Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Επιστήμη & Εκπαίδευση > Ιατρικές συζητήσεις
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολόγηση: Αξιολόγηση θέματος: 8 Ψήφοι, 4,88 κατά μέσο όρο. Τρόποι εμφάνισης
  #16  
Παλιά 24-02-09, 19:21
thansis Ο χρήστης thansis δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 24-02-09 19:25
football ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΛΕΥΚΑ

ΛΕΥΚΑ (WBC) 2.7 ΤΙ ΣΥΝΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ.
Απάντηση με παράθεση
  #17  
Παλιά 24-02-09, 19:57
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Sysop υπό δοκιμή
 

Τελευταία φορά Online: Σήμερα 06:48
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Δες όλη την παραπάνω συζήτηση !
__________________
Idealism is what precedes experience, cynicism is what follows
Απάντηση με παράθεση
  #18  
Παλιά 30-03-09, 14:58
ZILDA
Guest
 

τα λευκα μου αιμοσφαιρια ειναι χαμηλα.

προσφατα εκανα αναλυσεις αιματος και τα λευκα μου αιμοσφαιρια ειναι στο 2,7
τι γινεται σ'αυτην τι περιπτωση??
Απάντηση με παράθεση
  #19  
Παλιά 04-04-09, 01:04
manos pm Ο χρήστης manos pm δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 02-02-10 13:31
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Καλά θα είναι να πας σε κάποιον γιατρό Αιματολόγο για πιο ειδικές εξετάσεις
__________________
Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά.
Απάντηση με παράθεση
  #20  
Παλιά 04-04-09, 01:07
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Sysop υπό δοκιμή
 

Τελευταία φορά Online: Σήμερα 06:48
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Δες όλη την παραπάνω συζήτηση από την αρχή
__________________
Idealism is what precedes experience, cynicism is what follows
Απάντηση με παράθεση
  #21  
Παλιά 04-04-09, 17:57
georgia papa Ο χρήστης georgia papa δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 25-04-09 18:51
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ... ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ 3ΜΗΝΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΜΕ 1.700 ΛΕΥΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΕ 3.400
ΕΚΑΝΑ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΒΙΟΨΙΑ ΚΑΙ ΜΥΕΛΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ : ΤΟΞΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΩΝΟΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΥΕΛΟΔΥΣΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗΣ ΚΥΤΤΑΡΟΠΕΝΙΑΣ ...
Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΡΥΟΤΥΠΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΙΗΣΗ
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΟΥ?
Απάντηση με παράθεση
  #22  
Παλιά 04-04-09, 22:46
Το avatar του χρήστη Stanley
Stanley Ο χρήστης Stanley δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-06-10 11:50
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από georgia papa Εμφάνιση μηνυμάτων
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ... ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ 3ΜΗΝΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΜΕ 1.700 ΛΕΥΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΕ 3.400
ΕΚΑΝΑ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΒΙΟΨΙΑ ΚΑΙ ΜΥΕΛΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ : ΤΟΞΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΩΝΟΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΥΕΛΟΔΥΣΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗΣ ΚΥΤΤΑΡΟΠΕΝΙΑΣ ...
Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΡΥΟΤΥΠΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΙΗΣΗ
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΟΥ?
Το βασικό ερώτημα είναι αν πρόκειται απλά για δευτερογενή ουδετεροπενία που οφείλεται αποκλειστικά στα φάρμακα ή αν υπάρχει πρωτογενής πάθηση του μυελού (δηλαδή ο μυελός δε δουλεύει καλά). Αν ο καρυότυπος είναι φυσιολογικός πιθανότατα δεν υπάρχει σοβαρή πάθηση, οπότε χρειάζετα απλά παρακολούθηση με τακτικές γενικές αίματος σε κάποιον αιματολόγο. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα...

Δεν δίνεις ηλικία και κυρίως δε διευκρίνησες γιατί πήγες στο νοσοκομείο. Δε φαντάζομαι οτι ξύπνησες ένα πρωί και είπες να μετρήσεις τα λευκά, έτσι?

Φιλικά,
Π.
__________________
Όποιος είναι ικανός να εκλεγεί δε θα έπρεπε να αφήνεται να κυβερνήσει. -- Douglas Adams
Απάντηση με παράθεση
  #23  
Παλιά 05-04-09, 02:19
georgia papa Ο χρήστης georgia papa δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 25-04-09 18:51
Αρχική Δημοσίευση από Stanley Εμφάνιση μηνυμάτων
Το βασικό ερώτημα είναι αν πρόκειται απλά για δευτερογενή ουδετεροπενία που οφείλεται αποκλειστικά στα φάρμακα ή αν υπάρχει πρωτογενής πάθηση του μυελού (δηλαδή ο μυελός δε δουλεύει καλά). Αν ο καρυότυπος είναι φυσιολογικός πιθανότατα δεν υπάρχει σοβαρή πάθηση, οπότε χρειάζετα απλά παρακολούθηση με τακτικές γενικές αίματος σε κάποιον αιματολόγο. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα...

