Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Επιστήμη & Εκπαίδευση > Εκπαίδευση
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 22-01-09, 10:15
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Απόφαση βόμβα για τα πτυχία από τα κολέγια

Πόρτα για χορήγηση και ακαδημαϊκής αναγνώρισης στους αποφοίτους των ιδιωτικών κολεγίων ανοίγει απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Η απόφαση που εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή ελληνικού κολεγίου που συνεργάζεται, με τη μέθοδο της δικαιόχρησης, με γαλλικό πανεπιστήμιο, αναφέρει ότι ο ΔΟΑΤΑΠ (οργανισμός που χορηγεί τις ακαδημαϊκές αναγνωρίσεις σε πτυχία, ο οποίος αντικατέστησε το ΔΙΚΑΤΣΑ) παράνομα δεν αξιολογεί τα πτυχία αποφοίτων ελληνικών κολεγίων - παραρτημάτων ευρωπαϊκών ΑΕΙ με το σκεπτικό ότι οι σπουδές έγιναν στην Ελλάδα. «Το όργανο αναγνώρισης ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών έχει την αρμοδιότητα να εξετάζει αν οι σπουδές είναι ισότιμου επιπέδου με τις σπουδές που πραγματοποιούνται στα ελληνικά ΑΕΙ, όχι όμως, περαιτέρω, αν μέρος ή το σύνολο αυτών πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης με ΑΕΙ του εξωτερικού. Και τούτο, διότι οι σπουδές αυτές δεν κρίνεται ότι εντάσσονται στο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, ώστε να απαιτείται η πραγματοποίησή τους σε δημόσιες ανώτατες σχολές, αλλά στο σύστημα εκπαίδευσης του κράτους-μέλους της Ε.Ε. που χορηγεί τα διπλώματα κατά τρόπο όμοιο σε όλους τους σπουδαστές του ύστερα από ομοειδείς σπουδές, ανεξαρτήτως του τόπου πραγματοποίησης αυτών», αναφέρει το ελληνικό δικαστήριο. Ομως, εάν το ΔΟΑΤΑΠ δεν δικαιούται να κρίνει τον τόπο σπουδών, θα πρέπει να χορηγεί ακαδημαϊκή αναγνώριση στους κατόχους πτυχίων των κολεγίων-παραρτημάτων ευρωπαϊκών ΑΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το υπ. Παιδείας αναμένεται να προσφύγει κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου «η οποία αν τελεσιδικήσει θα αποτελέσει πρόβλημα, καθώς θα μας αναγκάσει να χορηγήσουμε ακαδημαϊκή αναγνώριση στα εν λόγω πτυχία» ανέφερε χθες στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

Καθημερινή

Σχόλιο : Αν είχε περάσει εκείνη η ρημάδα αναθεώριση του Συντάγματος, θα μπορούσε η πολιτεία, να φρενάρει με νόμο πλαίσιο, τους όρους αναγνώρισης πτυχίων ιδιωτικών ΑΕΙ. Τώρα θα εξαναγκαστούμε να ακολουθήσουμε την κοινοτική οδηγία, που τα εξισώνει όλα....
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 22-01-09, 12:13
palsar Ο χρήστης palsar δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 07-02-19 14:08
Φύλο: Άντρας
Η απόφαση του πρωτοδικείου στη βάση της είναι σωστή, δεν θα πρέπει με άλλα λόγια να κρίνεται ένα πτυχίο από το τόπο στον οποίο αποκτήθηκε αλλά το κριτήριο ποιότητας να είναι το επίπεδο των σπουδών το οποίο αυτό το πτυχίο αντανακλά.

Το ελληνικό κράτος (και κάθε κράτος δηλαδή) έχει θεσπίσει κάποια επίπεδα εκπαίδευσης που είναι συμβατά με τις ανάγκες της κοινωνίας, το επιστημονικό δυναμικό της , την φιλοσοφία της και την εν γένει κουλτούρα της. Το ότι ανήκουμε στην Ε.Ε. δεν μας αναγκάζει επί της ουσίας να μεταβάλλουμε τις εκπαιδευτικές μας προτεραιότητες, για παράδειγμα η φοίτηση στα πολυτεχνεία να γίνει τριετής αντί πενταετής. Κατα αυτόν τον τρόπο σαν κράτος έχουμε κάθε δικαίωμα να απορρίπτουμε τον οποιοδήποτε τίτλο της αλλοδαπής εάν οι σπουδές που αντιστοιχούν σε αυτόν απέχουν από τις εθνικές μας προδιαγραφές.

Το δικαστήριο εναντιώθηκε (φαντάζομαι) στην a priori απόρριψη με μοναδικό γνώμονα την τοποθεσία στην οποία γίνονται οι σπουδές, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το επίπεδο σπουδών που παρέχεται εδώ απο τα ιδιωτικά κολλέγια σε σχέση με τα κρατικά πανεπιστήμια είναι της πλάκας.

