![]() |
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
![]() |
|
![]() |
The Following 4 Users Say Thank You to justin For This Useful Post: | ||
![]() |
|
![]() |
|
||||
Πολύ τρυφερό αλλά πολύ μεγάλο.
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Γράψε και εσύ εάν μπορείς! Τι είναι αρχείο να το κάνεις ZIP ?
Justin με έκανες να 'χαθώ' μέσα στις σκέψεις μου...Σε ευχαριστώ! |
![]() |
|
![]() |
|
||||
πρώτον μπορώ.
δεύτερον δεν υπάρχει περίπτωση να το γράψω και να το αφήσω εδώ και να τεθεί στην ευχέρεια μελών σαν του λόγου σου. Απ' το ρόδο βγαίνει αγκάθι κι απ' τα αγκάθι βγαίνει ρόδο. Το νου σου. Κι εσύ να είσαι καλά. Περιμένω και τα επόμενά σου. ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Στην άγνωστη!
Στην Άγνωστη.
Σου είχα πει, ένα χαμόγελο μου φτάνει, στ’ ολόγραμμα του να τα πίνω να μεθώ, να μου φωτίζει τις βραδιές στο πυροφάνι, να ΄χω ένα λόγω να του λέω σ’ αγαπώ. Στο γκρίζο απόβραδο ένα μελένιο βλέμμα, στην αύρα της αλήθειας του ν’ αναριγώ, από τις στάχτες μου να βρω καινούργιο θέμα, μια λέξη που την έχασα, στον κόσμο μου να πω. Μια λέξη μόνο, μονοσύλλαβη κι’ ευθεία, λέξη κοινή μου λένε και μη δίνεις σημασία, άλλοι γελούν γιατί τη βρίσκουνε αστεία, είναι το μου, μα απ’ τα δικά μου λείπει τα αρχεία. Στ’ αζήτητα που ψάχνω, ίσως κάποτε τη βρω, τη μελωδία της την άγνωστη ν’ ακούσω, για να μη λέω δεν πειράζει, έτσι έμαθα να ζω. Να ΄χω ένα ..μου.. να το χτενίσω να το λούσω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη justin : 05-03-10 στις 09:01 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Σκοτάδι και φως.
Σκοτάδι και φως.
Κι’ απόψε στην ατέλειωτη νύχτα στο τερατόμορφο σκοτάδι. Ταξιδέματα μεταφυσικά με το άρμα άγνωστων ανέμων, στον ουρανό της θύελλας. Θωρώ το μελαγχολικό πλύσιμο της δύσης και φοβάμαι. Άρχισαν κιόλας να μαζεύονται συννεφιές, μαύρες, αλλόκοτες, πάνω σ’ ένα πέλαγο φτιαγμένο από τα καυτά δάκρυα μιάς αιωνιότητας. Το δωμάτιο μικρό, αρκτικό σπήλαιο. Πόνος απ’ το μαστίγωμα της παγωμένης πολικής νύχτας. Σκιές μαύρες, σιλουέτες ακαθόριστες, σ’ ένα χορό μεταμφιεσμένων. Άλικες άβυσσοι, βάραθρα φωτιάς. Κι’ απάνω συναντιούνται φεγγάρια άχρωμα. Κομήτες στροβιλίζονται και παγώνουν τα μάτια μου. Φάτσες παραμορφωμένες, πελιδνές. Φωνές βραχνές ακατάληπτες. Η τρομερή προέλαση των οπλών από αρχέγονα όντα, θαρρείς διαπερνούν το σώμα μου. Ερινύες περιγελούν τη φοβερή τρικυμισμένη σιωπή μου. Κι’ η νύχτα μια αιωνιότητα. Χάος. Ξημέρωμα μέσα στη σιωπή των αστεριών που σβήνουν. Κι’ εκείνη, κάπου εδώ, κοντά μου είναι, το αισθάνομαι. Ξέρω πως ακούει το δικό μου ανάκουστο κάλεσμα. Νιώθω την αύρα της σκέψης της. Τη χρειάζομαι κι’ αυτή το ξέρει, μου στέλνει το χαμόγελο της και μου φτάνει. Τα λουλούδια του ονείρου ξυπνούν, ανοίγουν φωτίζουν. Η μέρα απ’ τη δροσιά της δρόσισε. Σβήνει πεθαίνει το χάος. Οι καταιγίδες κατεδαφίζονται. Μιά στάλα φως και σήμερα από το φως της. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη justin : 05-03-10 στις 09:02 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
πολύ ωραιο...