Δεν δίνεις ηλικία και κυρίως δε διευκρίνησες γιατί πήγες στο νοσοκομείο. Δε φαντάζομαι οτι ξύπνησες ένα πρωί και είπες να μετρήσεις τα λευκά, έτσι?

Φιλικά,
Π.
ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ... ΕΙΜΑΙ 27 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΠΟΝΟΥΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ...
ΛΟΙΠΟΝ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΟΤΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΕΝ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΕΝΙΑ Η ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΨΙΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΥΕΛΟΓΡΑΜΜΑ ... ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :"ΤΑ ΑΝΩ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΜΥΕΛΟΔΥΣΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗΣ ΚΥΤΤΕΡΟΠΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΤΟΞΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ. " ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ...
ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ????
Απάντηση με παράθεση
  #24  
Παλιά 05-04-09, 11:07
Το avatar του χρήστη Stanley
Stanley Ο χρήστης Stanley δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-06-10 11:50
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από georgia papa Εμφάνιση μηνυμάτων
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :"ΤΑ ΑΝΩ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΜΥΕΛΟΔΥΣΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗΣ ΚΥΤΤΕΡΟΠΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΤΟΞΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ. " ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ...
ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ????
Στα 27 δεν ξέρω πολλούς που να έχουν μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο. Είναι σχεδόν σίγουρο οτι μιλάμε για τοξική επίδραση κάποιου φαρμάκου, πράγμα αρκετά συνηθισμένο. Αντίθετα, η διάγνωση του μυελοδυσπλαστικού είναι πολύ πιο συχνή στα 70.

Ο καρυότυπος είναι μια φωτογραφία του γενετικού υλικού. Διαταραχές του γενετικού υλικού είναι συμβατές με νεοπλαστικές αλλοιώσεις όπως πχ λευχαιμίες, μυέλωμα, μυελουπερπλαστικά σύνδρομα ή μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο. ΟΜΩΣ, πιθανότατα ΔΕΝ έχεις τίποτα απ'όλα αυτά.

Για να πω την πικρή αλήθεια, θεωρώ οτι ο καρυότυπος σε άτομο 27 ετών που είχε παροδική ουδετεροπενία με πιθανή τοξική αιτιολογία είναι μάλλον υπερβολή (να σημειωθεί οτι κοστίζει και ακριβά...). Επειδή δεν γνωρίζω το πλήρες ιστορικό σου και επειδή δεν είμαι αιματολόγος δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Νομίζω οτι αφού ο γιατρός σου το σύστησε, καλό θα ήταν να το κάνεις, αλλά δεν πρέπει να ανησυχείς.

Δε μου απάντησες γιατί μπήκες στο νοσοκομείο...

Φιλικά,
Π.

Υ.Γ. Τα κεφαλαία κουράζουν.
__________________
Όποιος είναι ικανός να εκλεγεί δε θα έπρεπε να αφήνεται να κυβερνήσει. -- Douglas Adams
Απάντηση με παράθεση
  #25  
Παλιά 05-04-09, 14:32
georgia papa Ο χρήστης georgia papa δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 25-04-09 18:51
Αρχική Δημοσίευση από Stanley Εμφάνιση μηνυμάτων
Στα 27 δεν ξέρω πολλούς που να έχουν μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο. Είναι σχεδόν σίγουρο οτι μιλάμε για τοξική επίδραση κάποιου φαρμάκου, πράγμα αρκετά συνηθισμένο. Αντίθετα, η διάγνωση του μυελοδυσπλαστικού είναι πολύ πιο συχνή στα 70.

Ο καρυότυπος είναι μια φωτογραφία του γενετικού υλικού. Διαταραχές του γενετικού υλικού είναι συμβατές με νεοπλαστικές αλλοιώσεις όπως πχ λευχαιμίες, μυέλωμα, μυελουπερπλαστικά σύνδρομα ή μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο. ΟΜΩΣ, πιθανότατα ΔΕΝ έχεις τίποτα απ'όλα αυτά.

Για να πω την πικρή αλήθεια, θεωρώ οτι ο καρυότυπος σε άτομο 27 ετών που είχε παροδική ουδετεροπενία με πιθανή τοξική αιτιολογία είναι μάλλον υπερβολή (να σημειωθεί οτι κοστίζει και ακριβά...). Επειδή δεν γνωρίζω το πλήρες ιστορικό σου και επειδή δεν είμαι α
ιματολόγος δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Νομίζω οτι αφού ο γιατρός σου το σύστησε, καλό θα ήταν να το κάνεις, αλλά δεν πρέπει να ανησυχείς.

