Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Επιστήμη & Εκπαίδευση > Εκπαίδευση
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 25-09-08, 21:25
Το avatar του χρήστη purple anemone
purple anemone Ο χρήστης purple anemone δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
"Κοινό μυστικό" τα απαγορευμένα σνακ στα σχολεία

Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχων σε κυλικεία της πρωτεύουσας την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με την Καθημερινή (24.09.2008), σχεδόν στο ένα τρίτο των κυλικείων βεβαιώθηκε κάποιο πρόβλημα, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν πώληση ειδών που δεν επιτρέπονται σε κυλικεία. Τα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης επαναφέρουν για άλλη μια φορά το ερώτημα: Τι τρώνε τα παιδιά μας στο σχολείο.

Η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ακριβώς τα είδη που προβλέπεται να πωλεί ένα κυλικείο. Φυσικά σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα σνακ, τα αναψυκτικά και πολλά ακόμα προϊόντα που μπορεί κάποιος να βρει σε πολλά κυλικεία. Πολιτεία και γονεϊκοί σύλλογοι επιμένουν στην αυστηρή τήρηση της απόφασης, την οποία από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες θεωρούν πολύ περιοριστική.

Οι υπεύθυνοι κυλικείων αναφέρουν πως πωλούν τα είδη που κατεξοχήν αναζητούν τα παιδιά ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι επιχειρήσεις τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. «Τα κυλικεία των σχολείων παραχωρούνται σε όποιον δώσει τα περισσότερα χρήματα. Προφανώς, όποιος έχει εξασφαλίσει την άδεια θα προσπαθήσει να την αποσβέσει και για να το κάνει θα πουλήσει αυτά που αγοράζουν τα παιδιά», αναφέρει ο κ. Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδος. Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, όλα τα κυλικεία θα πρέπει να γίνουν μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος και τα παιδιά να διδάσκονται τις σωστές διατροφικές συνήθειες. «Τα κυλικεία θα πρέπει να υπάγονται σε κρατικό φορέα», αναφέρει ο κ. Τόγιας.

Η πώληση μη επιτρεπτών ειδών αποτελεί «κοινό μυστικό» στα περισσότερα σχολεία. Σε έρευνα που διεξήχθη την περασμένη σχολική χρονιά σε 153 σχολεία από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι -εκτός από το μεγάλο αριθμό των παραβατών- πολλά από τα προϊόντα που πωλούνται στα κυλικεία είναι χαμηλής ποιότητας. Προκύπτει όμως και η επιμονή των μαθητών στα ανθυγιεινά προϊόντα, αλλά και η έλλειψη γνώσης για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από την κατανάλωσή τους.

«Είμαστε, αν όχι οι πρώτοι, σίγουρα στην πρώτη πεντάδα στην Ευρώπη όσον αφορά την παιδική παχυσαρκία. Περίπου το 30% των εφήβων αγοριών είναι υπέρβαρα ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα κορίτσια φτάνει το 20%», περιγράφει ο Ιωάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας. Οπως αναφέρει ο ίδιος, «τα απαγορευμένα» προϊόντα είναι πλούσια σε ζωικά λιπαρά και σε ζάχαρη, τα οποία είναι ναι μεν εξαιρετικά βλαβερά για τα παιδιά, όμως είναι και... νόστιμα. «Ο κανονισμός δεν τηρείται στα κυλικεία, όμως δεν τηρείται και στο σπίτι. Πολλά παιδιά φέρνουν από εκεί τα βλαβερά προϊόντα. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης και την καθιστική ζωή δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα για τη μελλοντική υγεία των παιδιών», καταλήγει ο κ. Ιωαννίδης.

e-paideia.net
__________________
Δε χάνεται η ελπίδα τελευταία... Τελευταία χάνεται η ψυχή όταν χάσει την ελπίδα της...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:09.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.