![]() |
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
|
![]() |
|
|||
Παιδιά είναι προφανές πως όλα αυτά τα ξέρουν, για αυτό και τα συγκαλύπτουν από τον κόσμο … Απλούστατα διότι δεν τους συμφέρει να αποκαλυφθεί το μεγαλείο της γλωσσάς μας και όχι μόνο. Αυτά είναι μόνον ένα κομματάκι από τα πολλά άλλα που δεν μάθαμε ποτέ και δεν θα μάθουμε ποτέ . Είναι λοιπόν χρέος κάθε Έλληνα που κατέχει κάποια απόδειξη , λόγου χάρη ο χρήστης Purple Anemone να τα δημοσιεύσει ώστε να μπορέσουμε να τα συγκεντρώσουμε και να τα αποστείλουμε σε κάποιον φορέα ίσως … επίσης θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον χρήστη αυτό για την συνεισφορά του κειμένου στο ίντερνετ .
|
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
||||
![]()
|
![]() |
|
||||
Ωριμότητα είναι να παραδέχεσαι και να αναθεωρείς ακόμη κι αυτά τα Πιστεύω σου.
Επιπολαιότητα είναι να θεωρείς ότι η γνώμη σου είναι αντικειμενική. Βλακεία είναι να πιστεύεις ότι κατάγεσαι από Υπερανθρώπους. Ύβρη να νομίζεις ότι είσαι η πηγή της γνώσης. Γιατί σας χαλάει τόσο πολύ ο Gildor και πέσατε όλοι να τον φάτε; Η διαφορετική άποψη είναι η ουσία της συζήτησης. Έχετε επιχειρήματα; Πείτε τα! Τα "διάβασα", άκουσα", "λέγεται", "Πιστεύω" κτλπ είναι υπεκφυγές. Τα ερωτήματά του παραμένουν, απαντήστε του! Όλη η Παγκόσμια Γλωσσολογική Κοινότητα τον συνδράμει! Απ' την Ελλάδα μόνο ο"Δαυλός" και οι "μελετητές" ουφολόγοι, Τιτάνες και Εκατόγχειρες των Ταρτάρων και του πνευματικού σκότους τον πολεμούν. ΑΡΚΕΤΑ!!!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.Διαβάστε και λίγο για τα Σανσκριτικά. Γλώσσα με πιο πλούσια μορφολογία από τα Αρχαια ελληνικά,πλουσιοτερο κλιτικό σύστημα και κατά πολλούς αιώνες αρχαιότερη. Δεν είναι δυνατόν στις ΙΕ γλώσσες να υπάρχουν χιλιάδες ομοιότητες,όχι μόνο στην ακουστική ή γραπτή αναπαραστασή τους ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ και στη ΣΗΜΑΣΙΑ τους(απαραίτητη προϋπόθεση στην Επιστημονική Γλωσσολογία για την ταξινόμηση μιάς γλώσσας σε κάποια οικογένεια γλωσσών) και εμείς να λέμε ότι η Αρχαία ελληνική είναι η μητέρα γλώσσα!! Είναι εντελώς ΑΝΟΗΤΟ! Επίσης είναι εντελώς ανόητο όταν βρίσκουμε φωνητικές ομοιότητες ανάμεσα σε δύο γλώσσες να τις θεωρούμε συγγενικές!! Π.Χ η καινούρια μόδα που "ανακαλύπτουν" ελληνικές λέξεις στις γλώσσες της Πολυννησίας!!!!! Το ελλ. /pater/ 'πατέρας΄με το Πολυννησ. /patar/ που μπορεί να σημαίνει ΄κρασί΄. Το παράλογο γίνεται αμέσως λογικό γι'αυτούς: Στο ερώτημα <<Πώς οι Α.Έλληνες έφτασαν εκεί;>> Σε αποστομώνουν <<Μα η Αργώ πετούσε, ήταν διαστημόπλοιο>>!!!!!!!!!! Ωραία, Ελλάδα-Πολυννησια δυό ώρες δρόμο με την Αργώ το 2000π.χ!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη epigonos : 14-02-09 στις 03:31 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Αρα δεν είναι λάθος του γκίλ.... |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Εδώ μέσα το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βρεις Λιακόπουλους. Μισώ τις υπερβολές ένθεν και ένθεν, τις τάσεις ότι πήγαν πρώτοι οι Έλληνες στο φεγγάρι αλλά και στον αντίποδα τον μηδενισμό του μεγάλου πολιτισμού που γεννήθηκε στην χώρα μας. Μας μειώνουν οι χαρακτηρισμοί σου, ας ηρεμήσουμε λίγο αν θες να μιλήσουμε πολιτισμένα.
