Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 02-07-08, 21:22
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Παγωτό καϊμάκι ντουτουρμά οριεντάλ

Τα υλικά μας

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά της
4 φλιτζάνια γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κοφτά κουταλάκια σαλέπι
1 κοφτό κουταλάκι κρυστάλλους μαστίχας ή σκόνη

Παρασκευή

Χτυπάμε στο μπλέντερ (ή σε γουδί) την μισή ζάχαρη με την μαστίχα, να γίνουν σκόνη.
Διαλύουμε το σαλέπι σε μισή κούπα γάλα. (Βρίσκουμε σαλέπι σε σκόνη στα σούπερ μάρκετ)
Στη συνέχεια βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνουμε. Όταν το γάλα γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το σαλέπι διαλυμένο στο γάλα και την μαστίχα με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.

Από την ώρα αυτή ξεκινάμε να ανακατεύουμε την κρέμα, αφού χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά.

20 λεπτά πάει το ανακάτεμα για να μην μου σβολιάσει η κρέμα και για να πήξει λίγο επίσης.
Αφού τελειώσουμε με το ανακάτεμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και αφήνουμε το περιεχόμενο να κρυώσει λίγο.

Αδειάζουμε την κρέμα σε μπώλ, την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα βγάζουμε το παγωτό και το χτυπάμε γερά για 5 λεπτά με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ.

Μετά από 2 χτυπήματα είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε το παγωτό ως γνωστόν με σιρόπι βύσσινο, αλλά περί ορέξεως ουδείς λόγος.

ΥΓ1 Αν θέλετε πιο βαρύ το καιμάκι βάζετε 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος και 3 γάλα.

ΥΓ2 Το γνήσιο ντουτουρμά καιμάκι αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος με γνήσιο καιμάκι (αλλά δεν θα το βρείτε εύκολα)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Xenios για αυτό το μήνυμα:
Nikoscot (03-07-11)
  #2  
Παλιά 02-07-08, 21:33
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Καιμάκι ελαφρό

6 φλιτζάνια γάλα 2% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας corn flower (άνθος αραβοσίτου)
1 κουταλιά μαστίχα ή στις συσκευασίες ενός μικρού φακκέλου

Παρασκευή

Κοπανάμε την μαστίχα να γίνει σκόνη ή την κτυπάμε μαζί με την ζάχαρη στο blender
Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου με μισο ποτήρι κρύο γάλα
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε χαμηλή φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε με την σειρά την ζάχαρη με την μαστίχα και μετά το αραιωμένο άνθος αραβοσίτου.
Δεν θέλουμε να πήξει τελείως (εγώ το βάζω στο ένα) και σε 15 λεπτά λογικά ξεκινάει να πήζει ελαφρά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ενα μπωλ για μία ώρα.
Επειδή εδώ δεν έχουμε την κρέμα γάλακτος και το σαλέπι, εγώ το κρατάω ανά μία ώρα στην κατάψυξη και το κτυπάω 5-6 λεπτά δυνατά στο blender. To κάνω αυτό τρεις φορές και το παγωτό μας αποκτά μια ματζουνάτη μορφή, χαρακτηριστικό του παγωτού καιμάκι.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 03-07-11, 13:35
Το avatar του χρήστη Maria.
Maria. Ο χρήστης Maria. δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 18-11-11 22:40
Ψάχνω συνταγή για καϊμάκι παγωτό και μου έκανε εντύπωση η συνταγή για το ελαφρό καϊμάκι. Να σας ρωτήσω, γιατί δεν βάζετε σαλέπι σε αυτό; Μου έχουν πει ότι το καϊμάκι θέλει σαλέπι, γιατί αν δεν βάλουμε σαλέπι είναι μόνο παγωτό με άρωμα μαστίχα.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 03-07-11, 14:39
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Maria. Εμφάνιση μηνυμάτων
Ψάχνω συνταγή για καϊμάκι παγωτό και μου έκανε εντύπωση η συνταγή για το ελαφρό καϊμάκι. Να σας ρωτήσω, γιατί δεν βάζετε σαλέπι σε αυτό; Μου έχουν πει ότι το καϊμάκι θέλει σαλέπι, γιατί αν δεν βάλουμε σαλέπι είναι μόνο παγωτό με άρωμα μαστίχα.
Ναι έχω βάλει σε επόμενες «κατασκευές» μου και όντως το έκανε καλύτερο και πιο ... μαστιχωτό
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 05-07-11, 23:48
Το avatar του χρήστη Maria.
Maria. Ο χρήστης Maria. δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 18-11-11 22:40
Άριστα 10! Το έφτιαξα με σαλέπι! Αρωματικό, μαστιχωτό και ελαφρύ!
Ευχαριστώ!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:17.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.