![]() |
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Εν ολίγοις, γιατί όλοι μιλάμε κι όλοι καταλαβαίνουμε, διότι δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουμε.
Το ΕΣΡ, νομότυπα έριξε τις καμπάνες του. Καλώς έκανε, γιατί υπήρχε παρανομία. Αν υπήρχε δικαιοσύνη, θα έπρεπε να ρίξει και σε πολλούς άλλους. Όμως δεν υπάρχει. Γεννώνται έτσι πολλά ερωτηματικά για τους λόγους που οδήγησαν το ΕΣΡ να κάνει αυτήν την επιλεκτική τιμωρία. Μήπως επειδή ήταν μια "ελεύθερη" ή "λιγότερο δεσμευμένη" ή "δεσμευμένη από άλλους" φωνή; Ίσως. Το σίγουρο είναι ότι όταν κάποιος τιμωρείται δίκαια, ενώ όλοι διαφεύγουν της ίδιας τιμωρίας που τους πρέπει, τότε υπάρχει αδικία. Το μόνο που - κατά τη γνώμη μου - μένει σε μας, εμάς που ζούμε σε μια κοινωνία όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη, είναι να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια που προκάλεσαν τη φίμωση μιας "διαφορετικής φωνής". Εύχομαι, να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας, έτσι ώστε να αγωνιστούμε επιπλέον για να ανατρέψουμε το καθεστώς της αδικίας, και να χτίσουμε μια πραγματικά ευνομούμενη και δίκαιη κοινωνία. Όμως αυτό θέλει αυτοκριτική, μετάνοια και προσπάθεια. Μπορούμε; Σημείωση: Με γκρί, αυτό που για άλλους δεν είναι σημαντικό.
|
![]() |
|
||||
Πρόκειται για παραπληροφόρηση όσων φωνάζουν για να επιβληθούν με το έτσι θέλω. Αν πας στη σελίδα του ΕΣΡ θα δεις ότι έχει ρίξει καμπάνες σε πολλούς άλλους (τριψήφιος αριθμός αποφάσεων μόνο τον τελευταιο μήνα). Ειδικότερα, μόνο στην απόφαση για το Kontra υπάρχουν επίσης πρόστιμα στα κανάλια ΑΝΤ1, ΑΙΓΑΙΟ ΤV, ΝΕΤ, ΑLTER, REAL FM και MAXIMUM FM. Άρα, το σύμφωνα με τους επικριτές "κατευθυνόμενο" ΕΣΡ ρίχνει ταυτόχρονα καμπάνες τόσο σε κυβερνητικά όσο και σε αντι-κυβερνητικά κανάλια. Γιατί άραγε επιλέγουν να διαμαρτύρονται μόνο για τα δεύτερα; Τέλος πάντων, επί της ουσίας δεν ισχύει αυτό που κοπανάνε όλοι ότι δήθεν μόνο το Kontra στοχοποιήθηκε και όλοι οι άλλοι περνάνε ζωή και κότα (φυσικά δεν εξετάζω αναπόδεικτες ισοπεδωτικές δηλώσεις του στυλ "όλοι είναι παράνομοι"). Γιατί λοιπόν έγινε φασαρία ειδικά για το Kontra και όχι πχ και για τον ΟΤΕ, που έφαγε σε δύο περιπτώσεις ολική απαγόρευση εκπομπής; Υπάρχει η περίπλοκη εξήγηση, ότι η κυβέρνηση και οι σκοτεινοί κύκλοι που είναι πίσω της έχουν βάλει χέρι στο ΕΣΡ, το έχουν κάνει να βγάζει σχιζοφρενικές αποφάσεις και ειδικά σε αυτή την περίπτωση άλλαξαν την απόφαση, ενώ το άφησαν ανενόχλητο να πυροβολήσει πχ τον ΟΤΕ. Φυσικά, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση, όλοι αυτοί είναι μιλημένοι και κανείς άλλος δεν έτυχε να δει, να ακούσει ή να προβληματιστεί για τίποτα μέχρι που το ανακάλυψαν οι αγωνιστές της ελεύθερης έκφρασης. Υπάρχει και η απλή εξήγηση, δηλαδή το έργο που έχουμε δει αμέτρητες φορές στην Ελλάδα: Αφενός ο παράνομος κ. Ταδόπουλος φωνάζει "ξέρεις ποιος είμαι εγώ", απειλεί και βρίζει δυνατότερα, αφετέρου συμφέρει την τωρινή, όχι αμελητέου μεγέθους αντιπολίτευση, για καθαρά μικροκομματικά οφέλη, να υιοθετήσει τις απόψεις του. Διαλέγεις και παίρνεις.