![]()
|
![]() |
|
||||
Nelly, maralin, mixanobios.
Σας ευχαριστώ που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε στίχους που γράφτηκαν τότε, πολλές φορές σε πρόχειρα χαρτιά, μουτζουρωμένα από δάκρυα, τσαλακωμένα από πόνο. Σας έδωσα μια περίληψη από ένα πολύ μεγάλο (ποίημα) πενήντα σελίδων. Να είστε πάντα καλά Γιάννης |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην justin για αυτό το μήνυμα: | ||
vviola (07-01-11) |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Νεφέλη
Έχουν περάσει πέντε χρόνια που είδα για τελευταία φορά τα μάτια της, που το ίδιο βράδυ έγραψα αυτά που διαβάζεις και που δημοσιεύτηκαν τότε κάπου.
Μου ζήτησες να γράψω… Σου αφιερώνω λοιπόν αυτή τη δική μου πραγματική ιστορία… Τώρα που ο κύκλος έκλεισε, που μίλησα με τα δάκρυα της, που μπήκα στα μάτια της και διάβασα τα μυστικά τους, δεν υπάρχει πια λόγος ένα μυστικό που κρατούσα τόσα χρόνια φυλαγμένο στην καρδιά μου, να παραμένει μέσα μου. Θέλω λοιπόν να το μοιραστώ με σας, να ξαλαφρώσω, τώρα που και το τρένο πλησιάζει στον τελευταίο σταθμό. Δεν σας γνωρίζω προσωπικά και δεν με γνωρίζετε, λέω σε σας αυτά που θα έλεγε κανείς μπροστά σε μια εικόνα, στο πρόσωπο δηλαδή το άγιο που κρύβεται πίσω από μια απλή ζωγραφιά. Μπορεί να μην μπορέσετε να με καταλάβετε λόγω διαφοράς ηλικίας ή γιατί εγώ έζησα σε άλλες εποχές σε σχέση με τις δικές σας. Τα χρόνια πέρασαν και η χωρίστρα που τότε κάναμε στα μαλλιά σκεπάστηκε με χιόνια.. … … Το όνομα της Νεφέλη. Ένα ανεπανάληπτης ομορφιάς πλάσμα. Εγώ είκοσι δύο χρόνων περίπου τότε κι’ αυτή λίγο μικρότερη γύρω στα δέκα εννέα με είκοσι. Εγώ της έμαθα να καταδύεται στα βάθη της θάλασσας κι’ αυτή τι θα πει έρωτας μεγάλος. Ένας χρόνος ψυχικής ανεπανάληπτης ερωτικής θύελλας. Όμως τα φώτα της ράμπας έσβησαν ξαφνικά ένα βράδυ, έσβησαν γιατί δεν υπήρχαν ηθοποιοί να παίξουν το έργο, αιτία, ένα μεγάλο ψέμα, το ίδιο ακριβώς και για τους δυο μας. Όμως εγώ δεν έπαψα ποτέ να την αγαπώ και να γράφω για εκείνη. Οι μετέπειτα έρωτες δεν στάθηκαν ικανοί να σβήσουν τη δική της φωτιά. Σε κάθε πακέτο τσιγάρων που πετούσα ήταν γραμμένα και δυο τρία στιχάκια με το όνομα της. Το φετινό καλοκαίρι πέρασα από το μέρος εκείνο του πρώτου σ’ αγαπώ όπως έκανα σχεδόν κάθε χρόνο. Ήταν ένας μεγάλος βράχος δίπλα στο κύμα. Πάντα εύρισκα και κάποιο σημάδι χαραγμένο με πέτρα πάνω του. Ήμουν σχεδόν σίγουρος πως το δικό της χέρι τα λάξευε κατά καιρούς. Πέρασαν δέκα περίπου μέρες όταν στην επιστροφή είπα να περάσω