Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Xenios για αυτό το μήνυμα: | ||
Nikoscot (03-07-11) |
#2
|
|
||||
Καιμάκι ελαφρό
6 φλιτζάνια γάλα 2% λιπαρά 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας corn flower (άνθος αραβοσίτου) 1 κουταλιά μαστίχα ή στις συσκευασίες ενός μικρού φακκέλου Παρασκευή Κοπανάμε την μαστίχα να γίνει σκόνη ή την κτυπάμε μαζί με την ζάχαρη στο blender Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου με μισο ποτήρι κρύο γάλα Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε χαμηλή φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε με την σειρά την ζάχαρη με την μαστίχα και μετά το αραιωμένο άνθος αραβοσίτου. Δεν θέλουμε να πήξει τελείως (εγώ το βάζω στο ένα) και σε 15 λεπτά λογικά ξεκινάει να πήζει ελαφρά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ενα μπωλ για μία ώρα. Επειδή εδώ δεν έχουμε την κρέμα γάλακτος και το σαλέπι, εγώ το κρατάω ανά μία ώρα στην κατάψυξη και το κτυπάω 5-6 λεπτά δυνατά στο blender. To κάνω αυτό τρεις φορές και το παγωτό μας αποκτά μια ματζουνάτη μορφή, χαρακτηριστικό του παγωτού καιμάκι.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#3
|
|
||||
Ψάχνω συνταγή για καϊμάκι παγωτό και μου έκανε εντύπωση η συνταγή για το ελαφρό καϊμάκι. Να σας ρωτήσω, γιατί δεν βάζετε σαλέπι σε αυτό; Μου έχουν πει ότι το καϊμάκι θέλει σαλέπι, γιατί αν δεν βάλουμε σαλέπι είναι μόνο παγωτό με άρωμα μαστίχα.
|
#4
|
|
||||
Ναι έχω βάλει σε επόμενες «κατασκευές» μου και όντως το έκανε καλύτερο και πιο ... μαστιχωτό
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#5
|
|
||||
Άριστα 10! Το έφτιαξα με σαλέπι! Αρωματικό, μαστιχωτό και ελαφρύ!
Ευχαριστώ! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|