. Οι ογκόλιθοι τους οποίους κατρακυλούσαν από ψηλά δημιούργησαν βουναλάκια από θρύμματα στην βάση της πυραμίδας και αυτό διέσωσε μερικούς ογκόλιθους από την επένδυση της βάσης.Ο μαλακός ασβεστόλιθος του πυρήνα, εκτεθειμένος σε συνθήκες ερήμου, μετατρέπεται σε σκόνη.
Όταν εξανθρωπιστούμε αρκετά, θα ξαναφυτέψουμε μερικά από τα δάση του Αμαζονίου. Την Πυραμίδα όμως την χάσαμε για πάντα.

Πως γίνεται τα ίδια όντα που κατασκεύασαν την Πυραμίδα και τα γλυπτά του Παρθενώνα, να είναι τα ίδια όντα που τα καταστρέφουν; Κάποιο μυστήριο υπάρχει στην κατασκευή αυτών όντων!!!!

Δυστυχώς ούτε οι σύγχρονοι Αιγύπτιοι σεβάστηκαν την Πυραμίδα. Όταν την επισκέφτηκα το 1988, είχαν τοποθετήσει στην μεγάλη γαλαρία έναν διάδρομο από σανίδες που στηρίζονταν σε σίδερα καρφωμένα στα γρανιτένια τοιχώματα για να μπορούν να φτάνουν οι τουρίστες μέχρι την αίθουσα του βασιλιά.
Αν μπορείτε να φανταστείτε μια τέτοια σκαλωσιά καρφωμένη στους κίονες του Παρθενώνα να οδηγεί ελικοειδώς τους τουρίστες μέχρι την κορυφή του για να απολαύσουν από εκεί την θέα, τότε μπορείτε να νιώσετε την ιεροσυλία που διέπραξαν οι σύγχρονοί μας Αιγύπτιοι.
Ελπίζω και εύχομαι το έκτρωμα εκείνο να έχει καταργηθεί.

Ένα από τα άλυτα μυστήρια της Πυραμίδας δεν σχετίζεται με την κατασκευή και τις διαστάσεις της, αλλά με το πρώτο ανεπανόρθωτο πλήγμα που δέχτηκε αμέσως μετά την κατασκευή της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται και το δηλώσει, ευχαρίστως θα ετοιμάσω μια σχετική ανάρτηση.
Απάντηση με παράθεση
The Following 3 Users Say Thank You to Deltatango For This Useful Post:
Alaman (05-04-09), CORSAIR (02-04-09), NEBULOUS (06-04-09)
  #2  
Παλιά 02-04-09, 14:28
Το avatar του χρήστη CORSAIR
CORSAIR Ο χρήστης CORSAIR δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 26-09-22 22:30
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Deltatango Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν κάποιος ενδιαφέρεται και το δηλώσει, ευχαρίστως θα ετοιμάσω μια σχετική ανάρτηση.
Eνδιαφέρομαι και το δηλώνω.

Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 02-04-09, 19:25
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Επιζών SysOp
 

Τελευταία φορά Online: Χθες 15:59
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από CORSAIR Εμφάνιση μηνυμάτων
Eνδιαφέρομαι και το δηλώνω.

Λαγός την φτέρη κούναγε ...
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 02-04-09, 23:33
Deltatango Ο χρήστης Deltatango δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 

Τελευταία φορά Online: 10-05-09 08:18
Φύλο: Άντρας
Το σχέδιο που ακολουθεί δείχνει την εσωτερική διαρρύθμιση της Πυραμίδας.Ο κατηφορικός διάδρομος έχει μήκος 105 μέτρα, φάρδος από 69 μέχρι 67 εκατοστά και ύψος 67 μέχρι 75 εκατοστά. Καταλήγει δε σε μια αίθουσα η οποία είναι ημιτελής και δεν είναι γνωστό αν άλλαξαν σχέδια ή αν την άφησαν ημιτελή επίτηδες. Η είσοδος στον διάδρομο θεωρείται ότι έκλεινε με έναν περιστρεφόμενο ογκόλιθο ο οποίος…

… όταν ήταν κατεβασμένος δεν διακρινόταν από τους υπόλοιπους και για τον λόγο αυτόν κάποτε ξέχασαν που βρισκόταν (η αναπαράσταση έγινε σύμφωνα με περιγραφή του Στράβωνος, αλλά όμοια πόρτα διαθέτει και μια πυραμίδα στο Dashur).