πάλι, κάτι μου έλεγε πως αυτή τη φορά θα ήταν εκεί...... Καθόταν δίπλα στο κύμα σκαλίζοντας αφηρημένα την άμμο. Λες και δεν πέρασαν τα χρόνια, γκρίζα μαλλιά μα ήταν όμορφη όπως παλιά. Πλησίασα αθόρυβα και κάθισα δίπλα της... Με κοίταξε με τα καταπράσινα μάτια της που στη στιγμή γέμισαν δάκρυα, δάκρυα πολλά, τόσα που ποτέ θεός δεν θα μπορούσε να ζητήσει. Σε περίμενα μου είπε μέσα στ’ αναφιλητά της με τρεμάμενη φωνή... ... .... Θα είχα κάνει λίγα βήματα φεύγοντας όταν ένα κοριτσάκι πέντε με έξι χρόνων περίπου που έπαιζε στην άμμο λίγο πιο πέρα έτρεξε στην αγκαλιά της και της είπε απορημένο, γιατί κλαις γιαγιά; Από χαρά κλαίω καλό μου του είπε εκείνη, γιατί ξέρω πως μ’ αγαπάς! Τυχαία συνάντηση. Την είδα ένα μεσημέρι πάνω στην άμμο να σκαλίζει δυο καρδιές, στο ίδιο μέρος που της κράταγα το χέρι, τις ανοιξιάτικες εκείνες τις βραδιές. Πέρασαν χρόνια γκρίζα τα μαλλιά της μα είναι όμορφη όπως παλιά, απέριττη, ανάλλαγη η θωριά της, εξαίσια οπτασία στην ακρογιαλιά. Τα μάτια μου στα μάτια της χαθήκαν χλόμιασε η πλάση κι’ έγινε σεισμός φλέγεται η θάλασσα τ’ απύθμενα φανήκαν σ’ άλλη διάσταση περνά ο λογισμός. Μάτια μου μεγάλα πλουμισμένα ξενύχτια μου παλιά τραγουδισμένα ήσουνα φάρος στη ζωή στα όνειρα μου δεν έπαψα να σ’ αγαπώ εγώ χαρά μου. Αισθαντική μου χαραυγή μεθυστική του έρωτα μου ναϊάδα, της ύπαρξης μου πρύμισμα, του κόσμου μου καταύγαστη πλειάδα. Δόσμου τα χέρια σου να βρούμε αναπολήματα εκείνα των χαρούμενων μεθυστικών στιγμών, να ξαναγράψουν οι καρδιές μας έκθεση ιδεών, να ημερέψουν του χειμώνα μας τα κύματα. Άσε το δάκρυ της ψυχής σου να φιλήσω όπως παλιά καρδιά μου να μεθύσω και να σου πω, εγώ γλυκιά μου και στα χιόνια σ’ αγαπώ. Λευκό μου περιστέρι άλλο μη κλαις τα γκρίζα σύννεφα για λίγο διώξε, πως ήμαστε στα όνειρα του χθες, πως δε χωρίσαμε ποτέ χαρά μου νιώσε. Κι’ αφού το θέλησε η μοίρα ομορφιά μου, δόσμου τα δάκρυα σου πάρε τα δικά μου, στα σκαλοπάτια της ζωής τα τελευταία, παρηγοριά στα ταξιδέματα μας τα μοιραία.
|
![]() |
|
||||
ενα ευχαριστω ειναι πολυ λιγο.....
![]() ![]() θα το κανω save στην καρδια μου.... ![]()
Ειναι η ζωη πολυ μικρη....μη το ξεχνας...... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maralin : 09-10-10 στις 09:38 |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην maralin για αυτό το μήνυμα: | ||
justin (09-10-10) |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Ένα ευχαριστώ είναι πολύ μεγάλο όταν είναι αληθινό…
![]() |
|
![]() |
|
||||
Ακόμα...
