Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
#2
|
|
||||
To όλο θέμα της αποδόμησης μου θυμίζει το κίνημα του μοντερνισμού. Λες να έφτασε η γαστρονομία στο μοντερνισμό, να συνεχίσει με τον μεταμοντερνισμό και ναι φτάσει στο ό,τι-έχουμε-σήμερα [ένας-Θεός-ξέρει];
Πάντως, παρ' όλο που μου φαίνεται ενδιαφέρουσα η μοριακή γαστρονομία σ' ένα βασικό επίπεδο, [μιας και με ενδιαφέρει να μαθαίνω πώς λειτουργούν τα πράγματα, γενικά], το αποτέλεσμα, το vibe αν θες, που παίρνω από το όλο εγχείρημα είναι ψυχρό. Η ίδια η έννοια της αποδόμησης πάντα μου έβγαζε μια ψύχρα - και στον εικαστικό μοντερνισμό, δηλαδή, και στα ανάλογα μουσικά κινήματα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν μου έχει αρέσει ποτέ κανένα έργο αυτής της περιόδου/λογικής, απλώς δεν είναι my cup of tea, τέλος πάντων.
__________________
[Sola fide.] Her hair spread out in fiery points glowed into words, then would be savagely still. – T. S. Eliot, The Waste Land. |
#3
|
|
||||
κοιτα, οποιαδήποτε πρωτοπορία αντιμετωπίζεται σφιγμενα.
δεν ενστερνιζομαι την πρωτοπορία για την πρωτοπορία, αλλα κοιτάζω να δώ τι στοιχεία μπορώ να πάρω απο κει, ποσο μάλλον οταν γινεται σοβαρή δουλειά. Εάν το δεις σαν τέχνη, βασίζεται και στην εκπληξη και στο χιουμορ αλλα και στην πρόκληση στοιχεία που πάντα υπήρχαν στην μαγειρική αλλα μέχρι να γινουν "κλασσικα" δηλ μετα θανατον θα αντιμετωπίζονται σκεπτικα )))
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria |
#4
|
|
||||
Εμένα πάντως μου θυμίζει φαγητό για αστροναύτες...
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#5
|
|
||||
__________________
[Sola fide.] Her hair spread out in fiery points glowed into words, then would be savagely still. – T. S. Eliot, The Waste Land. |
#6
|
|
||||
Rider πολυ ενδιαφεροντα τα περι μοριακης μαγειρικης. Ερωτώ:
Αφορά μονο την επιστημη, η μπορω να μαγειρεύω "μοριακα" και στην κουζίνα μου; Τι γνωμη εχεις για τη χρηση φύλλων χρυσου στο φασιανό; Το ψησιμο του κρεατος στους 60 για 8-12 ωρες δεν αλλοιωνει η καταστρεφει τις βιταμινες;
__________________
Omnes ad Forum ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!! |
#7
|
|
||||
ο χρυσός είναι βρώσιμος οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθει, αλλα ως επι τι πλείστον εξηπηρετεί διακοσμητικούς σκοπούς. το ψησιμο στους 60 (συνηθως γίνεται σε κλειστό περιβαλλον - αλουμινόχαρτο-λαδόκολλα-σακούλα) κρατάει περισσότερο τις βιταμίνες και τις θρεπτικές ουσίες απο τα παραδοσιακα ψησίματα (βράσιμο-τηγανισμα-σχαρα) οτι χανεις μερος των το χάνεις αλλα τα θρεπτικα στοιχεία συνήθως δεν χάνονται απο την χρονική έκθεση στην θερμότητα αλλα απο τις υψηλές θερμοκρασίες.
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria |
#8
|
|
|||
Original Sin molecular gastronomy
Η original sin ειναι μια απο τις ελάχιστες εταιρίες που ασχολείτε με την μοριακή γαστρονομία.Θα χαρούμε πολύ να σας απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία έχετε για την μοριακή γαστρονομία και γιατι όχι να σας εκπαιδεύσουμε σε διάφορες τεχνικές.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Xenios : 06-11-09 στις 13:17 Αιτία: Διαφημιστική καταχώριση |
#9
|
|
|||
Γεια σας είμαι καινούργιο μέλος και θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις είμαι μαθητής της 1 λυκείου και θέλω να γίνω μοριακός sef και θέλω να μου πείτε τι κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσω και σε τι σχολές πρέπει να πάω.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|