|
![]() |
|
||||
Στον ΑΝΤ1 έβαλαν προστιματάκι, επειδή μία καλλίγραμμη μοντέλα, αποκαλύφτηκε περισσότερο του δεόντως. Και φυσικά έκαναν τον Κυριακού με τα κρεμμυδάκια.... Χθες στο Mega Channel, που αυθαίρετα έβγαλε την είδηση, ότι ο τέως πρωθυπουργός, αποκάλεσε το μνημόνιο, αναγκαίο κακό, (κάτι που διέψευσε αμέσως και δεν το μετέδωσαν), τι πρόστιμο θα βάλουν;
|
![]() |
|
||||
δικαιουται η ανωνυμος να αποφασισει την τροποποιηση του δικου της καταστατικου ετσι ουτως ωστε να εξυπηρετει τα δικα της συμφεροντα και μονο κατα τον καλυτερο τροπο αποφασιζωντας το αντικειμενο της υποχρεουται να συμπεριλαβει στο καταστατικο της στο αρθρο "σκοποι της εταιρειας" ειτε σαφως ειτε (προσεξε το αυτο) ασαφως* ποιοι ειναι αυτοι δεν υποχρεουται φυσικα να καταθεσει "δικαιολογητικα" για το ποιοι ειναι οι σκοποι της εταιρειας (το κολπο με τα δικαιολογητικα ειναι μια μεθοδος να μην σου δωσουν την αδεια εν προκειμενω ) ανακοινωσε λοιπον η εταιρεια δια του νομιμου εκπροσωπου αυτης την προθεση της να προσθεσει στο "ψυχαγωγικο" καναλι της και ειδησεις εαν δεν συντρεχουν ειδικοι λογοι (πχ ακαταλληλο ποινικο μητρωο και κατι αλλα που δεν ειναι χρησιμα στην παρουσα φαση) αυτη η διαδικασια ειναι η νομιμη και δεν δικαιουται το κρατος υπο την μορφην του ερς η αλλη να παρεβει καθ οιονδηποτε τροπο εκτος φυσικα αν οι εκπομπες παραβουν τον σχετικο κανονισμο οποτε θα υπαρξουν θεωρητικα τα σχετικα προστιμα για τον λογο αυτο * πχ η εταιρεια μπλα μπλα εχει σκοπον την κατασκευην και εμποριαν μπλα μπλα τουτο αναφερωμενον ενδεικτικως και ουχι περιοριστκως ως επισης την ανα πασαν στιγμην τροποποιηση του σκοπου της κτλ κτλ το ειπα και πιο πριν δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα (βασικα αδιαφορω πληρως) απλα με ενοχουν οι φετφαδες απο οπου και αν προερχονται ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
|
||||
Δεν αστειεύομαι ποτέ όταν λέω ότι ο τάδε νόμος λέει αυτό ή το άλλο.
Μπορείς να διαβάσεις (δωρεάν) στο Εθνικό Τυπογραφείο το νόμο 3592/2007 (ΦΕΚ 161Α, άρθρο 5, παράγραφος 13) που λέει ότι όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης υποχρεούνται μία μόνο φορά να καταθέσουν στο Ε.Σ.Ρ. υπεύθυνη δήλωση για το χαρακτήρα του προγράμματός τους, ως ενημερωτικού ή μη ενημερωτικού.