Η πρώτη είσοδος στην Πυραμίδα έγινε από τους Άραβες με την χρήση πυρίτιδας το 820 μ.Χ. Μπήκαν από την μαύρη τρύπα που διακρίνεται πιο κάτω από την αρχή του διαδρόμου και κατόρθωσαν να συναντήσουν τον κατηφορικό διάδρομο.
Στο σημείο όπου ο ανηφορικός διάδρομος συναντάει τον κατηφορικό είναι φραγμένος με τρεις γρανιτένιους ογκόλιθους και αρχικά δεν διακρινόταν καθόλου ότι υπήρχε δεύτερος διάδρομος.

Ο ανηφορικός διάδρομος τελειώνει εκεί που αρχίζει η μεγάλη γαλαρία και επίσης ξεκινάει ο οριζόντιος διάδρομος για την αίθουσα της βασίλισσας. Στο σημείο αυτό βρίσκεται και το στόμιο μιας περίεργης σήραγγας η οποία είναι γνωστή ως «πηγάδι».Στο σχέδιο φαίνεται ότι το πηγάδι καταλήγει στον κατηφορικό διάδρομο. Όταν λοιπόν η πυραμίδα είχε τελειώσει και ο ανηφορικός διάδρομος είχε σφραγιστεί, κάποιοι μπήκαν στην Πυραμίδα, κανονικά από την είσοδο, και χρησιμοποιώντας το πηγάδι έφτασαν στην μεγάλη γαλαρία και κατάστρεψαν ότι είχε τοποθετηθεί σε ειδικές υποδοχές που υπάρχουν σε δυο ράμπες όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί.Μερικοί θεωρούν ότι στις υποδοχές είχαν τοποθετηθεί ανδριάντες των προκατόχων του Χέοπος (δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Πυραμίδα σχετίζεται με τον Χέοπα). Υπάρχουν 28 υποδοχές στην ανατολική ράμπα και 27 στην δυτική.

Όταν οι Άραβες μπήκαν στην Πυραμίδα βρήκαν τις υποδοχές κενές και επομένως ότι υπήρχε εκεί είχε αφαιρεθεί πριν ξεχαστεί η θέση του ογκόλιθου-πόρτα.
Οι θεωρίες που υπάρχουν για το πώς και γιατί κατασκευάστηκε το πηγάδι είναι πάρα πολλές. Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγείται κανείς είναι ότι από το σημείο που εισχωρεί στο φυσικό πέτρωμα και κάτω είχε κατασκευαστεί κατά την εποχή που κατασκευαζόταν και ο κατηφορικός διάδρομος. Όχι τόσο για να εξυπηρετήσει την κατασκευή του διαδρόμου, αλλά για να προσφέρει καθαρό αέρα σε εκείνους που πιθανώς έκαναν παρατηρήσεις από το βάθος του διαδρόμου. Εξάλλου, στην αρχή του, στο επίπεδο του φυσικού πετρώματος, έχει επενδυθεί μερικώς με λιασμένους ογκόλιθους και το τέλος του κατεβαίνει λίγο κάτω από τον διάδρομο, αποδεικνύοντας έτσι ότι η εκσκαφή έγινε από πάνω προς τα κάτω.Στο σχέδιο φαίνεται καθαρά ότι πάνω από την λεία επένδυση των τοιχωμάτων του πηγαδιού οι ογκόλιθοι του πυρήνα της Πυραμίδας έχουν κοπεί ακανόνιστα. Είναι βέβαιο επομένως ότι από το σημείο αυτό και μετά η διάνοιξη του πηγαδιού έγινε από κάτω προς τα επάνω. Το γεγονός δε ότι μπόρεσαν σκάβοντας τους ογκόλιθους να φτάσουν ακριβώς στο σημείο που ήθελαν μέσα στην μεγάλη γαλαρία, φανερώνει ότι εκείνοι που πραγματοποίησαν το εγχείρημα είχαν όχι μόνο γνώσεις της διάταξης του εσωτερικού της Πυραμίδας αλλά και τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για σωστή πλοήγηση (έσκαψαν περί τα 23 μέτρα).

