Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολογήστε το θέμα Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 03-07-11, 19:33
HelenA Ο χρήστης HelenA δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 19-02-13 14:12
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Ψαρονέφρι με πατάτες στο φούρνο

ψαρονέφρι 1 κιλό (κομμένο σε φιλετάκια)
πατάτες 1 1/2 κιλό

Υλικά Μαρινάδας
λάδι 1 φλυτζάνι του καφέ
μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
ξύδι μπαλσάμικο 2 κουταλιές της σούπας
σκόρδο 2 σκελίδες
φύλλα δάφνης 2
δενδρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε το ψαρονέφρι σας και το στραγγίζετε καλά.
Μέσα στο multi χτυπάτε όλα τα υλικά της μαρινάδας, δηλαδή την μουστάρδα το λάδι, το μπαλσάμικό τα φύλλα της δάφνης το σκόρδο, το δενδρολίβανο και αυτό το μείγμα το ρίχνετε στο ψαρονέφρι και το αφήνετε .

Κόβετε τις πατάτες (όπως σας αρέσουν)

Μέσα σε ένα σκεύος βάζετε ένα ποτήρι νερό, λίγο λάδι (όσο συνηθίζετε να βάζετε) και μουστάρδα. Τα ανακατεύετε και περιχύνετε τις πατάτες μ'αυτό.
Κατόπιν ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι την ρίγανη και το δενδρολίβανο.
Τις ψήνετε για 3/4 της ώρας. Όταν οι πατάτες σας είναι σχεδόν έτοιμες αραδιάζετε από πάνω τα μαριναρισμένα φιλετάκια σας.
Τα ψήνετε για 1/4 από την μια πλευρά και για 10 λεπτά από την άλλη.
( Αν οι πατάτες σας χρειαστούν κι άλλο νεράκι προσθέτετε, πάντα έχουμε ζεστό νεράκι όταν μαγειρεύουμε)

Αυτό το φαγητό το κάνω πολύ συχνά και μας αρέσει γιατί γίνεται πολύ μαλακό το κρέας. Δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα, όποιο από τα υλικά δεν σας αρέσει όπως το σκόρδο μπορείτε να μην το βάλετε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη HelenA : 03-07-11 στις 19:40
Απάντηση με παράθεση
The Following 3 Users Say Thank You to HelenA For This Useful Post:
maralin (03-07-11), Nikoscot (03-07-11), Xenios (03-07-11)
  #2  
Παλιά 03-07-11, 19:40
Το avatar του χρήστη Nikoscot
Nikoscot Ο χρήστης Nikoscot δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 22-08-14 03:21
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Το επόμενο φαγητό για δοκιμή
H δάφνη στο μπλεντεράκι (αν διαλυθεί καλά) δίνει πολύ ωραίο άρωμα σε όποιο φαγητό και να μπεί.
__________________
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars." Oscar Wilde
Απάντηση με παράθεση
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Nikoscot για αυτό το μήνυμα:
maralin (03-07-11)
  #3  
Παλιά 03-07-11, 20:07
Το avatar του χρήστη maralin
maralin Ο χρήστης maralin δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 20-10-14 23:29
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
μας ανοιξες την ορεξη ΕλενακιΕυχαριστουμε για την πολυ ωραια συνταγη!!
__________________
Ειναι η ζωη πολυ μικρη....μη το ξεχνας......
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 03-07-11, 23:10
Το avatar του χρήστη Maria.
Maria. Ο χρήστης Maria. δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 18-11-11 23:40
Τα ξερά φύλλα δάφνης δεν τα έχω πολτοποιήσει ποτέ για κάποια συνταγή. Ξερά χρησιμοποιείτε εδώ; Αν είναι να την δοκιμάσω (γιατί μου φαίνεται πολύ νόστιμη) λέω να βάλω ένα φύλλο και να το κόψω με το χέρι μου για να μπορέσω μετά να το αφαιρέσω. Φοβάμαι μήπως πικρίσει η δάφνη.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 03-07-11, 23:59
Το avatar του χρήστη Nikoscot
Nikoscot Ο χρήστης Nikoscot δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 22-08-14 03:21
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Όχι δεν πικρίζει η δάφνη (η ρίγανη, ναι).
Το φύλλο το πιο πιθανό να είναι ξερό.
Αν το αλέσεις καλά με το μπλέντερ, δεν θα χρειαστείς να βγάλεις τίποτα.
Υπάρχει και δάφνη σε σκόνη αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ
__________________
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars." Oscar Wilde
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 05-07-11, 23:53
Το avatar του χρήστη Maria.
Maria. Ο χρήστης Maria. δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 18-11-11 23:40
Έχω δάφνη σε γλάστρα και χρησιμοποιώ τα φύλλα της αποξηραμένα. Οπότε θα το δοκιμάσω!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:13.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.