|
![]() |
|
||||
Ο Alpha αγόρασε ένα μικρό κανάλι που ειχε μονο αγγελίες και το μετέτρεψε σε καθαρά δημοσιογραφικό, το Channel 9. O ΑΝΤ1 πήρε το Μακεδονία, που ήταν μονο τραλαλα και το εκανε επίσης δημοσιογραφικό. Το Contra αγόρασε μεν το Τηλεφώς, αλλά άλλαξε η εταιρεία και δηλώθηκε ενημερωτικό. Το να δηλώσεις ένα κανάλι, ενημερωτικό, σε υποχρεώνουν να έχεις τουλάχιστον 30 δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ. 40 προσέλαβε. Το άλλαξε από το 9 και το Μακεδονία στο Κοντρα;
|
![]() |
|
||||
πλην δεν αναφερει πουθενα τι γινεται στην περιπτωση πωλησης και κατα συνεπειαν νεας διευθυνσης οπως εγινε εν προκειμενω ![]() ![]() ![]()
|
![]() |
|
||||
Η άδεια περιλαμβάνει τρία βασικά πράγματα (άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο δ): Τη συχνότητα, το περιεχόμενο και τη διαδικασία εκπομπής. Τροποποίηση των (παραπάνω) όρων της άδειας απαγορεύεται, εφόσον είναι ουσιώδης. Με ειδικώς αιτιολογημένη άδεια του Ε.Σ.Ρ. μπορεί να λάβει χώρα επί μέρους τροποποίηση των όρων της άδειας, εφόσον δεν είναι ουσιώδης και δεν αναιρεί το περιεχόμενο του προγράμματος (άρθρο 11, παράγραφος 15). Εγώ το καταλαβαίνω σαν άδεια αυτοκινήτου. Αν έχω μια άδεια κυκλοφορίας ΙΧ, είναι δυνατόν να στην πουλήσω και εσύ με το έτσι θέλω να την κάνεις άδεια φορτηγού ΔΧ; ![]() Τέλος πάντων, μόλις το ΕΣΡ ανεβάσει την απόφαση θα μπορούμε να δούμε όλοι ακριβώς το σκεπτικό του. υγ: Συγγνώμη που δε θα απαντήσω για τα channel 9 και μακεδονία tv, αλλά δε με πληρώνει κανείς για να διαβάζω νομικά κείμενα. Κάντε μόνοι σας μια βόλτα από το ΕΣΡ να διαβάσετε για αυτά τα μπουμπούκια.
|
![]() |
|
||||
Το εντυπωσιακό είναι ότι συζητάμε με επιχειρήματα, δίνοντας ως αναφορές το ίδιο το ΕΣΡ.
|
![]() |
|
||||
αλλα εγω πχ δεν αγοραζω την αδεια αυτοκινητου αγοραζω αυτοκινητο με αδεια.. και το θεμα ειναι αν τωρα που αγορασα και εχω το ιχ ΜΟΥ, μπορω να παω σπιτι μου με αυτο η πρεπει να παω στο σπιτι του παλιου ιδιοκτητη;;; και αν ο νομος δεν προβλεπει την πωληση, μετονομασια και τροποποιηση των σκοπων του σταθμου τοτε ο νομος εχει νομικα κενο και πρακτικα παραθυρακι ελλας γαρ ![]() ![]() ![]()
εγνωρισα τον (την) ανθρωπο κι αγαπησα τα ζωα (παλαια ελληνικη παροιμια) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sknipa : 06-11-10 στις 17:46 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Εγώ λέω πως έχετε δίκιο και συμφωνώ μαζί σας σχετικά με την διαδικασία της έκδοσης μιας άδειας ή τις παρανομίες και αυθαιρεσίες των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών που ήδη έχετε πει παραπάνω.
Όμως είναι κανείς που να πιστεύει πως λίγο πριν από τις εκλογές αποφασίστηκε η φίμωση κάποιου σταθμού ήταν… Τυχαίο; Δε νομίζω!
|
![]() |
|
|||
Ίσως, ίσως όχι. Πότε ξεκίνησε να εκπέμπει δελτίο ειδήσεων ο συγκεκριμένος σταθμός και πότε άρχισε να εξετάζεται η απόφαση από το ΕΣΡ; Στο αρχείο τους δεν βρίσκω τίποτα σχετικό, έχει κάποιος συγκεκριμένο URL;
|
![]() |
|
![]() |
|
||||
O Σταθμός λειτουργεί περίπου 7-8 μήνες ως ενημερωτικός, με την νέα του νομική υπόσταση.
|
![]() |
|
||||
περί μνημονίου και όρων δανεισμού...
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|