Μερικοί από τους ογκόλιθους που αποτελούν την οροφή της αίθουσας του βασιλιά έχουν ραγίσει από κάποιον σεισμό και θεωρείται ότι οι ιερείς μπήκαν στην Πυραμίδα για να ελέγξουν για ζημιές. Πιθανώς και αυτό να ισχύει διότι σε μερικές ρωγμές έχει βρεθεί σοβάς ο οποίος προφανώς τοποθετήθηκε για να ελεγχθεί η εξέλιξη των ρωγμών. Ωστόσο, παραμένει το γεγονός ότι αφαιρέθηκε βίαια οτιδήποτε ήταν εκείνο που είχε τοποθετηθεί στις υποδοχές. Επίσης χτυπήματα από σφυρί κατά μήκος της γαλαρίας εγκαθιστά την υποψία ότι πιθανόν υπήρχε κάποια επιγραφή η οποία σβήστηκε.

Δεν είναι δυνατόν να έκαναν μια τόσο μεγάλη και κοπιαστική επιχείρηση μόνο και μόνο για να καταστρέψουν ομοιώματα των προηγηθέντων Φαραώ. Κάτι ουσιώδες είχε τοποθετηθεί εκεί. Πιθανόν κάποιες πληροφορίες που δεν έπρεπε να υπάρχουν ούτε τόσο καλά κρυμμένες!
Η γοητεία της Πυραμίδας θα είναι αιώνια διότι πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ.
Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to Deltatango For This Useful Post:
Alaman (05-04-09), CORSAIR (04-04-09)
  #5  
Παλιά 03-04-09, 09:03
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Επιζών SysOp
 

Τελευταία φορά Online: Χθες 15:59
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Deltatango Εμφάνιση μηνυμάτων
Κάτι ουσιώδες είχε τοποθετηθεί εκεί. Πιθανόν κάποιες πληροφορίες που δεν έπρεπε να υπάρχουν ούτε τόσο καλά κρυμμένες!
Το ότι είναι πιθανό to παραπάνω συμπέρασμα πώς προκύπτει ;
Η τυμβωρυχίες φαντάζομαι ότι ήταν σύνηθες φαινόμενο .
Και τι πιο συνιθισμένο , σε ένα τόσο μεγαλοπρεπή τάφο να έχουν τοποθετηθεί αγάλματα ή περιγραφές από πολύτιμα υλικά.
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 03-04-09, 10:49
Deltatango Ο χρήστης Deltatango δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 

Τελευταία φορά Online: 10-05-09 08:18
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από amigos Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ότι είναι πιθανό to παραπάνω συμπέρασμα πώς προκύπτει ;
Η τυμβωρυχίες φαντάζομαι ότι ήταν σύνηθες φαινόμενο .
Και τι πιο συνιθισμένο , σε ένα τόσο μεγαλοπρεπή τάφο να έχουν τοποθετηθεί αγάλματα ή περιγραφές από πολύτιμα υλικά.
Το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός ότι εκείνοι που επιτέλεσαν τον άθλο να σκάψουν 23 μέτρα προς τα επάνω και να βγουν στο σημείο που ακριβώς ήθελαν, είχαν σπάνιες, πολύ σπάνιες γνώσεις.
Στην Πυραμίδα δεν βρέθηκε κανενός Φαραώ το λείψανο και πολύ πιθανόν η γρανιτένια σαρκοφάγος μέσα στην αίθουσα του βασιλιά να μην είναι παρά ένα μοντέλο για μονάδες μέτρησης μήκους και όγκου (μια υπόθεση μόνο είναι αυτό!).