Το ελληνικό κράτος μπορεί πλέον να συνεχίσει να απορρίπτει την αναγνώριση αυτών των τίτλων , όχι πια δογματικά προφασιζόμενη συνταγματικές διατάξεις αλλά ουσιαστικά. Να πεί δηλαδή ΔΕΝ τα αναγνωρίζω γιατί είναι παιδικές χαρές, προσφέρουν εκπαίδευση λυκιακού και όχι πανεπιστημιακού επιπέδου. Τόσο απλά.
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 22-01-09, 12:27
Το avatar του χρήστη mimo
mimo Ο χρήστης mimo δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 26-05-20 20:01
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Απόφαση βόμβα θα γίνει όοοοοοοταν τελειώσουν οι προσφυγές δηλαδή λίγο μετά την σύνταξη των σημερινών πτυχιούχων των σχολών αυτών.
__________________
Βρε βρε τα παιδιά......
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 22-01-09, 12:47
Το avatar του χρήστη Morgul
Morgul Ο χρήστης Morgul δεν είναι συνδεδεμένος
Άσωτος διαχειριστής
 

Τελευταία φορά Online: 26-03-22 20:02
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Ο ΔΟΑΤΑΠ είναι εξίσου παράνομος με το ΔΙΚΑΤΣΑ. Κι όταν επιτέλους κλείσει (χωρίς να αντικατασταθεί ξανά από άλλο, πανομοιότυπο οργανισμό) και εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία, μπορεί να θεωρηθώ κι εγώ πτυχιούχος (ίσως και μετά θάνατον).

(εξήγηση: τα δικά μου πτυχία είναι από το εξωτερικό με φοίτηση στο εξωτερικό, όχι από ελληνικό ιδιωτικό οργανισμό — αλλά ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ δεν αναγνωρίζουν μέρος των σπουδών μου, κι εγώ αρνούμαι να συμμετάσχω σε πάρε-δώσε με παράνομο οργανισμό, πόσο μάλλον να δωροδοκήσω μήπως και χειριστούν την υπόθεσή μου πριν περάσει δεκαετία. Προτιμώ να δώσω χρήματα για νέα προσφυγή στην ΕΕ)
__________________
www.bedroomlan.org

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Morgul : 22-01-09 στις 12:51
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 22-01-09, 13:02
Το avatar του χρήστη Morgul
Morgul Ο χρήστης Morgul δεν είναι συνδεδεμένος
Άσωτος διαχειριστής
 

Τελευταία φορά Online: 26-03-22 20:02
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων
Ομως, εάν το ΔΟΑΤΑΠ δεν δικαιούται να κρίνει τον τόπο σπουδών, θα πρέπει να χορηγεί ακαδημαϊκή αναγνώριση στους κατόχους πτυχίων των κολεγίων-παραρτημάτων ευρωπαϊκών ΑΕΙ.
Το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ ήδη δεν δικαιούται να κρίνει τον τόπο σπουδών αν ο τόπος αυτός είναι εντός ΕΕ και το ίδρυμα είναι ανωτάτης εκπαίδευσης. Αυτός είναι νόμος της ΕΕ που επιτρέπει σε αποφοίτους ελληνικών σχολών που πήγαν σε δύο εργαστήρια και πέρασαν τις εξετάσεις μετά από 15 εξάμηνα να θεωρηθούν 100% εφάμιλλοι με τους «κουτόφραγκους» που φοίτησαν κανονικά.

Αν έχουμε την απαίτηση να μπορούμε να εργαστούμε παντού στην ΕΕ με ελληνικά πτυχία, πρέπει να ισχύει και το αντίστροφο χωρίς μεσάζοντες, οργανισμούς, επιτροπές, φακελολήπτες και «έχω ένα γνωστό στο ΔΙΚΑΤΣΑ, θα μας κάνει καλή τιμή/θα κόψει 2-3 χρονάκια από τη διαδικασία».

Η ίδια η ύπαρξη του οργανισμού είναι παράνομη, και το ΔΙΚΑΤΣΑ έκλεισε γι'αυτό το λόγο (απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου).

Πληροφοριακά, δεν υπερβάλλω για τους χρόνους που απαιτούνται. Τα τρία πτυχία αρχιτεκτονικής του αδερφού μου (από πολύ γνωστό για τη σχολή αρχιτεκτονικής του βρετανικό ΑΕΙ) χρειάστηκαν κάπου ένα χρόνο για να περάσουν από το ΔΟΑΤΑΠ, ενώ το ΤΕΕ τον αναγνώρισε σχεδόν αυθημερόν (δυστυχώς το ΤΕΕ, ως κρατικός οργανισμός, απαίτησε αναγνώριση/ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ). Αδερφή φίλης και πρώην χρήστριας της Acro χρειάστηκε δέκα χρόνια για να αναγνωρίσει τα πτυχία της από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Τον πατέρα της τον ήξεραν με το μικρό του πια. Μόνο πάρτυ δεν του έκαναν όταν πήρε τα τελικά χαρτιά.

Αν αυτό δεν είναι κατάντια, τι είναι;
__________________
www.bedroomlan.org
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:25.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.