|
|
|
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|||||||
| Εγγραφή |
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Αξιολογήστε το θέμα | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
||||
|
σορρυ που διακοπτω... αυτα πως εμφανιζονται; με decompiler του binary?
|
![]() |
|
||||
|
Πχ με τα εξής:
gcc -S test.c vi test.s
|
![]() |
|
|||
Λ. |
![]() |
|
![]() |
|
||||
|
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις decompile το binary.
![]() Ο gcc στην ουσία εκτελεί όλο το GNU toolchain για να φτάσει από source σε εκτελέσιμο (ή βιβλιοθήκη). Κάθε βήμα απ'αυτά μπορείς να το εκτελέσεις μόνο του, είτε τρέχοντας τον gcc με τις κατάλληλες παραμέτρους, ή τρέχοντας τα προγράμματα που τρέχει «κρυφά» ο gcc για να κάνει την ίδια δουλειά:
![]() |
|
![]() |
|
||||
|
Δεν εχει σχεση με τα παραπανω, αλλα συνεχιζω τη διηγηση....
![]() εφτιαξα λοιπον ενα μινι-συστηματακι με binaries κλπ, στο οποιο εκανα chroot για να αρχισω την εγκατασταση Για καποιο λογο ομως, το συστημα δεν αναγνωριζει το αρχειο gcc το οποιο ειναι απαραιτητο!! οταν παω να το τρεξω: "no such file or directory" στην αρχη πιστεψα οτι ισως φταιει το PATH αλλα ειναι σωστο. το gcc φαινεται στο ls απο αλλη κονσολα, μπηκα απο το 'κανονικο' filesystem. Οταν παω να τρεξω το ιδιο το αρχειο, στο ιδιο directory, τρεχει κανονικα. Μονο απο το chroot δεν μπορω! Δευτερη υποθεση μου ειναι οτι ισως το αρχειο ειναι link στο 'εξωτερικο' πρωτοτυπο, και γιαυτο το αναγνωριζει απεξω, αλλα οχι απο μεσα, οπου το εξωτερικο πρωτοτυπο δεν υπαρχει. Ομως οταν γραφω ls -l δε μου γραφει τιποτα για link. Και τα δικαιωματα ηταν x σε ολα Μπηκα λοιπον στο bin directory και ετρεξα καποια Bins. Ολα ετρεχαν κανονικα, εκτος απο το gcc. Οταν εκανα ls -l παρατηρησα το εξης: το gcc ειχε διπλα του τον αριθμο 1 ενω τα αρχεια που ετρεχαν ειχαν τον αριθμο 3 εψαξα τα manuals και δε βρηκα τιποτα για το τι ειναι ο αριθμος διπλα. Λετε να παιζει ρολο;
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 21-11-08 στις 14:10 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
.Σ'αυτή την περίπτωση, το αρχείο που τρέχεις δεν είναι binary αλλά script κάποιου είδους και από το chrooted σύστημά σου λείπει ο interpreter του (ή είναι σε λάθος θέση). Ως πείραμα, σώζεις το εξής bash script: Κώδικας:
#!/papaki/bash echo "Testing." Κώδικας:
$ chmod +x papaki $ ./papaki bash: ./papaki: /papaki/bash: bad interpreter: No such file or directory
Αν θες πιο πολλή πληροφορία, το ls -lF /usr/bin/gcc* θα σου πει πιο πολλά (symlinks πχ).
![]() |
|
![]() |
|
||||
|
ELF 32-bit LSB executable, [...] dynamically linked (uses shared libs), not stripped
|
![]() |
|
||||
|
Μέσα στο chroot environment, τι σου λέει αν του πεις ldd gcc (κάνε cut & paste, όχι αντιγραφή με το μάτι); Τι σου λέει αν του πεις strace gcc; Αν τυπώσει τα αντερά του, δοκίμασε strace gcc 2>&1 | grep -C2 ENOENT.
Δείτε την τεχνοκρατική σελίδα μου (γραμμένη 100% σε δυαδικό σύστημα) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Morgul : 21-11-08 στις 17:11 |
| Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Morgul για αυτό το μήνυμα: | ||
Gildor (21-11-08) | ||
![]() |
|
![]() |
|
||||
|
to chroot env δεν αναγνωριζει τις εντολες file και strace οποτε δεν μπορω να ξερω
απο chroot, οταν γραφω ldd παλι λεει no such file or directory νομιζω οτι εχει ενδιαφερον το εξης: απο host, το ldd επιστρεφει σε μια γραμμη /lib/ld-linux.so.2 ενω αλλα αρχεια που δοκιμασα, λενε tools/lib/ld-linux.so.2 να το παλι το γνωστο προβλημα!!! τωρα, το strace σε καποιες γραμμες γραφει: μπλα μπλα ...specs", Ρ_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory) Δεν μπορω να κανω paste γιατι ειναι αλλο μηχανημα ![]() τιποτα ενδιαφερον;
|
![]() |
|
|||
![]() |
|
![]() |
|
||||
|
Κοιταξες και σε αλλα μερη του φορουμ;
![]() ΥΓ. Οκ, το εκανα παλι compile το gcc και τωρα δουλευει και απο μεσα και απο εξω
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 22-11-08 στις 13:28 |
![]() |
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | Αξιολογήστε αυτό το θέμα |
|
|