Είναι τόσα τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την κατασκευή της Πυραμίδας που δεν μας επιτρέπουν να την υποβιβάζουμε σε απλό τάφο.
Στον Χέοπα αποδίδεται μόνο και μόνο επειδή σε έναν χώρο πάνω από την οροφή της αίθουσας του βασιλιά βρέθηκε γραμμένο το όνομα του Χέοπα. Υπάρχουν όμως υπόνοιες ότι γράφτηκε από έναν αρχαιολόγο ο οποίος έψαχνε απελπισμένα να βρει κάτι να παρουσιάσει στον χρηματοδότη του.

Αν συνεχίσεις να διαβάζεις τα posts για την Πυραμίδα μπορεί να γίνεις και fan της

Σου εύχομαι.. Salud y Felicidad
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 03-04-09, 17:12
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Επιζών SysOp
 

Τελευταία φορά Online: Χθες 15:59
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Deltatango Εμφάνιση μηνυμάτων
Το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός ότι εκείνοι που επιτέλεσαν τον άθλο να σκάψουν 23 μέτρα προς τα επάνω και να βγουν στο σημείο που ακριβώς ήθελαν, είχαν σπάνιες, πολύ σπάνιες γνώσεις.
Δηλαδή θεωρείς σπάνιο το φαινόμενο σε τέτοιες κατασκευές να υπήρχαν τα σχέδια διαθέσιμα και απλά να είχαν πέσει στα χέρια των τυμβωρύχων;
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 03-04-09, 20:59
Deltatango Ο χρήστης Deltatango δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 

Τελευταία φορά Online: 10-05-09 08:18
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από amigos Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδή θεωρείς σπάνιο το φαινόμενο σε τέτοιες κατασκευές να υπήρχαν τα σχέδια διαθέσιμα και απλά να είχαν πέσει στα χέρια των τυμβωρύχων;
Γενικά δεν επικρατεί τέτοια εντύπωση. Όσο η είσοδος της Πυραμίδας ήταν γνωστή, μόνο οι ιερείς θα είχαν πρόσβαση. Εξάλλου η Πυραμίδα δεν ήταν μόνη της. Βρισκόταν μέσα σε περίβολο μαζί με άλλα κτίρια, μικρότερες πυραμίδες και τάφους.
Τα ερείπιά τους φαίνονται στην φωτογραφία που ακολουθεί.Το κτίσμα που είναι κοντά στην Πυραμίδα περιέχει το αρχαιότερο πλοίο του κόσμου. Έχει μήκος 43.4 μέτρα και φάρδος 5.9 μέτρα. Είναι κατασκευασμένο από ξύλα κέδρου του Λιβάνου και βρισκόταν διαλυμένο σε μια τάφρο κοντά στην Πυραμίδα. Τώρα είναι συναρμολογημένο και άθικτο εκτίθεται μέσα στο ειδικό αυτό κτίσμα. Ένα ακόμα πλοίο υπάρχει το οποίο παραμένει μέσα στην τάφρο του
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 03-04-09, 22:51
Το avatar του χρήστη CORSAIR
CORSAIR Ο χρήστης CORSAIR δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 26-09-22 22:30
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Delta έχεις να μας δώσεις πληροφορίες για τα 4 μικρά φρεάτια (πλάτους 20 x 20 εκ. ) στην Μεγάλη Πυραμίδα;