Δε μου απάντησες γιατί μπήκες στο νοσοκομείο...

Φιλικά,
Π.

Υ.Γ. Τα κεφαλαία κουράζουν.


Τα χριστουγεννα πηγα στο νοσοκομειο γιατι πονουσε το ποδι μου και οι γιατροι διεγνωσαν τενοντιτιδα και μου χορηγηθηκε Αrcoxia 90mg και Musco - Ril 4mg ....
Μετα απο ενα μηνα και αφου ειχε περασει ο πονος στο αριστερο ποδι αρχισε να με ποναει το δεξι , να σημειωσω οτι τα χαπια τα πηρα μονο για 4 μερες το Arcoxia μια φορα την ημερα, το μεσημερι, και το Musco - Ril 3 φορες την ημερα...
Ειμαι νοσηλευτρια και ενας γιατρος στην κλινικη που δουλευω μου συνεστησε να ξανα παρω τα χαπια που επερνα για κανα 2 μερες και οτι η τενοντιτιδα ειναι κατι που ενοχλει για κανα μηνα...
Ακολουθησα την συμβουλη του και πηρα τα χαπια για μια μονο μερα γιατι μετα αρχισε να ποναει το στομαχι μου και τα σταματησα ...
Δεν περασε ενα 24ωρο και ενοιωθα πολυ εξουθενωμενη και ημουν κυριολεκτικα ασπρη στο προσωπο, σαν να μην κυκλοφορουσε αιμα μεσα μου.. Στην αρχη δεν εδωσα σημασια, ειπα οτι κουραστικα πολυ στην δουλεια αλλα μετα αρχισα να χανω τις δυναμεις μου σε βαθμο να μην μπορω να κανω ενα βημα, προφανως επειδη ειχαν πεσει τα λευκα μου, ωστοσο ο πονος στο στομαχι ηταν ανυποχωρητος και πολυ εντονος για 2 μερες περιπου αλλα οχι συνεχης. Ετσι αποφασισα να παω στο εφημερευων νοσοκομειο αλλα για τον πονο στο στομαχι περισσοτερο. Μου εκαναν μια γενικη αιματος και τα λευκα μου ηταν 1.700, τους ειπα για τα αντιφλεγμονωδη, αλλα επεμεναν να γινει εισαγωγη... Την επομενη μερα τα λευκα μου επεσαν στα 1.500, μου εδιναν μονο αντιβιωση.. Την μεθεπομενη αρχισαν να ανεβαινουν 2.300 μεχρι που εφτασα πριν απο ενα μηνα στα 3.400.. Μου δοθηκε τωρα παραπεμπτικο για νεα εξεταση αλλα επειδη ειμαι συναχωμενη δεν μπορω να την κανω για να σας πω σε τι επιπεδο ειναι τωρα... Πριν απο δυο μηνες εκανα και την βιοψια και το μυελογραμμα, των οποιων τα αποτελεσματα σας τα ειπα...
Οσο για τον καρυοτυπο η γιατρος μου μου το συνεστησε περισσοτερο επειδη ειμαι 27 χρονων, αλλα και λογω επαγγελματος και αναφερθηκε σε καποιες ανωμαλιες του DNA
Το γεγονος ομως οτι ο οργανισμος μου ανταποκρινεται δεν ειναι θετικο?
Για παραδειγμα ημουν συναχωμενη με πυρετο, μεχρι 38 το μεγιστο, και περασε μεσα σε 2μερες χωρις καμια αντιβιωση ή αλλο χαπι, παραμονο Depon το οποιο το πηρα 2 φορες την ημερα για 2 μερες και μονο οταν ανεβασα πυρετο....
Επισης θα ηθελα να σας ρωτησω , λογω των αντιφλεγμονωδων μπορει το μυελογραμμα να δειξει μυελοδυσπλαστικο συνδρομο και να ειναι κατι παροδικο? Να σας πω επισης οτι το αποτελεσμα λεει για ηπια ή ελαττωμενη ή μικρου βαθμου δυσπλασια ή δυσπλαστικες αλλοιωσεις αναλογα καθε φορα σε τι αναφερεται

Ευχαριστω για την ανταποκριση ...