Και πάλι στης ζωής το ξεχασμένο ξενυχτάδικο, εξοστρακίζω τις παλιές στημένες παραισθήσεις, μπαρκάρω σ’ ένα όνειρο καινούργιο διαβατάρικο, στις πλάνες διεισδύω των ματιών της, τις αισθήσεις. Περιδιαβαίνω νιές, γειτονιές κοσμικές, το καινούργιο παλτό μου προβάρω, ανασκευάζω φθαρτές, παλιές πρακτικές, τ’ αναδυόμενα μου τα θέλω, μοστράρω. Εξωτικό χαρμάνι ευφορίας ακραίων στιγμών, στη πυρά μελαγχολίες κι’ αναίτιες θλίψεις, στη γκιλοτίνα τα άπλερα πάθη γκρίζων καιρών, στον καιάδα και οι αφορισμένες μου τύψεις. Κλείνω ματιές, ερωτιάρικα άλικα χείλη φιλάω, λες και ήταν χθες, με τα φτερά τα δικά μου πετάω. Της Αθήνα τα βράδια, Παρθενώνες κι’ ατλάζια και της ζωής σαν και πρώτα κουλαντρίζω τα νάζια.
Έως αν τον έτερον προπέσειν Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη justin : 06-08-12 στις 13:08 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Ποιητής…
Είσαι ποιητής. Μα όσο γυρίζει ο ήλιος κι’ ο ίσκιος της πένας σου τρανέψει, το μελάνι σου ζωγραφίζει, το πιο όμορφο όνειρο φυσικής τελείωσης που έδωσες ποτέ. Είσαι ένας άλλος ποιητής, είσαι προφήτης. Γιατί έχεις μέσα σου την πίστη, την υπεράνθρωπη δύναμη του πρωτομάστορα. Γιατί συνταιριάζεις και ζεύεις το ήμερο με το άγριο, ξέρεις το χτες, πλάθεις το σήμερα, μαντεύεις το αύριο. Ημερεύεις το ρολόι του χρόνου. Στύβεις τις πέτρες κι’ απ’ το δάκρυ τους να δροσιστείς. Ακούς το ανάκουστο. Είσαι μέσα σ’ όλες τις μορφές, του έρωτα, της τρέλας, του πόνου. Σπάζεις τους φραγμούς της ύπαρξής σου. Στην αληθινή αλήθεια σιωπάς, υμνείς το αλάνθαστο, γεφυρώνεις το κενό, γνωρίζεις το άγνωστο. Ζεις τα συναισθήματα της ήττας, της ταπείνωσής σου. Γίνεσαι ο άρρωστος, ο πικραμένος. Γίνεσαι το ανεπιθύμητο, το ποθητό το αισθητό, το υπεραισθητό. Ο σοφός ο μεγάλος, μα κι’ ο εγκληματίας ο καταραμένος. Ορθώνεσαι στην απορία, στο ακατόρθωτο. Λιώνεις τον πάγο της καρδιάς, με τη μεγάλη φωτιά , την αγάπη. Είσαι αυτεξούσιος, χαμογελάς καμιά φορά στην αυταπάτη, διυλίζεις τη σκέψη σου, ακουμπάς το αόρατο. Γι’ αυτό εσύ ο ποιητής γίνεσαι προφήτης. Της απουσίας, του κενού ο χτίστης. Ο κυνηγός της αληθινής ζωής. Προσεύχεσαι στον άγραφο στίχο της δικής σου προσευχής. Αφιερωμένο σε σένα τον άγνωστο ποιητή…
|
![]() |
|
||||
Πολύ καλό ποίημα Γιαννη,συγχαρητηρια
![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
|
||||
Κοχλάζουν κενό...
