Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ενημέρωση > Αξιοπερίεργα
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 27-04-08, 16:02
Το avatar του χρήστη maralin
maralin Ο χρήστης maralin δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 05-04-24 23:45
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Νέα φάρμακα από το αίμα κροκόδειλου

Εντυπωσιακές οι αντιβακτηριακές και μυκητοκτόνες ιδιότητες του οργανισμού του
Reuters

Βιοχημικοί από την πολιτεία της Λουιζιάνας εκτιμούν ότι μερικές πρωτεΐνες που βρίσκονται στο αίμα κροκοδείλων ίσως οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων ισχυρών αντιβιοτικών. Τα αντιβιοτικά αυτά θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση μολύνσεων, οι οποίες έχουν σχέση με διαβητικά έλκη, σοβαρά εγκαύματα και υπερμικροοργανισμούς, όπως τον MRSH, τον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο που είναι ανθεκτικός στο methicillin, ένα ισχυρό αντιβιοτικό, αλλά και σε άλλα αντιβιοτικά που είναι σήμερα διαθέσιμα.

Τα ερευνητικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο 235ο εθνικό συνέδριο της αμερικανικής χημικής εταιρείας στη Νέα Ορλεάνη.

«Εχουμε εντυπωσιασθεί από τις πρωτεΐνες του αίματος του κροκοδείλου και τις αντιβακτηριακές και μυκητοκτόνες ιδιότητές του», είπε ο δρ Mark Merchant, βιοχημικός στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Mc Neese στη Lake Charles σε δήλωσή του στο συνέδριο. Οι κροκόδειλοι, αντιθέτως προς τους ανθρώπους, μπορούν να αντιμετωπίζουν προσβάλλοντες μικροοργανισμούς, όπως μύκητες, ιούς και βακτήρια, χωρίς να έχουν εκτεθεί προηγουμένως σε αυτούς. «Ο σκοπός της έρευνάς μας είναι να βρούμε τις πρωτεΐνες που οδηγούν στο εξαιρετικά ισχυρό έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα των κροκοδείλων», είπε στο συνέδριο ο Kermit Murray του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνας στο Baton Rouge, ο οποίος συμμετέχει στην έρευνα.

«Οι κροκόδειλοι ζουν σε βάλτους και έλη, είναι πολύ επιθετικοί και επομένως υφίστανται πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά επουλώνονται ταχέως και συχνά χωρίς μολύνσεις. Κάτι υπάρχει στο αίμα του κροκοδείλου που είναι πολύ ισχυρό εναντίον διαφόρων παθογόνων που προκαλούν ασθένειες», εξήγησε ο Murray.

Οι ερευνητές εκχύλισαν δραστικές πρωτεΐνες από λευκοκύτταρα που καταπολεμούν ασθένειες, τα οποία απομόνωσαν από το αίμα του αμερικανικού κροκοδείλου (Alligator missippiensis). Σε εργαστηριακές δοκιμές πολύ μικρές ποσότητες αυτών των πρωτεϊνικών εκχυλισμάτων σκότωσαν ποικιλίες βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένου του MRSA – το θανατηφόρο ανθεκτικό στα φάρμακα βακτήριο, που κάποτε ήταν περιορισμένο σε νοσοκομειακούς ασθενείς, σήμερα όμως παρατηρείται συχνότερα και εκτός νοσοκομείου.

Σε άλλες εργαστηριακές μελέτες, πρωτεϊνικά εκχυλίσματα σκότωσαν επίσης μερικές διαφορετικές ποικιλίες ενός μύκητα που προκαλεί μόλυνση και ονομάζεται Candida albicans, αφήνοντας ελπίδες για την καταπολέμηση του HIV, του ιού που προκαλεί έιτζ.

Ο Murray και οι συνεργάτες του εργάζονται τώρα για να ταυτοποιήσουν τις ακριβείς χημικές δομές των πρωτεϊνών που καταπολεμούν τις μολύνσεις και να προσδιορίσουν ποιες από αυτές είναι περισσότερο αποτελεσματικές κατά διάφορων μικροοργανισμών.

«Υπάρχει πραγματική πιθανότητα να ακολουθείται κάποτε θεραπευτική αγωγή με προϊόν αίματος κροκοδείλου», σχολίασε ο Merchant σε δήλωσή του.



πηγή : http://www.kathimerini.gr
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:53.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.