Γιατί τα φρεάτια του άνω τμήματος (του Βασιλιά) ήταν ανοικτά και στα δύο άκρα και τα φρεάτια του κάτω
τμήματος (της Βασίλισσας) ήταν κλειστά και στα δύο άκρα;

Γιατί στις υπόλοιπες πυραμίδες δεν υπάρχουν αυτά τα φρεάτια;

Υπάρχει κάποια καινούρια έρευνα που να ρίχνει φως στην χρησιμότητά τους;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CORSAIR : 03-04-09 στις 22:56
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 03-04-09, 22:57
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 29-09-21 19:49
Φύλο: Άντρας
...αν δεν αντιληφθεί ο άνθρωπος το καταγεγραμμένο - ενδεικτικό (μυστικό) στοιχείο ''ζωής'', η πυραμίδα θα παραμένει ένας ιδιότροπος τάφος και μια απρόσωπη πέτρα. Ένα απρόσωπο ταμείο γνώσεων, που η ελληνική λεξαριθμική ταυτότητα η πυραμίδα = κλίμ(α)ξ Θεού, ενώ ''κάτι θα δείχνει'', οι μελετητές αντί να εντρυφούν σε αυτό το κάτι προσανατολιζόμενοι ευθέως προς τα εκεί, περιεργάζονται το ''δάχτυλο''...
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 03-04-09, 23:08
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Επιζών SysOp
 

Τελευταία φορά Online: Χθες 15:59
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από mystakid Εμφάνιση μηνυμάτων
που η ελληνική λεξαριθμική ταυτότητα η πυραμίδα = κλίμ(α)ξ Θεού,
αυτή πάλι η λεξαριθμική ταυτότητα πώς προκύπτει ;
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 03-04-09, 23:14
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 29-09-21 19:49
Φύλο: Άντρας
α=1, β=2, γ=3 κλπ με απλή αριθμητική (χωρίς ήξεις αφήξεις...) βγάζουν και τα δύο σκέλη 644. Να το αναλύσω; (σελίδα 50 εδώ)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mystakid : 03-04-09 στις 23:26
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 04-04-09, 00:18
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Επιζών SysOp
 

Τελευταία φορά Online: Χθες 15:59
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από mystakid Εμφάνιση μηνυμάτων
α=1, β=2, γ=3 κλπ με απλή αριθμητική (χωρίς ήξεις αφήξεις...) βγάζουν και τα δύο σκέλη 644. Να το αναλύσω; (σελίδα 50 εδώ)
Ναι αν μπορείς με απλά λόγια
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 04-04-09, 00:25
Το avatar του χρήστη mystakid
mystakid Ο χρήστης mystakid δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 29-09-21 19:49
Φύλο: Άντρας
η πυραμίδα = κλίμ(α)ξ Θεού (η8+π80+υ400+ρ100+ α1+μ40+ι10+δ4+α1 = κ20+λ30+ι10+μ40+(α1)+ ξ60 +Θ9+ε5+ο70+ύ400=644).
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 04-04-09, 00:39
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Επιζών SysOp
 

Τελευταία φορά Online: Χθες 15:59
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από mystakid Εμφάνιση μηνυμάτων
η πυραμίδα = κλίμ(α)ξ Θεού (η8+π80+υ400+ρ100+ α1+μ40+ι10+δ4+α1 = κ20+λ30+ι10+μ40+(α1)+ ξ60 +Θ9+ε5+ο70+ύ400=644).
Γιατί στην πρώτη λέξη βάζεις άρθρο και στη δεύτερη όχι ;
Γιατί η δεύτερη λέξη είναι κλίμαξ και όχι κλίμακα ;
Τι σημαίνει το α στην παρένθεση ;
To π γιατί είναι 80 και το ρ 100 ;
Δεν αντιστοιχείς τα γράμματα σε απλή αριθμητική πρόοδο;
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη amigos : 04-04-09 στις 00:41
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:09.Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.