|
![]() |
|
||||
Δεν αναφέρομαι σε κανένα συγκεκριμένο άτομο από την κοινότητα. Απλώς Επισημαίνω ότι η άποψη του Γκίλντορ είναι η επικρατούσα και η πιο ισχυρή θέση της επιστήμης σήμερα η οποία έχει ένα πολύ ισχυρό και μεγάλο θεωρητικό υπόβαθρο.Άλλωστε όλες οι επιστημονικές κατακτήσεις της ανθρωπότητας βασίστηκαν στην παρατήρηση και τη διατύπωση Υποθέσεων, που αποδείχτηκαν ή όχι μέσω πειραμάτων. Επιθετικότητα είναι το μόνο που δεν χαρακτηρίζει τις απόψεις μου. Το "γηράσκω αεί διδασκόμενος" πρέπει να είναι ο πιλότος όλων μας και να είμαστε έτοιμοι να αποδεχόμαστε τα λαθη μας και να τα διορθώνουμε. Τέλος, συγγνώμη αν ένιωσες προσβεβλημένος-δεν ήταν στις προθέσεις μου- από την άποψή μου. Η αγάπη μου για την Αρχαία Ελλην.Φιλολογία είναι δεδομένη και δεν αναιρείται με την παραδοχή ότι δεν είναι η γενέτειρα του παγκόσμιου πολιτισμού. |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Καλώς μας ήρθες.
|
![]() |
|
||||
Η αμυντικη μου σταση, οπως ειπα, δεν ειναι για να υποστηριξω καποια αποψη αλλα γιατι με εχουν κουρασει οι κλισε αντιδρασεις οποτε θιγεις ενα τετοιο θεμα. Αντιδρασεις που παντα εχουν να κανουν με προσωπικες γνωσεις, ασχετως αν ολα τα εγκυκλοπαιδικα βιβλια δεν αναφερουν τιποτα απο αυτες. Αντιδρασεις που σταματουν οταν επισημαινεις τα παραδοξα τους, οπως εγινε και εδω περα οπου οι απαντησεις μου αγνοηθηκαν απο ολους. Δεν αμφισβητω ουτε αμφιβαλλω οτι ο Ξενιος και ο καθενας εχει διαβασει πολλαπλασια απο μενα. Οι αντιδρασεις ομως ειναι παντα προκαθορισμενες και δεν προχωρούν πέρα απο το προκαθορισμένο σημείο. Και οσο και αν ωρύεται (με το δίκιο του) ο Τερτιος ή ο Ξένιος για αυτα που ξερει, δεν εδωσε απαντησεις στις ερωτησεις μου, ούτε θα κάνει κάτι να αλλάξει τα εγκυκλοπαιδικά βιβλία ή τουλάχιστον να μοιραστεί αυτά που ξέρει στη Wikipedia προφανώς επειδή έχει καλύτερα πράγματα να κάνει. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Πιστευω καποιος που θα ενδιαφεροταν πραγματικα για την αληθεια, το λιγοτερο που θα μπορουσε να κανει θα ηταν να παραθεσει στη Wikipedia τις γνωσεις του με παραπομπες. Ακομα και αν ανοιξει παραγραφο με τιτλο 'Εναλλακτικες θεωριες'. Εγω ετσι θα εκανα. Το τι θα μου αποδειξει ο καθενας εμενα προσωπικα, ή τί απόψεις και μελέτες γράφει στο blog του δε λεει τίποτα. Αν η αληθεια ειναι οτι εμεις εφευραμε τη γραφη μας, ελπιζω να λαμψει καποτε ![]()
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 14-02-09 στις 16:23 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Έστω ότι είναι φοινικικής προέλευσης. Σε τι μειώνει την αξία της Α.Ε. γλώσσας αυτό το γεγονός; Αναιρεί την υπέροχη γλώσσα που δημιούργησαν οι πρόγονοί μας; Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι Α.Ελληνες έκαναν την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ να αντιστοιχίσουν ένα σύμβολο(γραπτή αναπαράσταση), με ένα φθόγγο (ήχο) με αποτέλεσμα την δημιουργία του πρώτου Φωνητικού Αλφαβήτου, σε τι βλάπτει ή μειώνει την αξία της πράξης ,η καταγωγή του; Αναιρεί την εξαίσια γραμματεία η οποία έγινε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ και οδηγός της παγκόσμιας σκέψης; Σημασία δεν έχει αν κάτι το παίρνεις από κάποιον άλλον ή το δημιουργείς εσύ, αλλά το ΤΙ κάνεις μ' αυτό! Και οι Α.'Ελληνες μας το απέδειξαν!!!! Ας ασχοληθούμε,λοιπόν, με την γλώσσα στην εξέλιξή της και ας αφήσουμε κατά μέρος τις "μυθολογικές" και "εθνικιστικές" της διαστάσεις. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη epigonos : 16-02-09 στις 14:28 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|