Ψηφιακή φωτογραφία και εκτύπωση
Πριν από χρόνια, με ένα πολύ καλό φίλο και μεταξύ άλλων, οργανωτή και αυτού του Club και καλό γνώστη του αντικειμένου, είχαμε έρθει σε αντιπαράθεση, για το αν μπορεί η ψηφιακή φωτογραφία, να φτάσει στην τελειότητα, της εκτύπωσης μιας αναλογικής.
Σήμερα, πήρα στα χέρια μου τον νέο μου εκτυπωτή, όχι τίποτα σπουδαίο, οικιακός εκτυπωτής, με 5 μελάνια ειδικό και για φωτογραφίες, που κοστίζει κάτω από 100 ευρώ. Όταν είδα την πρώτη μου εκτύπωση, σε καλό φωτογραφικό χαρτί, έπαθα ψυχικό τραλαλά. Τέτοια ζωντάνια χρωμάτων, μέχρι σήμερα δεν έχω ξαναδεί. Για πρώτη φορά στην ζωή μου, βλέπω την τυπωμένη φωτογραφία, σε καλύτερη χρωματική αρτιότητα, από την οθόνη μου (EIZO).
Ίσως λέω να βοηθάει, ότι η μηχανή μου και ο εκτυπωτής μου είναι ίδιας εταιρείας (Canon). Γι αυτό δοκίμασα φωτογραφίες και από την παλιά μου Olympus και από την πιο παλιά μου Sony. Η ποιότητα εξακολούθησε να είναι ίδια.
Σήμερα θα τολμήσω να πω στον καλό μου φίλο, ότι είμαι πλέον σίγουρος, ότι η ψηφιακή εκτύπωση, είναι πλέον καλύτερη από την αναλογική.