(Από το άδειο ημερολόγιο μιας ψυχής) Πράνα και τσι απ’ την Ινδία την Κίνα ένα πακέτο οξειδωμένες αναμνήσεις σκιές ασάλευτες συμπαντικού πυρήνα διάττοντες φευγάτες παραισθήσεις. Ονειροσύννεφα που παρελαύνουν στον κύκλο τον ατέρμονα του νου έναν δραπέτη της ζωής που συλλαμβάνουν σιωπές ναυάγια καιρού αλλοτινού. Φθαρτές εικόνες στη ματιά του αναπλάθει τρικυμισμένες κβαντικές αριθμομηχανές είναι ο κόσμος του ο άυλος τρύπιο καλάθι από την πράνα την ασύλληπτη στο αχανές. Η θύμηση της σε παρθένο όνειρο που μένει της άναρχης αγρύπνιας του πολύ σημαντικό από το χέρι της κρατά την ειμαρμένη το τάχυον στον κόσμο του ελπίδα γιατρικό. Πληροφορίες: Οι παραπάνω στίχοι προέκυψαν από το ημερολόγιο – βιβλίο, τριάντα μιας (31) σελίδων. Το ημερολόγιο είναι το αλεξικέραυνο, ο κεντρικός δέκτης καταγραφής των ψυχικών καταιγίδων, ο σταθμός καταγραφής σημάτων, από δέκα επτά (17) διαφορετικές πηγές, δηλαδή από πάσχοντα άτομα διαφορετικών ηλικιών και φύλων. Κοχλάζουν κενό. (Ημερολόγιο) Σελίδα 1η Ανθισμένες κερασιές. Άχρωμα και άοσμα λουλούδια. Ίσως το μπλάβο τ’ αρχέγονο χώμα να φταίει, ή μήπως η μεγάλη πέτρα στις παρθένες ρίζες? Χαράματα. Οι αστραπές έφεραν βροχή. Καταιγίδα στον καταποντισμένο ουρανό. Παλλόμενοι αστρικοί σηματοδότες. Χάος. Ο ξεροπόταμος φούσκωσε, στο πέρασμα του παρασύρει τα πάντα. Τα κίτρινα φύλλα των δέντρων ταξιδεύουν στο άγνωστο. Σελίδα 10η Ξημέρωμα στου φεγγαριού το δορυφόρο. Ζοφώδεις ερημιά. Τύμβοι συλημένων ονείρων. Ήλιος. Φωτιά το χαμόγελο του. Καψαλισμένα δέντρα, απομεινάρια της κάψας του. Απολιθωμένα ζαχαρωτά, άγνωστη γεύση. Καυτός άνεμος, το χαρακωμένο έδαφος υπομένει. Ο ορίζοντας πλησιάζει, το υγρό στοιχείο έρχεται. Οφθαλμαπάτη. Σελίδα 17η Η σκοτεινή ύλη πλημμυρίζει το κενό, τα συμπαντικά τέρατα αλυχτούν, έρχονται. Η Ανδρομέδα η κανιβαλική πλησιάζει. Ο δορυφόρος του φεγγαριού σείεται, τρεμοσβήνει. Το τρένο της ερήμου πλησιάζει στο σταθμό. Κάπου θα υπάρχει μια όαση ελπίδας. Ίσως στο διαμαντένιο στεφάνι του ήλιου. Σελίδα 25η Η ζεστή άμμο στις ερήμους τ’ ουρανού, απ’ το λιοπύρι του μεσημεριού, διαπερνά τις σκιές των βράχων. Μυθεύματα οι πλανητικές οάσεις. Η θάλασσα του απείρου γεμάτη υπολανθάνουσες υπάρξεις. Όντα γεννιούνται και χάνονται στο κενό που κοχλάζει. Σελίδα 31η Το άρμα των ανέμων πλησιάζει. Υπάρχει μια θέση άδεια δίπλα στο παράθυρο. Η Ανδρομέδα είναι πολύ κοντά, πεινασμένη φαίνεται. Ο δορυφόρος του φεγγαριού χάνεται. Επί τέλους νυχτώνει. Ταξίδι στο άγνωστο. Σ’ ευχαριστώ Άναρχε μου.
Έως αν τον έτερον προπέσειν Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη justin : 06-08-12 στις 11:08 |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην justin για αυτό το μήνυμα: | ||
maralin (21-07-11) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|