Υ.Γ. Συγνωμη για τα κεφαλαια
και ελπιζω να μην σας κουραζω, ειμαι μεσα σε γιατρους τουλαχιστον 8 ωρες την ημερα λογω επαγγελματος , αλλα δεν θελουν να μπουν στην διαδικασια να μου απαντησουν οχι για κανενα αλλο λογο για να μην με στεναχωρεσουν...
Απάντηση με παράθεση
  #26  
Παλιά 24-04-09, 11:15
zefoula Ο χρήστης zefoula δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 26-04-09 03:26
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Γεια σας!Διάβασα όλες τις παραπάνω συζητήσεις,απορίες και απαντήσεις,και θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να συμβαίνει όταν τα λευκά αιμοσφαίρια εχουν φτάσει στο 2.86-.
Απάντηση με παράθεση
  #27  
Παλιά 24-04-09, 13:19
λαμπινη
Guest
 

kai egv
Απάντηση με παράθεση
  #28  
Παλιά 25-04-09, 13:48
Το avatar του χρήστη Stanley
Stanley Ο χρήστης Stanley δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-06-10 11:50
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από zefoula Εμφάνιση μηνυμάτων
Γεια σας!Διάβασα όλες τις παραπάνω συζητήσεις,απορίες και απαντήσεις,και θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να συμβαίνει όταν τα λευκά αιμοσφαίρια εχουν φτάσει στο 2.86-.
To έχω πει πολλές φορές, αλλά νομίζω οτι δεν έχει γίνει αντιληπτό. Οι εξετάσεις έχουν νόημα μόνο σε συγκεκριμένο κλινικό πλαίσιο και ερμηνεύονται μόνο σε σχέση με το ιστορικό του ασθενούς και όλα τα υπόλοιπα ευρήματα.

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί έκανες τη συγκεκριμένη εξέταση και τι ψάχνεις να βρεις! Αν είσαι τελείως καλά και δεν έχεις κανένα πρόβλημα υγείας και καμία άλλη ανωμαλία στη γενική αίματος τότε το μόνο που προτείνω είναι να ξανακάνεις μια γενική αίματος (+ πλακάκι, δηλαδή να το δει ένας αιματολόγος) σε 1 μήνα. Αν τώρα έχεις πυρετό, ρινορραγίες, εξανθήματα στα κάτω άκρα και δεν ξέρω και'γω τι άλλο τότε προφανώς το εύρημα έχεις τελείως διαφορετική σημασία!

Το 80% των διαγνώσεων προκύπτουν από το ιστορικό και μόλις ένα 10% προκύπτει απο τις εξετάσεις. Χωρίς ιστορικό, μια σκέτη τιμή δε λέει ΤΙΠΟΤΑ!

Η επιστημονική ερμηνεία του πράγματος έχει να κάνει με την εκ των προτέρων πιθανότητα για μια συγκεκριμένη διάγνωση και τη μεταβολή της (λόγος πιθανοτήτων, θεώρημα Bayes) ως συνάρτηση ενός νέου δεδομένου. Ετσι, για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαστηριακών εξετάσεων, η μεταβολή της πιθανότητας δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να θέσει τη διάγνωση αν δεν υπάρχει ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ βάσιμη υποψία. Απλοποιώντας, μια σκέτη εργαστηριακή τιμή μπορεί πχ να αυξάνει την πιθανότητα για μια διάγνωση 2 φορές. Αν η κλινική υποψία είναι στο 40% τότε μετά την εργαστηριακή εξέταση, η συνολική πιθανότητα είναι 2*40%=80%, άρα η διάγνωση επιβεβαιώνεται. Αντίθετα, αν η εκ των προτέρων πιθανότητα είναι στο 10%, ακόμα και αν η εργαστηριακή εξέταση είναι θετική, η πιθανότητα ανεβαίνει μόλις στο 20% και δεν είναι αρκετή. Δηλαδή, το ίδιο εργαστηριακό αποτέλεσμα στη μια περίπτωση είναι σημαντικό και στην άλλη είναι ασήμαντο.

Μια ακόμη φορά:
Οι εξετάσεις σχεδόν ποτέ δεν ερμηνεύονται μόνες τους.

Φιλικά,
Π.
__________________
Όποιος είναι ικανός να εκλεγεί δε θα έπρεπε να αφήνεται να κυβερνήσει. -- Douglas Adams
Απάντηση με παράθεση
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Stanley για αυτό το μήνυμα:
zefoula (26-04-09)
  #29  
Παλιά 26-06-09, 22:03
vene Ο χρήστης vene δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 27-07-09 23:04
ναι και τα ερυθρα ειναι λιγο χαμηλα
Απάντηση με παράθεση
  #30  
Παλιά 06-09-09, 17:45
xxnioxx Ο χρήστης xxnioxx δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 06-09-09 18:46
Θα ηθελα να ρωτησω αν παιζει ισως ρολο η ψυχολογια με τα μειωμενα λευκά αιμοσφαίρια ?

ευχαριστω !
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:18.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.